Witam bardzo się dziwie po co zrobiona jest stronka gamikaze.pl jak I na dobreprogramy.pl jest forum o grach . według mnie powinno sie usunąć tutejsze forum o grach i zachęcic ludzi na stronkę gamikaze.pl aby tam dzielic sie informacjami o grach. I te gry które są na dobreprogramy.pl m.in. Mu online przeniesc na gamikaze.pl i tam je sciągać.
KaKoKu , chyba ten pomysł nie wypali…
I coś mi się zdaje, że dział też nie pasuje
KaKoKu , Forum dobreprogramy nie jest forum o grach. Tematyka gier stanowi jedynie jeden (i to nie główny) dział tego forum. Natomiast portal gamikaze.pl (oraz jego forum) jest serwisem poświęconym tej tematyce praktycznie w 100%.
Będziemy oczywiście starali się zachęcać użytkowników piszących w dziale Gry do odwiedzania i pisania na forum Gamikaze. Na pewno jednak nie w tak radykalny sposób
Dlaczego nie
No właśnie. O ile sobie przypominam, to Userzy wymusili niejako stworzenie
działu Gry. Wynikało to po prostu z dużej ilości postów na ten temat.
Teraz, gdy powstało forum Gamikaze, nie ma chyba powodu do dublowania for
i przeszkód w odsyłaniu chętnych do pisania tam właśnie. Zlikwidowałbym cały
dział Gry,a w początkowym okresie zostawił informację, co z nim się stało.
To jednak zdecydowanie zbyt radykalny sposób Zastanowimy się nad tym jak można zachęcić userów piszących w tym dziale do bardziej naturalnej “migracji” na forum Gamikaze.
Np. dać im atrakcyjne konto pocztowe w domenie gamikaze.pl
Albo inne profity ze rejestrację na tamtejszym forum.
fiesta , ooo wspanialy pomysł! Ja napewno bym z tego skorzystał
taa, a może od razu gry ?, albo 10 gier ?
Nook , jeśli byłyby fajne to czemu nie
Koledzy, nie bądźmy skrmnie-odrazu playstation 3 i szafe gier
PS.Mi pasuję zlikwidować forum o grach, ale przenieść wszystkie tematy do orum gamikaze, przynajmniej te najpotrzebnejsze.
Znajdziesz sponsora, to czemu nie
Przenieść wszystkie tematy o grach na gamikaze i zrobić linka z działu “gry” odrazu na forum gamikaze
Aha i jeszcze jakieś małe bonusiki za przeniesienie typu e-mail w domenie gamikaze lub coś podobnego
Przenieść tematy nie za bardzo się da - to chyba są 2 oddzielne bazy, a na pewno 2 oddzielne tabele użytkowników, każdy post jest skojarzony z jakimś użytkownikiem.
Nie znam się na tym, ale wydaje mi się, że gdyby nawet przenieść odpowiednią część bazy na forum Gamikaze, forum by się wysypało.
Dział o grach tutaj może być - w końcu to wortal o programach, a więc też o grach.
Przenieść wszystkie posty i tematy tam, a na tym forum zostawić tylko odnośnik w miejscu obecnego działu
W sumie tak samo z działami które pasuję to TechIt.pl
JarekMk , a wiesz ile to roboty?! Nie można od tak se przenieść wszystkich tematów na inne forum…
Wiem…
Też wiem…
Tech, DP i Gam działają w oparciu o ten sam skrypt forum więc wystarczy tylko wyciągnąć odpowiednie rekordy z bazy i przekopiować Wiem że to ciężka sprawa, ale nie ma rzeczy niemożliwych
JarekMk , jeden z kolegów na forum za zdanie “nie ma rzeczy niemożliwych” dostał warna
Zależy w jakim kontekście tego użył