Witam ostatnio zauważyłem, że często uruchamia mi sie komputer postanowiłem sprawdzić czy zasilacz daje tyle ile powinien V. I okazało sie że dla 5V nie wyrabia czasem daje 5.45V czasem nawet 2.5V. Zasilacz to Megabajt MGB-350ATXP4. Chciałbym go wymienić na coś lepszego i markowego i żeby mi starczył gdybym chciał wymieniać podzespoły komputera. I jeszcze takie pytanie jeżeli komputer potrzebuje 350W a ja dam mu zasilacz który będzie miał 380W to co sie stanie?? I takie pytanie co obsługują linie 5V , 12V i 3,3V??
Moja Konfiguracja:
Płyta Główna : Gigabyte GA-7VT880-L
Procesor:AMD Sempron 2200+
Wentylator: Pentagram Freezone 92AL
Pamięć Ram: Kingston DDR 256MB
Dysk Twardy: Seagate 120GB
Karta Graficzna: GeForce FX 5200
A i żeby mi się zmieścił do mojej obudowy Codegen 6055-C10
W oko wpadł mi zasilacz Tagan 380W, Amacrox Warrior 350W i Huntkey 350W Tylko niewiem czy te 2 ostatnie zmieszczą mi sie do kompa…
Za wszystkie odpowiedź dziekuję możecie dawać swoje propozycje
Mi tez jak narazie pasuje Tagan bo ma specyficzną budowe ponieważ wiatrak wychodzi z komputera razem z tą złączką i nie grzeje procka ani płyty głównej
Dziękuje za wszystkie odpowiedzi. A co do Fortrona to nie wiem jak on mi sie zmieści w obudowie a po drugie nie mam takiej siatki z boku obudowy zeby cieple powietrze moglo sie spokojnie wydostawac …;/ esz
A ja tam sobie zmieniam do 100 zł, to Huntkeya 300W, kosztuje 81 zł.
Tak mi doradzono, tylko kasę będę miał to kupię.
To i Ty możesz, bo droższego niż 100 zł-120 zł, nie ma sensu kupować, do Twojego sprzętu, szkoda kasy. Jak Ty piszesz Tagana chcesz, daj spokój drogi jest, nie opłaca się do Twojego starego sprzętu.
No właśnie zrobiłem sobie wymiary i Amacrox by sie zmieśćł ale Huntkey już nie… Na wysokość zasilacza mogę przeznaczyć max. 9-10 cm. A i takie pytanko czy nie będzie mi podwyższał temperatury ten zasilacz ponieważ smigło będzie w środku komputera a nie na zewnątrz??