Mam na komputerze ATI 2021, używam bardzo rzadko, jeść pić nie woła . Nie zauważyłem ale miał aktywną funkcje „Protect”, wyłączyłem-sprawdzam w menedżerze zadań jest wykonywanych kilka operacji w tle. Wyłączyłem/odptaszkowałem wszystko co było możliwie, zamknąłem Acronisa a te operacje dalej są, co prawda z niskim użyciem procesora na poziomie 0,1-0,3% ale są.
Sprawdzam Ustawienia->„Aplikacje w tle”-nie ma tam ATI 2021, dziwne?. Jak to wyłączyć ale nie usuwać Acronisa z komputera. Miałem ostatnio problem z Thunderbirdem, kilka innych mniejszych i teraz zastanawiam się, czy Acronis też nie miesza w tym zakresie.
Ja tylko dlatego go nie usuwam, bo jak padł system to 3 dni go przywracałem, kupę zachodu, potwierdzanie wersji, kopii, uprawwnień …itd.
Czy taki bootowany acronis mozna zrobić i przenieść na niego uprawnienia ? czy też instalacja z pominięciem tych uprawnień. Mam na bootowanej płycie starego z 2014r., który wydaje mi się lepszy od tego 2021 z tym, że ma już trochę latek …
Sprawdź w opcjach programu czy takie coś można zrobić samemu. Ja mam gotowca od Acronis, wchodzę na swoje konto u nich i ściągam. Żadnego potwierdzania itp., max 30 min i system jest z powrotem.
Format archiwum Acronisa nie zmienił się i bezproblemowo można używać tej wersji jak ci pasuje.