Szukam skryptu który będzie wyświetlał losowe foto z folderu tel-foto
potzrebny mi jest na portal gsm
ktoś moze coś takeigo widział?
Szukam skryptu który będzie wyświetlał losowe foto z folderu tel-foto
potzrebny mi jest na portal gsm
ktoś moze coś takeigo widział?
niechce tutka tylko gotowy skrypt bo nie mam czasu na wlasnoreczne pisanie ;p
http://www.realmacsoftware.com/support/viewtopic.php?id=8483
:P:P:P:P:P
tylko to nie losuje z katalogu żeby nie było ze gotowce podrzucam
no ale ja potzrebuje żeby losowe i żeby można ustawić wielkośc wyświetlanej foty np. width=“150” height=“150”
ja korzystam z takiego skryptu oto jego kod
var elementy = new Array(
'
border=0>',
''
);
var liczba = 0;
do { liczba = Math.random(); } while (liczba >= 1);
liczba = Math.floor(liczba * elementy.length);
document.write(elementy[liczba]);
[/code]
lepiej jest zrobic fotkę o tej wielkości bo przez ustawienie tych parametrów wczytuje się całe zdjęcie tylko jest pomniejszane do odpowiednich rozmiarów
bambo-5 dzięki działa
a czy da się jakoś zrobić żeby ten skrypt wyciągał kod tego obrazka z jakiegoś pliku textowego?
chodzi mi o to żebym kod obrazkóktóre będą loswo wyświetlane wpisywal w pliku foty.txt ktoś może wie jak to zorbić?
wiec kurde chcesz zrobic rotacje foto na stronie czy kurde jak wlazisz na www to zakazdym razem masz inne foto:?
losowe wyświetlanie tylko żeby obrazki a razcej źródło do nich zcerpał ten skrypt z pliku textowego
:? czy ty wiesz co to jest rotacja? jeśli tak, to po co zadajesz takie głupie pytania?
to wiecie jak go pzrerobić czy nie?
a co ty chcesz zrobić napisz konkretnie
masz czlowieku:
<?php
/* Customise this line to change to your images folder */
$dir = 'ind_img'; $dh = opendir($dir);
/* The following loop scans the directory specified ignoring folders and Thumbs.db */
while (false !== ($filename = readdir($dh))) { if($filename == "Thumbs.db" || is_dir($filename)){ }else{ $tempArray = explode(".", $filename);
/* Add image file types in the code below */ if($tempArray[1] == "JPG" || $tempArray[1] == "gif" || $tempArray[1] == "png" || $tempArray[1] == "tif" || $tempArray[1] == "bmp"){ $files[] = $filename; } } }
/* Generate a random number */ $nooffildi = count($files); $nooffiles = ($nooffildi-1); srand((double)microtime()*1000000); $randnum = rand(0,$nooffiles);
/* print the result */ echo ""; ?>[/code]
w zmiennej $dir ustawiasz katalog z fotkami a skrypt sam je sobie indexuje i laduje
p.s.
tak jak na mojej http://www… wystarczylo ja odswierzyc kilka razy…
[color=darkblue][size=75]Złączono Posta: 12.06.2006 (Pon) 21:32[/size][/color]
nie niewiem… jestem kompletnym idiota ktory nigdy niepisal stron www w notatniki… nieprzerabial skryptow java i php… oraz nierobi stronek we flashu…
;}
a nie ma na to jakiegoś java Skript? bo ja mam ją w html ;p
jaka bestja wybredna nie dość ze ma gotowca to jeszcze wybrzydza :twisted:
mozesz przeciez zmienić rozszerzenei z html na php i po sprawie …
Szkoda, że lupki nie ma… :roll:
masz napisane w warningu co jest nie tak heh
po pierwsze czy masz napewno taki katalog jak z obrazkami i dobrze ścieżku poustawiane??
po drugie czy masz nadane na nim odpowiednie uprawnienia ??
a po trzecie moze jakis kawałek kodu z tymi linijkami w których jest błąd??