Spoko
ciesze sie ze mój opis sie przydał 
No wiesz - to brzmi bardzo antyfeministycznie
- nie pamiętam już zbyt dobrze ale sprobuje:
Na stronie która podałem wcześniej (http://support.acer-euro.com/drivers/no … _5220.html)
tam gdzie pisze Drivers and Utilities (lista obok MS Windows XP) ściąga sie sterowniki - niektóre z nich zajmują dość sporo i długo sie ściągają
(trzeba sie nastawić na cierpliwość). A wiec od początku:
Audio_Realtek_v5.10.0.5423_XP.zip
To zdaje sie jest dźwięk - z tego co tu ludziska piszą trzeba potem znaleźć w menedzeze urzadzen (prawym na Moj komputer - Właściwości -> Sprzęt -> Menedżer Urządzeń) PCI Device z ikonka wykrzyknika - potem prawym na to i Aktualizuj sterownik (potem “Nie nie tym razem” :-), “Zainstaluj oprogramowanie automatycznie”). Powinno znaleźć sterownik i po restarcie - tadam - jest dzwiek 
CardR_TI_v2.0.0.7_XP.zip
To chyba stery do czytnika kart SD
MMC (karty pamięci np. do komórek i cyfrówek) - ale chyba to akurat działa w xp bez doinstalowywania sterowników
Chipset_Intel965_v8.2.0.1012_Vista_XP.zip
Sterowniki do płyty głównej - trzeba je chyba zainstalować przed tymi do dźwięku i kart sieciowych.
LAN_Broadcom_v10.26.0.0_XP.zip
Sterowniki do karty sieciowej - zwyklej nie bezprzewodowej - ja sobie podłączam kabelek do kompa “stacjonarnego” i udostępniam sobie net na laptopa 
VGA_Intel_v 6.14.10.4820 _XP.zip
Sterowniki do karty graficznej - mimo ze lapek będzie działać na tych z windowsa xp lepiej jest je zainstalować - można wtedy bez problemów obsługiwać np. 2 monitory. Instaluje sie z nimi całkiem wygodny program.
Apropos tego - jeśli denerwują was proporcje ekranu - bo np. w grach komputerowych nie ma takiej rozdzialki jak 1280X800 i wszystko jest “przygniecione” - to w tym programie mozna ustawic zeby zamiast takiego efektu było wyśrodkowane na ekranie z przycietymi bokami. Zobaczcie sobie to koniecznie jesli macie takie problemy.
Wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5_XP.zip
Sterowniki do karty sieciowej bezprzewodowej - zainstalowałem bez problemów - ale z samej karty nie korzystałem jeszcze wiec trudno mi sie wypowiadac czy bedzie dzialac ok.
To chyba wszystko
Moze jeszcze z tej drugiej listy
Launch Manager
Maly programik ktory wskakuje jako ikonka obok zegarka - mozna w nim ustawic co maja robic przyciski z boku - pokazuje tez kreski jak przestawia sie glosnosc
ogolnie warte sciagniecia 
Innych programow z tej listy nie sciagalem wiec sie nie wypowiadam 
Dziwna sprawa - ja mialem podoby problem kiedy chcialem podlaczyc drugi monitor - na poczatku przy ladowaniu windowsa obraz pojawial sie na drugim monitorze (na wbudowanym nie) - a po zaladowaniu przeskakiwalo na odwrot. Dopiero jak zainstalowalem sterowniki o ktorych pisze wyzej problem zniknal.
Rada moja moze byc taka - sprobuj naciskac klawisze Fn+F5 (przelaczanie monitorow - ale nie zadziala jak masz domyslne stery zainstalowane), Ewentualnie sprobuj podlaczyc drugi monitor i zobacz czy przypadkiem tam obraz sie nie pokazuje. Jesli tak to z tak podlaczonym monitorem sproboj zainstalowac te sterowniki do grafiki o ktorych pisze wyzej. (Wtedy Fn+f5 powinno zadzialac)
W sumie nie wiem czemu sa dwa
pewnie jeden to zwykła sieciowka a drugi to bezprzewodowa
- co do sterownikow te ktore opisalem powyzej
Launch Managerem - o którym pisałem wyżej 
No to miałeś niezłego fuksa - jak ja pierwszy raz zobaczyłem ze instalka nie wykrywa dysku zacząłem sie poważnie zastanawiać czy może naprawdę go tam nie ma
(wiem ze to głupie bo był Linux :-))