Tak jak to obecnie robisz.
Ty mnie nie
Nie, pokażesz jaki jest prawdziwy cel jego działalności w kwestii Asystenta.
Całe szczęście że to Ty nie jesteś organem władnym do oceny mojej pracy na forum.
Hihihihihih
Tak jak to obecnie robisz.
Ty mnie nie
Nie, pokażesz jaki jest prawdziwy cel jego działalności w kwestii Asystenta.
Całe szczęście że to Ty nie jesteś organem władnym do oceny mojej pracy na forum.
Hihihihihih
I przybędzie nowych użytkowników portalu w dziale bezpieczeństwo z prośbami jak usunąć te świństwa
Ale przecież to podobno nie jest żadne świństwo, jak sugerują co poniektórzy.
Jesteś żenujący…ale podam Ci teraz jeden link już wcześniej cytowany…Ty go sobie przeczytaj, apotem porozmawiaj z tą panią, która to napisała. Życzę powodzenia.
http://www.fixitpc.pl/topic/8-dezynfekc … C4%85cych/
Ja Wam niczego nie muszę udowadniać, a to co napisałeś bardzo otwarcie stawia sprawę podejścia portalu do użytkowników…po prostu ich olewacie. Napisz może coś w obronie cichej instalacji Browser Defender przy okazji pobierania plików za pomocą asystenta i tego, że 2 jego procesy potem pracują w systemie…napisz…chętnie poczytam Twoją argumentację. Napisz również, że robienie interesów z firmami ogólnie uznanymi za co najmniej o podejrzanej reputacji jest świetnym posunięciem biznesowym, które niezwykle mocno ugruntuje dobrą markę DePe na rynku.
Wszystkim popadającym w samozadowolenie UHZetom życzę miłego pobytu na HotZlocie w przemiłej atmosferze wzajemnego zrozumienia i szacunku…pozostałym zaproszonym życzę, by ich ogień krytyki wypalił na twarzach organizatorów rumieniec wstydu.
@twój pierwszy akapit
ichito , czy ty w ogóle przeczytałeś post do którego linkujesz ? Popierasz się nim, mimo że jest sprzeczny z twoimi przekonaniami /argumentami / wypowiedziami …
A co do reszty, później, bo ss’ów nie mam gdzie zrobić
dziękuję
– Dodane 07.07.2013 (N) 12:17 –
Ja nic takiego nie powiedziałem, jednak nie zgadzam się z zdaniem co poniektórych zaliczających adware do malware …
Ale wiele osób/informacji z netu sugeruje, że właśnie poprzez tę Deltę dostaje się do komputera malware. Więc nawet jak ona sama nie jest malware, to jej złośliwe działanie może doprowadzić do poważniejszych problemów na komputerze. Chcesz konkretnych dowodów? Sam ją sobie zainstaluj i na HotZlocie opowiesz wszystkim, jak to naprawdę wygląda.
EDIT: Poza tym definicja http://en.wikipedia.org/wiki/Malware zalicza adware do malware.
" Ja nic takiego nie powiedziałem, jednak nie zgadzam się z zdaniem co poniektórych zaliczających adware do malware …"
Sposób działania Delta Search należy do niepożądanych więc spokojnie można zaliczyć ją do malware.
Jest to “browser hijacker” - , tracisz kontrolę nad przeglądarką, OK przez podstęp zgodziliśmy się na to , ale powrót do normalności i zmiana ustawień jest bardzo utrudniona bo modyfikuje rejestr profilu użytkownika w celu ponownego nadpisania swoimi wartościami - czyli się reprodukuje ! a więc co to jest ?
Ja pierdziele Babylon, Delta, Przyspiesz Komputer, Browser Defender …Co dalej ?
@up przyspiesz komputer to reklama
Tak, tylko znów user musi nie czytać (tak samo jak powód dla któreg osobie ten toolbar zainstalował), każdy kto mnie zna wie jakie jest moje zdanie nt regulaminów i osób ich nie czytających a potem płaczących że coś jest nie tak
Co do argumentów, o których pisałem że je podam:
Hah, no litości. Zachowaj chociaż cień obiektywizmu i przyznaj się, że nadal zarówno strona startowa, domyślna wyszukiwarka, jak i nowa karta pozostają te od delta i nie da się ich w żaden sposób usunąć, gdyż po dokonaniu jakichkolwiek zmian ponownie jest przywracana delta. Sprawdzone na kilku czystych systemach. Pomijając całą resztę dot. tych “dodatków” zadam pytanie - czy program, który (nawet mimo usunięcia) blokuje zmianę takich ustawień (a nie jest to program zabezpieczający) jest nieszkodliwy?
Hahaha Co Ty w tym momencie udowodniłeś?
Właśnie chodzi tu o to, że zostaje ta strona główna (na którą laik-kowalski się nieświadomie zgodził) i nie da się jej prostymi metodami usunąć. Prostymi patrząc z perspektywy zwykłego użytkownika.
I dobrze Wam tak. Upadliście pod naporem reklam tak nisko jak Benchmark.pl. Może zamiast DobreProgramy.pl przemianujecie się na DobreProgramyMicrosoftu.pl ? I nie tłumaczcie się słabą kondycją finansową, bo nikt kto zagląda tu od lat w to nie uwierzy. I jeszcze ten menedżer pobierania… Kiedyś każda reinstalacja systemu była ciekawą przygodą rozpoczynającą się od przeczesania Waszej strony wzdłuż i wszerz w poszukiwaniu nowych wersji ulubionych programów. Dziś to droga przez mękę. Obudźcie się póki nie jest za późno.
Skanowanie procesu _"C:\Documents and Settings\All Users\Dane aplikacji_ BrowserDefender \2.6.1339.144{c16c1ccb-7046-4e5c-a2f3-533ad2fec8e8}\BrowserDefender.exe"
daje wynik 7/47…każdy może sprawdzić tu. To pewnie też FP?
https://www.virustotal.com/pl/file/6479 … 373192881/
Padło słowo Babylon?..i bardzo dobrze, bo on też pojawia się w grze. Jego elementy znaleźć można w folderach
C:\Program Files\Delta\delta\1.8.21.5\GUninstaller.exe
C:\Documents and Settings\użytkownik\Dane aplikacji\Babylon
C:\Documents and Settings\użytkownik\Dane aplikacji\BabSolution\Shared
Plik Guinstaller jest plikiem sygnowanym przez Babylon
Odnośnie połączeń Browser Defender to program łączy się z siecią i jak wynika z ciągu operacji wiążą one plik instalacyjny AutoRuns pobrany tu na portalu, Browser Defender, Delta i Babylon - fragment logu z System Explorer
Poniżej screen z listy nawiązywanych połączeń podczas pobierania pliku za pomocą asystenta
http://i.imgur.com/amV0gOx.jpg
Musiałeś gdzie pobierać dobrą szkołę hipokryzji…piszesz, że instalują się nam te dodatki bo przecież się na nie zgodziliśmy…to szczyt zakłamania i prostacka manipulacja. Popatrz na screen z asystenta i zobacz, jakie temu - pogardliwie nazywanemu - "użyszkodnikowi portal oferuje możliwości. Górna i zaznaczona domyślnie opcja daje instalację programu, który chcemy i dodatku Delta, dolna - zaawansowana - daje przeciętnemu użytkownikowi informację, że tam ma wybór opcji wobec Delty… ani słowa nie ma, że w ten sposób również może AutoRuns zainstalować - to jest właśnie manipulacja i nakierowanie ludzi do podejmowania niekorzystnych dla nich decyzji, a korzystnych dla oferującego program.
Łukasz , nie wycinaj kawałka mojej wypowiedzi, oraz zobacz log który jest obok …
ichito , jaki szczyt zakłamania, widzisz u góry napis “opcje instalacji paska delta”, a nie opcje instalacji programu autoruns … (i znów wracamy do tego, że niektórzy nie czytają co instalują)
Co do tej nieusuwalności jakoś na moim vm, po usunięciu by dodaj usuń programy, i zmienie strony startowej jakoś google normalnie się uruchamiało
Teraz połączenia, a to nie przypadkiem logi z instalacji ? Przecież manager musi ściągnąć program który instaluje.
Drodzy admini, celowo założyłem tu konto żeby napisać swoją opinie na temat waszego działania.
Jako osoba zajmująca się zawodowo “sprzętem” zawsze podsyłałem klientów do was jako do źródła BEZPIECZNYCH i SPRAWDZONYCH programów.
Swoimi działaniami nie zrobiliście idiotów z siebie tylko ZE MNIE, to JA polecałem was jako źródło, to na MOIM zaufaniu bazowali klienci. Wysyłając amatora na wasz portal i podając nazwę programu, nawet nie brałem pod uwagę, że wasz cudowny asystent zamiast pomagać przy pobieraniu tak naprawdę przejmuje kontrole nad serfowaniem po internecie. Możecie mówić, że te 3 programy spyware/adware, to nic nie trzeba ich instalować. Jednak 90% użytkowników nie jest świadomych zagrożenia, nie wybiera instalacji zaawansowanej a do problemów z komputerem wzywa fachowca.
Próba obrony przez bagatelizowanie problemu, sprowadzanie go do próby oczernienia przez konkurencje jest żałosna.
Byłem z wami od początku do dzisiaj. Jeśli nadal nie widzicie co robicie źle to rynek wam pokaże.
@Łukash
Mam dokładnie to samo wrażenie
Pytasz co to za log…ten log obejmuje wszystkie operacje w systemie…możesz sam dokładnie wszystko sprawdzić, bo to jest na pewno niezwykle proste dla Ciebie…bez sarkazmu. Tu fragment pliku pomocy SE na temat “historii”
Odnośnie klikania i wyboru opcji…nie masz racji…użytkownik takie okno otrzymuje po uruchomieniu pliku, który pobrał jako plik instalacyjny programu AutoRuns…duży zielony przycisk “Pobierz” pod nazwą programu i na jego stronie…pobiera w dobrej wierze z tego miejsca, otrzymuje wtedy taki ekran, jak na zrzutach…na ekranie u góry ma napis mówiący o nazwie programu, który chciał zainstalować…i tylko domyślna opcja prowadząca do pobrania, zainstalowania i uruchomienia niepożądanych dodatków daje mu taką opcję. Nie chcę i nie będę tego już rozgrzebywał…to ewidentna manipulacja I NIKT MNIE NIE PRZEKONA, ŻE JEST INACZEJ.
Więc nie ma sensu dalej poruszać tej kwestii.
No tak, wszystkie operacje, łącznie z instalacją … IMO sam nie wiesz czego dot. poszczególne wpisy
Widzę że dalsza polemika nie ma sensu.
A co Ci instalacja przeszkadza?..masz listę operacji, uruchamianych plików, nawiązywanych połączeń i kolejnych uruchamianych plików…chcesz przekonać kogoś, że to o czym pisałem nie dzieje naprawdę? Z kogo chcesz zrobić idiotę? Człowieku zwolnij i pomyśl…a potem przeczytaj tekst na tej stronie i spróbuj nas przekonać, że asystent nie nosi znamion trojana.
asystent pobierania ma pomóc osobom, które nie wiedzą co i jak, więc dlaczego takim użytkownikom dodaje się jeszcze jakieś bzdury? Ktoś za to kaskę bierze… shame on you DP!!
//asystent pobierania usunięty, zacieramy ślady?