Wczoraj robiłem format zainstalowałem od nowa winde…i ster!
i głos mi nie działa! stery od karty są jest to karta zintegrowana AC97!!
co robic pomocy!
Wczoraj robiłem format zainstalowałem od nowa winde…i ster!
i głos mi nie działa! stery od karty są jest to karta zintegrowana AC97!!
co robic pomocy!
A zainstalowales te sterowniki z cd od plyty głównej. Jak nie to zainstaluj.
Sprawdż wszystkie ustawienia w panelu głośności.
Ewentualnie napisz jaki chipset płyty, bo jeśli VIA, to może być potrzebne Via 4 in 1.
No i oczywiście sprawdź połączenia głośników z kompem.
TAK! zainstalowałem!
Mam SP2!!
Wszystko ok!!
A co to ma za znaczenie że masz Sp2?? Nie zmienia to faktu że stery musisz zainstalować.
Tak wiem stery mam!
ale powiedziałem dla tego ze może to jest przyczyną!
usuń sterowniki od karty dzwiekowej i sprawdz czy wykrywa Ci sprzęt, a może poprostu masz wyłaczoną głośność w opcjach
Również mam zintegrowaną kartę dzwiękową i nie maiłem dźwięku gdy przerzuciłem sie na XP a instalowąłem te sterowniki co zawsze. Problem sie rozwiązał gdy zainstalowałem sterowniki dla Windows NT
Już kompletnie tego nie rozumie podpinasz się do topica o głosie z problemem z grafiką, po drugie założyłeś już osobny topic z tym problemem więc jaki to ma sens ??? :? :? :? :?
OT KOSZ
to była pomyłka przepraszam
nadal nie ma dzwieku chć zrobiłem to co podaliście POMOCY
Usun oprogramowanie karty muzycznej, menadzer urządzen odinstaluj wszystkie wpisy dotyczące dzwięku, restart niech system wykryje i zainstaluje co się da , weż płytę instalacyjną z sterownikami dzwięku - sterowniki powinny być na płycie do płyty głównej.Sprawdz opcje w biosie czy dzwięk masz na włączone - zrób to pierwsze.
A podłączyłeś głośniki w odpowiednie wejście ?? :?
Mam tą samą kartę,stery musisz zainstalowac z dołączonej płytki z płytą główną,i sprawdż też w biosie,powinno byc AC97 enabled,jeśli jest disabled to karta jest wyłączona i musisz ustawic enabled
Wydaje mi się, że kolega już sobie poradził :shock: :roll:
Dokładnie.
Zamykam