Masz takie opcje jakbyś chciał zainstalować, a jesteś początkujący.
A jak nie chcesz instalować tylko wypróbować to:
Masz takie opcje jakbyś chciał zainstalować, a jesteś początkujący.
A jak nie chcesz instalować tylko wypróbować to:
Poczytam tą opcję o instalacji obok siebie
A z tym Chromem, to tego się nie przeskoczy?
Nie korzystam z ChromeOS, nie wiem co tam się da, a czego nie. Więc się nie odniosę.
Nie mam o tym żadnych informacji. Na własną rękę trzeba byłoby się dowiedzieć.
Dziękuję za wszystkie informacje
Pozdrawiam
Dyski są obecnie tanie jak barszcz. Użyj trzech dysków. Na każdym zainstaluje inny system. W BIOS ustaw pytanie o kolejność bootowania przy starcie peceta
Pamiętam, że w czasach jak miałem dysk 850MB + 2.1GB (czyli jakieś 25 lat temu), to właśnie tak robiłem: któraś wersja RedHat instalowana z płytki dodanej do miesiecznika „Chip” i nie dość, że wypinałem taśmę IDE i zasilanie Molex z dysku, to na wypadek wyciągałem dysk z obudowy komputera, żeby nie nadpisać ‘oryginalnego’ OS
Ciekawe rozwiązanie.
tzn., że za każdym razem powinienem wchodzić do biosa i wybierać dysk do startu?
Jaką konkretnie masz płytę główną?
AMD FX™ 8120 eight core 3100 MHz
Dlaczego BIOS nie chce mi się włączyć za każdym razem kiedy chcę go uruchomić?
Nie pytałem jaki masz procesor, tylko jaką masz płytę główną Co do wejścia do biosu, czasem trzeba mieć refleks…
Tu nie chodzi o refleks, mam 3 sekundy czasu. Naciskam klawisz, czasami zaskoczy, czasami uruchomi się Windows
To przy starcie kompa wciskasz F8 i masz boot menu.
Wiem, a jak wciskam Delete, to czasami nie chce zaskoczyć.
A ta niebieska plansza, którą wysłałem wcześniej, co znaczy?
Że konfiguracja bootowania jest popsuta.
Hm… To co mam zrobić w BIOS ie? Gdzie mam i co poustawiać? Proszę o pomoc.
A masz już trzy dyski i na każdym zainstalowany inny system?
ps. Boot Menu; Boot Device Priority; Boot Settings Configuration - Asus M5A78L-M USB3 User Manual [Page 57] | ManualsLib
Mam dyski, ale tylko na jednym mam zainstalowanego Windowsa 10. Tamte są na razie czyste.
Wszystkie te dyski odłączyłem, a ten jeden dysk z Windowsem podłączyłem do wejścia 1 na płycie. No i nie chce mi Windows zaskoczyć.
A piszę teraz z telefonu.