Acer Extensa 5220 - Problem Ze Sterownikami do HDD

taka integracja nie trwa dłużej niż 15-20min :-).

No tak ale ja w zyciu nie widzialem tego programu. Chyba, ze jest gdzies łopatalogiczno/obrazkowa instrukcja. :wink:

Wejdz w biosa i jesli masz wersję 1.21 lub wyższa to przejdz do zakładki MAIN i na samym dole bedzie pisalo SATA Modę a zaraz obok AHCI Mode to weź przestaw to na IDE Mode i wtedy instalator wykryje dysk a jesli chodzi o aktualizację biosa to te ze strony acera maja własny instalator ale ja aktualizowałem go z poziomu windowsa i trwało to kilka sekund:-) mam nadzieje ze ci to cos pomoze:-) pozdrawiam

witam

mam pytanko posiadam acera Extansa 5220

generalnei wszystkie sterowniki zainstalowanee i laptopik delikatnie wymiata:)

nie zainstalwoalem tylko sterownika AHCI intel czy bez tego moze wszystko pracowac stabilnie???

z tego co czytalem jest wiele opinii

pozdrawiam

ja tez nie uzywam tego sterownika i chodzi super nie mam zadnych problemów a w sumie jak go wgrywalem to np.partition magic 8.0 nie mogl rozpoznać dysku a inne programy znow pokazywały niepoprawne partycje a bez tego jest dobrze:-)

ja tez nie uzywam tego sterownika i chodzi super nie mam zadnych problemów a w sumie jak go wgrywalem to np.partition magic 8.0 nie mogl rozpoznać dysku a inne programy znow pokazywały niepoprawne partycje a bez tego jest dobrze:-)

problem z wysłaniem wiadomości i sie powtarzają;-)

problem z wysłaniem wiadomości i sie powtarzają;-)

Oto chodzi, że mam wersje 1.16 :frowning:

Czy pod linuxem da się zaktualizować bios ?

Ja natomiast mam calkiem inny problem z laptopem Acer 5220, niz wszyscy na tym forum :slight_smile: Otoz wbudowany czytnik kart po prostu samemu sie wylacza, za kazdym razem, co chce wlozyc karte SD musze wchodzic do menedzera urzadzen i recznie wlaczac urzadzenie :frowning: Pisze, ze urzadzenie zostalo wylaczone, poniewaz koliduje z czyms innym, czy cos w tym stylu…

Nastepny problem, to w menedzerze urzadzen ciagle mam na zolto i ! Modem device on high definition audio bus, probowalem juz tysiace razy aktualizowac stery i nic… Ale dzwiek mam i wszystko :smiley:

I jeszcze kolejne pytanie: czy dokupienie do tego laptopa ramu o pojemnosci 1gb obojetnie jakiej firmy bedzie stwarzac jakies problemy oraz jak sie to ma do gwarancji?

Aha i jeszcze jedno: skad mozna sciagnac oprogramowanie Acer Empowering eRecovery do w/w laptopa? Kiedys bylo, teraz nagle zniklo z strony acera i nigdzie na googlach rowniez nie ma, jedynie do innych wersji, ktore probowalem, lecz wywala blad przy instalacji :frowning:

Z gory dzieki za odp!

Z tego co wiem to nie tracimy gwarancji. Osobiście sam dokupiłem 1GB ramu firmy Kingstom 533mhz i wszystko dobrze chodzi, a różnicę widać od razu. :mrgreen:

hej jesli chodzi o linuksa to nie mam pojecia czy to bedzie działać tyle ze plik z biosem jest w wersji .exe to moze działać ja juz mam wersje biosu 1.25 ściągnięta ze strony acera i instalacja poszła bez problemu:-)

tez dokupiłem sobie ramu mam teraz 2giga a w sklepie mówili ze gwarancji sie nie traci a musze przynac ze różnica jest wielka w wydajności ja juz przezucam sie na VISTE bo jest ładna i super dziala:-) pozdrawiam:-)

ja mam problem ten sam co kolega:

screensm7.th.jpg

Tylko ze z masówka sobie poradzilem :slight_smile: zostal tylko ten kontrloler Elthernet

problemso5.jpg

probowalem instalowac stery do wireless, wie ktos o co chodzi…?

jak masz tego acera to sterownik do karty sieciowej nie dziala z plyty bo on jest pod viste musisz go ściągnąć ze strony acera

xD :slight_smile: tylko ze ja wszytskie sterowniki wzialem z ftp acera :slight_smile:

ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/e … 220/driver

jesli wiesz ktory to ma byc sterownik wskaz mi go :slight_smile: to sprobuje go na sile zainstalowac ^^

ja tez mialem taki problem i ściąglem sterownik o nazwie wireless_Broadcom_4311_v4.100.15.5 _XP to jest sterownik do karty sieciowej bezprzewodowej i po instalacji mi zniknął problem:-) pomoglo napewno:-)

robie tak jak na rozpisce i w momencie kiedy się pojawia potwierdzenie instalacji biosa wciskam Enter i zamiast flashowania biosa wywala takowy błąd

Kod: Zaznacz cały

Phoenix Phlash16 Error File Open failed on CLB-121.WPHi towarzyszą temu bardzo dziwne dźwięki. Proszę o pilną pomoc.

CO MAM ZROBICZ TYM ERROREM

Witam. Jestem można śmiało powiedzieć laikiem w sprawach komputerów- otóż mam Acera Extensa 5220- przez głupi błąd na jednej partycji mam teraz Linuxa, a na drugiej Windowsa XP. W momencie uruchamiania się komputera, muszę wybrać, który system chcę włączyć. I tu takie pytanie- jak usunąć tego Linuxa (próbowałem sformatować partycję będąc w Windowsie, ale Linux pozostał :stuck_out_tongue_winking_eye: )?

Z góry dzięki.