Ochrona komputera:
Aby chronić skutecznie swój komputer musisz mieć zainstalowane:
-
Program antywirusowy;
-
Firewall = zapora ogniowa;
-
Program antyszpiegowski;
-
Bezpieczną przeglądarkę Internetu;
-
ANTYWIRUSY:
> Shareware:
> Inne shareware:
Do tego codziennie skanuj swój komputer jednym ze Skanerów On-Line!
- FIREWALLE:
> Freeware:
> Shareware:
- ANTYSZPIEGI:
> Freeware:
- Rezydentne:
- Na żądanie:
> Shareware:
(Instaluj je na samym końcu – po zainstalowaniu wszystkich innych programów w komputerze!)
- BEZPIECZNE SURFOWANIE:
Dla tych, którzy wciąż używają Internet Explorera, Internet staje się nieprzyjemnym miejscem. Wyskakujące okienka pop-up, programy szpiegujące spyware/adware oraz wirusy przedostające się przez jego marne zabezpieczenia czynią życie użytkowników trudnym i kosztownym. W IE brak jest dostępnych gdzie indziej innowacyjnych rozwiązań, czyniących Sieć szybszą, dostępniejszą, pożyteczniejszą i bezpieczniejszą.
Na szczęście istnieje możliwość wyboru dzięki dostępnym dziś innym darmowym przeglądarkom takim jak: Opera, Mozilla, Mozilla Firefox i inne. Każda z nich jest bezpieczniejsza i przyjemniejsza od Internet Explorera.
Masz więc wybór. Ja już zmieniłem przeglądarkę! Czemu Ty nie miałbyś sam wypróbować innej, lepszej przeglądarki?
Używasz IE? Powiedz>>> NIE! <<<
Jeśli nadal masz problem z komputerem a w/w programy nie wykryły nic:
Przeskanuj komputer programem HijackThis i zapisz loga z tego programu (save log), a potem wklej jego treść na forum dobreprogramy i poproś o sprawdzenie go.
Jeśli Twoim zdaniem brakuje jakiegoś linka (lub ciekawej propozycji) to prosze o info na PW to dodam/uzupełnię (głównie chodzi mi o linki do stron z najbardziej znanymi dobrymi programami). Dzięki. Pozdrawiam.