Maqm problemik,otóz chce nagrac jakis film…w Nero tylko ze jest on w formacie SVCD,po zaznaczeniu w NERO i odaniu pkazuje mi ze format jest nieporawny,wiec trzeba chyba a raczej napewno format zmienic,i teraz pytanie czym i jakim programem to zrobic,chodzi mi o to aby płyta nagrana ruszyła pozniej w DVD .
czy ktos moze wie jakim programem to zrobic,czyli zmienic format,do takiego aby mi nagrało sie a pozniej ruszyło qw DVD?
Mam film,format tego filmu sciągniętego to SVCD,otwieram Nero i wskazuje,zaznaczam to do nagrania,ale wyskakuje mi okienko,ze foramt jest nie poroawny,wiec moje pytanie,brzmi czym i czy to jest konieczne zmienic format filmu,do zwykłego avi??
Chodzi mi o to aby po udanym nagraniu tego filmu,pozniej mozna było ogladnac,bez problemów w DVD,wiem ze DVD musi obśługiwac foramt odpowieni…jak to nagrać na płytę bez problemów???
looolll,własnie o to mi chodziło,sory bo ja wprowadziłem w bład…juz mi sie pop… :x raz z upału a dwa przez to ze siedze od godziny i sie mecze z tym.Mogłbys napisać dokałdnie jak to nagrać??
Opisze jak to zrobić programem TMPGEnc,ponieważ owy program jest dużo prostszy w obsłudze i przekonwertuje Ci film na format VCD,który pójdzie Ci w stacjonarnym DVD,a co za tym idzie,NERO nie będzie musiało tego robić.
Więc : Jak już ściągniesz powyższy program,to rzecz jasna otwierasz go,wybierasz VCD > PAL,klikasz Dalej,wybierasz film,który chcesz przekonwertować,idziesz dalej,w kolejnym oknie nie musisz nic zmieniać,chyba,ze potrzebujesz…idziesz dalej,wybierasz gdzie ma zostać zapisany przekonwertowany już film…Klikasz bodajże dalej i powinna zacząć się konwersja…
Tak przerobiony film,bez problemu zapiszesz na płytce. Pamiętaj,żeby w nero wybrać opcję zapisu płyty VCD…
To chyba wszystko…jak będziesz miał pytania to pisz. Jeśli zrobisz jak trzeba to powiedz jak wyszło
Podłączę się pod ten temat bo mam to samo zagadnienie na tapecie. Nagrałem wg. instrukcji i pojawiają się kolorowe kafle, tak jak w DivX-ie gdy jest problem z kodekiem. DVD długo wczytuje i tnie się.Od czego to jest uzależnione ??
No i temat wraca,po całotygodniowej zabawie chyba dostane świra do głowy :o ,czy aby nagrać,plik avi to muszę koniecznie konwersję filmu do mpeg zrobic???
Próbowąłem nagrac avi w Nwero,ruszyło,ale prędkosc nagrywania była taka ze szczęka opada,1 % nagrał mi sie w ciągu 15 minut… :o
To nie była prędkość nagrywania,lecz konwersji do formatu mpeg… Według mnie szybciej przekonwertujesz programem TMPGEnc,a potem wystarczy nagrać w nero opcją do nagrywania VCD.