Podczas wypalania płyty z Mp3-jek nie wszystkie nagrania mają jednakową głośność,czy może ktoś spotkał się z programikiem gdzie można "przepuścić"Mp3-ki aby po nagraniu płyty miały jednakową głośność?
Jemu chodzi o to, że mp3 musi być takiej samej głośności jak inne. A nie o to, że np. mp3 ma 80% głośności a inne ma 100% głośności i jak nagra na CD poprzez NERO to jedna będzie miała 80% a druga 100%- czyli tak samo, taka sama głośność jak poprzednia. Poprostu on chce przed nagraniem zrobić tak, żeby wszystkie mp3 były tej samej głośności.
Jeżeli chcemy nagrać płytkę audio bądż MP3, w skład której wchodzą utwory o różnym stopniu głośności,musimy odpowiednio skonfigurować Nero[w wersji 5,5 lub 6].Po uruchomieniu Nero ,w oknie programu zazna czamy utwory, których głośność chcemy wyrównać,prawoklikiem na właściwości-filtry-zaznaczamy opcję-normalizuj-klik na ok i już.Nero wprowadzi zmiany.W zakładce filtry są również inne "ulepszenia"typu karaoke[muza bez wokalu],redukcja syczenia[zmniejszamy szumy]czy korektor[zmiana barwy dżwięku]Można się pobawić.To tyle.
Dzięki za wszystkie wskazówki,bardzo ciekawa ta o ustawieniach w Nero,(chodzi o oddzielenie wokalu)często był ten problem poruszany,jeszcze nic nie robiłem ale bezzwłocznie to sprawdze.
Znalazłem programy do oddzielania wokalu od muzy.Niezależnie od formatu[mp3,audio,wma i itp].Niestety są płatne i to dużo.[powyżej 1000PLN]Wersje shareware,bądż demo[niestety ograniczone czasowo i funkcjonalnie]można pobrać stąd.
Sound Forge[firmy Sonic Foundry]firma wypuszcza najlepsze progsy do0 obróbki dżwięku
Karol dzięki za informacje,z tym programem za 1400zł to oczywiście zartowałes,az takich potrzeb nie mam,linki do pozostałych nie działają u mnie ale to nawiasem ,znalazłem jeden przez gogle i zobacze czy to to.
Te programy,które ci podałem są komercyjne,dlatego tyle kosztują.Najlepszym z nich jest Sound Forge.Jest to profesjonalny progs,z dżwiękiem robisz co chcesz.Skoro linki nie działają podaję nowy[oczywiście wersja shareware]
W opisie podano.że"remove vocals from songs",czyli oddziela wokal od muzy.Uwaga plugin nie działa w Winampie 3.Zwróć uwagę jeszcze na inne pluginy do poprawy jakości dżwięku.