Poprzez Wi-Fi wszystko jest dobrze? Spróbuj ręcznie przypisać adres albo sprawdź konfigurację alternatywną: oznaczaja-bledy-dzienniku-zdarzen-t494507.html#p3114283
Naciśnij logo Windows + R >>> w okno Uruchamianie wpisz control netconnections i kliknij OK >>> zostanie otwarte okno “Połączenia sieciowe” i wykonaj zrzut ekranu.
http://screenshooter.net/data/uploads/bs/ur/frpo.jpg
Naciśnij logo Windows + R >>> w okno Uruchamianie wpisz control netconnections i kliknij OK >>> zostanie otwarte okno “Połączenia sieciowe” >>> kliknij prawym przyciskiem myszy na “Połączenie lokalne” i wybierz Właściwości >>> w oknie Właściwości przejdź na kartę Sieć i wykonaj zrzut ekranu

Naciśnij logo Windows + R w okno Uruchamianie wpisz control netconnections i kliknij OK zostanie otwarte okno “Połączenia sieciowe” kliknij prawym przyciskiem myszy na “Połączenie lokalne” i wybierz Właściwości w oknie Właściwości przejdź na kartę Sieć i podświetl “Protokół internetowy w wersji TCP/IP v4” i kliknij Właściwości w oknie, które zostanie otwarte przejdź na kartę Ogólne i wykonaj zrzut ekranu

Naciśnij logo Windows + R w okno Uruchamianie wpisz devmgmt.msc i kliknij OK zostanie otwarte okno “Menedżer urządzeń” rozwiń gałąź “Karty sieciowe” i wykonaj zrzut ekranu

Gdy jesteś podłączony po kabelku: Naciśnij logo Windows + R w okno Uruchamianie wpisz cmd i kliknij OK wpisz ipconfig /all (zwróć uwagę na odstęp między “ipconfig” i “/all” i naciśnij Enter. Wykonaj zrzut ekranu tak, żeby było widać cały wynik polecenia.
http://screenshooter.net/data/uploads/bp/gl/bwsx.jpg
Czy na innych komputerach jest w porządku?
Nie mogłem jeszcze sprawdzić, ale prawdopodobnie będzie ok.
Czy gdy łączysz się przez Wi-Fi to jest dobrze?
Nie mam możliwości sprawdzenia. Komputer PC. Na iPodzie Internet działa dobrze.
Czy wcześniej było w porządku?
Nowy router. Pierwsza konfiguracja. Jakiś czas temu zauważyłem, że mój komputer nie rozpoznaje nazwy sieci, przez co nie mogłem korzystać z aplikacji Metro. Mimo to internet na Liveboxie działa dobrze - pomijając brak nazwy sieci.
Czy na routerze nie masz ustawionego filtrowania klientów względem adresów MAC kart sieciowych? Przejrzyj ustawienia z tym związane (ustawienia gdzie jest słowo “filtering” i “security”).
Nie