Mam ogromny problem z odzyskaniem danych, a konkretnie mp3:
Mialem format i w wyniku tego utracilem ponad 12 GB mp3 (bardzo dla mnie istotnych w dodatku), ktore mialem na 1 partycji (zaznaczam, ze nic nie bylo na niej zapisywane po formacie). Korzystalem z wielu programow do odzysku i zaden mi nie pomogl, a uzywalem tych ‘niby’ najlepszych np. EasyRecovery 6.0, Final Data Enterprise 2.0, Recover My Files, PC Inspector File Recovery itd. Szukalem tez pomocy w internecie i na wielu forach o tematyce komputerowej, niestety z marnym skutkiem
Jesli chodzi o te programy to udalo mi sie pliki odzyskac, ale jakby to powiedziec, byly bezuzyteczne, to znaczy dzialy sie takie dziwne rzeczy, ze w odzyskanym pliku-mp3 gdy go wlaczalem w winampie to nie byl to ciagly jeden utwor tylko tak jakby byly to fragmenty z innych utworow ‘wklejone’ do niego i nie dalo sie tego sluchac poprostu, przez to tez czas sie wydluzal pliku lub bylo slychac jakies trzaski lub nawet w ogole sie nie odtwarzal, czyli ogolem rzecz biorac KASZANA TOTALNA !
Easy Recovery pokazal mi, ze mam chyba uszkodzone sektory, bo cos wykryl nieprawidlowego z partycja, uzylem wszystkich pomocniczych opcji w nim i przeskanowalem partycje scan diskiem, niestety tez bez zadnego rezultatu. Nastepnie jeszcze raz uzylem tych opcji w ER i tym razem nie wykryl zadnych bledow, lecz sytuacja z odzyskanymi plikami byla taka sama
Wykorzystuje moja ostatnia deske ratunku, ostatnie kolo ratunkowe proszac o pomoc na forum.
Licze, ze ktos z Was pomoze mi odzyskac moje mp3 w duzej wiekszosci (najlepiej) i w sprawnej postaci jak tuz przed formatem.
Czy wiecie jak mi pomoc? Czy wiecie czemu tak akurat sie dzieje? Czy ktos sie spotkal z takim problemem?
Zaznaczam, ze zadne odzyskiwanie w laboratoriach nie wchodzi w gre.
Z gory bardzo dziekuje za pomoc i pozdrawiam
P.S. Naprawde wiele wysilku i czasu (tak samo jak i proba poradzenia sobie z ich odzyskiem) kosztowalo mnie skolekcjonowanie tej muzy i nie potrafie pogodzic sie z utrata ponad 12 GB i zaczynac wszystko od nowa, tymbardziej zalezy mi na fachowej pomocy.