a ja się niezgodzę pisałem wcześniej że instalowałem koledze sterowniki i wondowsa itp. i właśnie z tym BT miałem problem bo nie wiedziałem czy jest czy nie i… napisałem do serwisu acera prosze co mi napisali
No ok, fajnie, ze jest taka mozliwosc, tylko ile sobie licza za montaz takiego BT? Bo mysle, ze bedzie to koszt conajmniej 100zł o ile nie wiecej (dlatego, ze samo urzadzenie na allegro kosztuje do 50zł + instalacja przez serwis).
Jestem nowa i zarejestrowałam się na forum tylko dlatego, że wyszperałam ten wątek i liczę na waszą pomoc. Też mam Acera Extensę tyle, że 5620z, mam jednak nadzieję, że sterowniki do czytnika CD sa takie same. (Jeśli nie są to dalej jestem w dupie, ale cóż… )
No dobra, ale może w końcu zacznę pisac na temat. Mój czytnik nie czyta mi płyt CD, żadnych innych z resztą też nie moge też nagrywać. Mam Vistę. No i doszłam do tego, że problem jest chyba z dwoma sterownikami (a wszystkich jest trzy). Tak to wygląda:
Bardzo proszę o pomoc. Będę wdzięczna. Co zrobić żeby w końcu móc odpalić cd?? ;
Apropos MUZY Trza puscic instalke sterownikow plikem setup w folderze ze sterami do muzy. Po restarcie nalezy w Menadzeze Urzadzen zjechac na dół i odszukac Urzadzenie PCI z wykrzyknikiem i zaktualizowac sterownik z bazy windowsa wystarczy, po tej operacji rozpocznie sie dodawanie koncowych sterow od muzyki i bedzie po sprawie. TO NIE JEST PROBLEM EXTENSY 5220 TAK JEST CZESTO PRZY TYCH KARTACH HD AUDIO. Windows xp Extensie 5220 instaluje sie nastepujaco: Potrzebny sterownik do dysku sata na stronie producenta jest exe ktory wrzuca infy na dyskietke mozna je potem zgrac sobie na dysk. Nastepnie instalujemy i uruchamiamy nlite i dodajemy poszukiwany sterownik(zawartosc dyskietki) spokojnie mozna wybrac tylko jeden plik wyskoczy lista szczegolowa I TU WAZNE NALEZY WYBRAC “INTELL 82801HEM/HBM SATA AHCI Controller (Mobile ICH8M-E/M)” dalej tworzymy bootowalny obraz i wypalamy go na plyte. Potem wystarczy zastartowac laptoka z tej płyty i dyski juz bedą widoczne.
mam Acera 5220 i ciagle borykam sie z drobnymi problemami,mam w domu kompa stacjonarnego pod internetem ,a jak chce podpiac w to miejsce laptopa (a 5220) to nie moge sie polaczyc z internetem
Witam wszystkich, próba uaktualnienia biosa w moim przypadku przebiegła dokładnie tak samo jak u mojego przedmówcy z dokładnie takim samym efektem. Jezeli ktoś potrafi mi pomóc w zainstalowaniu tego nieszczęsnego Xp to bedę wdzięczny. Już za same problemy związane z zainstalowaniem XP nie znoszę visty nie wspominając o tym ze lapek w takiej kofiguracji w jakiej go kupiłem po prostu się do niej nie nadaje. Pozdrawiam Artur
Przyjacielu Jak się zapewne domyślasz nie wszyscy tak znają się na komputerach jak Ty Może odrobinkę jaśniej? A najlepiej krok po kroku? Byłbym wdzięczny. W moim biosie nawet nie ma możliwości przełączyć trybów sata a nowy bios nie chce się zainstalować. jakieś tam pojęcie o komputerach mam ale nigdy nie instalowałem nowego biosu ani nie musiałem za wiele kombinować. To mój “pierwszy raz” więc jeżeli jesteś w stanie mi jakoś pomóc to bardzo proszę bo mój repertuar pomysłów już dawno się skończył
hmmm ściągnij sterowniki do kontrolera sata (http://www.intel.com) wypakuj, przygotuj xp pro z sp2 wykonaj jej obraz do iso, ściągnij nlite zintegruj sterowniki z sata (plik inf) z obrazem wypal płytę uruchom instalator ;-). było wiele raz…
wchodziłem na tą stronę ale nie wiem gdzie szukać tego kontrolera. Z angielskim mam nie wiele wspólnego bo ja nie ten rocznik. Nlite również nigdy nie używałem nawet o nim wcześniej nie słyszałem ale zaraz poszukam i ściągnę.A że było wiele razy…domyślam się ale nigdy nie miałem takiej potrzeby żeby szukać a teraz siedzę od dwóch dni i szlag mnie trafia, cierpliwość już na wykończeniu.