co jakiś czas muszę uruchomić ponownie proces “explorer.exe”, robię to za pomocą Trzech Króli -> Procesy (zamykam explorer.exe) -> Plik -> Nowe zadanie (proces) -> wpisuje: explorer.exe -> Enter i gra gitara, ale to trochę uciążliwe, nie można by było stworzyć jakiegoś .bat’cika?
Dzięki, nie wiedziałem o takich rzeczach, a np. jakbym chciał żeby to się robiło po podaniu hasła to jak ma wyglądać ten skrypt, wiem że ma być “/P” ale gdzie hasło i czy w “x”?
Skrypt podany przez deFco247 , działa tak jak chcę, wszystko jest OK, natomiast jak przekonwertowałem na .exe i dałem hasło jest problem otóż, odpalam .exe wpisuje hasło, proces się zamyka ale już nie uruchamia… więc nic mi z tego, wraz muszę Plik -> Nowe zadanie (proces) -> wpisuje: explorer.exe -> Enter.
Wie ktoś może jak zrobić żeby było OK, jeżeli się nie da to trudno, bo działa bez hasła tak jak chce i to mi się podoba, no ale jakby był pass źle by nie było
Działa też skrypt z tego postu, problem tkwił w tym że nazwałem ten plik explorer.exe i dlatego się nie uruchamiał, a później coś mnie tknęło żeby zmienić na inną nazwę, nazwałem explorer1.exe i wszystko działa jak należy.