Mam zainstalowany program z magazynu Enter Kaspersky AntiVirus Personal-Pro 5 0 20, i nie wiem czy blokuje on mi jakieś wirusy, czy one się do mego kompa nie pchają. Nie wyskakuje, mi żadne powiadomienie o wykryciu i zablokowaniu bądź usunięciu wirusa. Po przeskanowaniu systemu nic nie wykrywa. Wcześniej miałem Nortona i zawsze coś tam znalazł.
ja tez miałem tego kasperskiego ale nawet jak znajdował wirusy podczas siedzienia w necie i nic mi sie nie pokazywało ze znalazło wira, ale jak kliknąłem na inonke w trayu na kaspra to na samym dole było " wykryto … wirów, wiec nie wiem tylko dlaczego mnie o tym kasper nire powiadamiał że znalazł jakiegoś wira :]
powaga…czy mam ci pokazać screen ? trudno uwierzyć… napisałem maila do firmy Kaspersky no ale potraktowali treśc listu jak spam i wywalili. ten kaspry z entera mają domyślne ustwienia których nie można zmienić ;/
A wchodziles w zakladke: ustawienia - ustawienia ochrony w czasie rzeczywistym - i na dole: ustawienia dodatkowe - i w pliki masz: dzialania podejmowane na obiektach zainfekowanych: albo zablokuj dostep i pytaj uzytkownika…albo zablokuj i usun itp… Na pewno nie ma tego??
http://img220.echo.cx/my.php?image=kaspr3id.png - na tym screenie wyraźnie widać że brakuje opcji ustawienia. o ile dobrze pamiętam to przy instalacji płytki Entera widniał screengdzie były widoczne ustwienia no ale ja nie mam tego
może ty byś na moim miejscu sie cieszył że ustawienia są domyślne lecz ja sie wcale nie ciesze. nie moge zmienić w ustawieniach żeby nie sprawdzał plikow niektórych do innych mi Kaspr podaje że wymagane jest hasło by dosać dostęp itd. więc to nie jest zbyt fajne :?