Kupiłem sobie nową płytę głowną - Asrock K7VT4A gdyż stara się spaliła:D:D Odkąd ją mam ciągle wywalają się BluScreeny, których przynyną jest:
nv4_disp.dll
Jak się domyślam, to coś jest od grafiki:D:D Już testowałem ró.zne wersje sterowników - nowsze i starsze ale to nic nie pomaga. Co mam z tym fantem zrobić??
Doszedłem dlaczego się komp resetuje i są te bluscreeny ale i tak nie umiem tego naprawić.
Oryginalnie procesor jest AMD Athlon 2200+, ale w biosie się ustawia jako athlon 1500 - jest tam ustawione 100 czegoś tam. Jak zmienie to coś na 133 to działa jako athlon 2200+ ale sie komp resetuje. Co ja mam z tym zrobic??
Możliwe że przy spaleniu płyty i prockowi się dostało - sprawdź go na innym kompie czy chodzi jako Athlon 2200 + FSB133 lub zostaw go ustawionego na FSB 100 i tak pracuj.
Czy pamięć sprawdzona - piszę ostatni raz bo nie odpowiadasz na pytania.
Sprawdź opis na procku dokładnie jaki masz procek,bo jeśli masz Athlona XP 2200 + to on ma mnożnik 13.5 x 133,jeśli przestawił się na FSB 100 - to powinno być 13.5 x 100 = 1350 ,a nie 1500
Możliwe że płyta ma problem i trzeba zaktualizować bios do najnowszego.
Spróbuj również wyjąć baterię z płyty ma być wsadzony procek i pamięci - na 30 minut,włóż i ustaw bios - FSB pamięci i procka ma być jednakowe,czyli 100 lub 133 i zapisz bios Save.
Jak tam chłodzenie procka i może uszkodziłeś przy wsadzaniu rdzeń procka i masz problem - sprawdź.
Pomoc książka do płyty głównej lub kumpel co kuma.