No właśnie jak jest w miarę dobry ale taki który: nei isntaluje się jako usługa systemowa, nei przeszkadza mu że jest mało miejsca na dysku i może działać w trybie awaryjnym :?:
Nei kasujcie ankiety, tylko 3 dni…
No właśnie jak jest w miarę dobry ale taki który: nei isntaluje się jako usługa systemowa, nei przeszkadza mu że jest mało miejsca na dysku i może działać w trybie awaryjnym :?:
Nei kasujcie ankiety, tylko 3 dni…
Miałem ale płatny I nei stety instaluej usługe systemowaą którą chce uruchamiać przy starcie systemu…
Korzystałem zarówno z diskeeper lite jak i O&O defrag 2000 free i stwierdzam iż oba programy są bardzo dobre.
Obecnie siedze na tym drugim gdyż diskeeper miał pewne problemy ze swoją usługą więc wyleciał :mrgreen:
Używałem różnych. Najlepszy jest PerfectDisk.
A ja powiem tak Diskeeper lite, jest tylko plung-inem na systemowy defragmentator, i właśni dlatego przestałem go uzywać…uzywam tylko standartowego defragmentatora z WinXP i działa tak samo jak Diskeeper, tyle ze wolniej :} ale i tak defragmentacje powinno sie zapuszczać na noc, poniewaz wtedy komp nie jest używany, więc co mi zalezy czy bedzie się pół nocy defragmentował czy całą. A do zwykłego defragmentatora jeszcze Page Defrag do defgaru pliku wymiany (którego zreszta nie rusza, żaden zwykły deframentator) i komputer pracuje idealnie, więc czego chciec więcej. I nie trzeba sie bawic w zaden dodatkowy soft… ;]
Proszę o uzasadnianie propozycji
potwierdzam,
O.K. na razie zainstalowałem ten Perfevt Disk… nei wiem czy dobrze ale to się zobaczy… Po tych 30 dniach całkiem mi zdechnie? Czy jesst może jakaś darmowa wersja? I czym się różni od płatnej?
Jest to wersja trial 30dni.
Nawet jakby dalej działał w co wątpię to akceptowałeś licensję przed instalacją.
Gdybyś ją przeczytał to byś wiedział że po upływie 30 dni musisz albo odinstalować program albo kupić pełną wersję.
O darmowej wersji nie słyszałem
a gdzie się podział Speed Disk z pakietu Norton SystemWorks???
Ble nei ma i nie będzie
No ludzie mam druga partycje 104 GB i już prawie 3 godziny mi defragmentuje… Co jest :?: Dopiero 85% zawsze to tak długo trwa :?:
Jeśli masz dużo danych na dysku i pojemny dysk to jak najbardziej.
3 godziny to jeszcze wcale nie jest tak dużo: czekaj cierpliwie do ukończenia.
Zależy od stopnia fragmentacji, im większy dysk tym dłużej, system plików też ma znaczenie, o wiele krócej trwa defragmentacja na systemie NTFS, dłużej zaś na FAT
MAm NFFS ale w diskeeperze szybciej szło… ALe szybciej nie znaczy lepiej…
Nie ma czegoś takiego :o
Można zdefragmentować HDD, pamięć, dyskietkę ale nie system.
Chyba że myślisz o optymalizacji, ale to już zupełnie inna para kaloszy 8)
fiesta no ale w zasadzie każdy Wie o co chodzi
Diskeeper jest najszybszym programem tego typu na rynku i dlatego.
Defragmentuje pliki również na bardzo wysokim poziomie.
Diskeeper = szybkość, jakość.
No a PerectDisc :?:
Dobra a czy te jego usługi muszą być cały czas uruchomione czy moge je sobie uruchamiać tylko wtedy chce będę chciał zdefragmentowac dysk :?:
I co jaki czas musze go defragmentować :?: