Oto świeża wypowiedź tomekb : https://safegroup.pl/inne/asystent-pobierania-na-dp-kolejne-zamieszanie-t9467-40.html#p209760
Jak dla mnie ten tekst jest nie do przyjęcia.
Oto świeża wypowiedź tomekb : https://safegroup.pl/inne/asystent-pobierania-na-dp-kolejne-zamieszanie-t9467-40.html#p209760
Jak dla mnie ten tekst jest nie do przyjęcia.
Miałem przed chwilą okazję dwukrotnie wypróbować asystenta i - słuchajcie - ani razu nie zaproponował instalacji Delty. Nie było też reklam. Chyba jakiś okres przejściowy.
Tylko dlaczego redakcja nic nam nie mówi?
Dlaczego oficjalne wypowiedzi pojawiają się głównie na innych portalach?
Bardzo możliwe, że niektórzy mają interes w rozdmuchiwaniu tej sprawy, ale nie mniej ważnym problemem (i błędem) jest fakt, że redakcja DP załatwia to wszystko poza nami, bez komunikacji.
Skoro łączysz moją osobę z atakiem DDoS na swój serwis, to już chyba przekroczyłeś wszystkie granice absurdu. Kłamałeś z pełną świadomością o Claro Search ? Udowodniono ci że jest inaczej ? Sprostowałeś wszystkie wiadomości ?
Dziękuję za uwagę.
Każdy może się tam wypowiadać Pablo…jak ktoś przychodzi, to nie wiesz co chce powiedzieć, a ja nie mam zamiaru odpowiadać za nieznane mi osoby i za nie się tłumaczyć.
Ten post dziś zgłoszony został do usunięcia.
Macie phpbb, przecież widać kto raportuje
Marna próba prowokacji ze strony jakiegoś trola.
I co z tego wynika dla kogoś, kto tylko przychodzi przeczytać informację tutaj czy tam? (usunięto)
Panie sgp, zaczynasz mnie denerwować. Dziwie się że jeszcze nie dostałeś kolejnego warna, każde 2 na twoje 3 posty to wjazdy na innych … IMO nie dostałeś jeszcze bana tylko ze względu na to że zacząłeś ten topic.
//z mojej strony eot, w przeciwieństwie do ciebie ja korzystam z tutejszego sb i chce by tak zostało …
Bądźmy szczerzy, na Niego jest wjazd z kilku innych stron, tylko ubrany w “ładne słowa” - no ale co to za różnica? Inna sprawa, że wg. mnie to nie on odbiega ciągle od tematu i prowokuje chore dyskusje. Może wrócimy do tematu: od 20 podstron kilka osób usilnie chce, aby udowodnić, że “nie jest się wielbłądem”. Czekam na dobrze opisane:
czemu Delta Search nie jest rootkitem, nie ma cech szkodzliwego oprogramowania, nie ma cech po części rootkitu (i proszę o brak gry słowami, tylko w ogólnie pojmowanym znaczeniu),
czemu nie ma zagrań socjotechnicznych w instalatorze,
jak odistanować “zwykły program” za pomocą “Odinstaluj”, bez grzebania w rejestrze, robienia dziwnych sztuczek, czy używania oprogramowania utworzonego do usuwania tego oprogramowania.
A widzisz gdzieś jakieś ukryte procesy (ale mi zdanie wyszło :P)? Czy ktoś z usuwających chce logi gmer’a ?
Nikt nie powiedział że takowych nie ma, ale jeśli przeczytałbyś wszystko to byś wiedział jak nie zainstalował tego czego nie chcesz zainstalować. Porównanie tego do oszustwa to wyolbrzymianie i to dość spore.
Klikając odinstaluj i zmieniając stronę startową (zostają foldery i wpisy w rejestrze (jak zresztą po wszystkim), ale nie ma procesu / usługi czy co tam by mogło zostać i wprowadzać zmiany w systemie)
Czy ktoś może sprawdzić na różnych instalkach, czy to incydentalna sprawa czy już jakaś reguła? Czyżby pierwsza jaskółka “na wiosnę”?
– Dodane 08.07.2013 (Pn) 10:14 –
A możesz podać sposób na pełne “odinstalowanie” rozpakowanego archiwum, jakim było np. AutoRuns właśnie?..takich programów jest multum tutaj. Czy przeciętnie obeznany albo mało obeznany użytkownik zrobi coś jeszcze poza usunięciem folderu programu z plikami, jeśli nie znajdzie go na liście “dodaj/usuń programy”?
Przyszły dzieci do piaskownicy, a tam tylko jedna zabawka.
Panie i Panowie, chłopcy i dziewczęta, po ile Wy macie lat? Wątek stworzony został na temat asystenta, to co on oferuje a Wy jeździcie po sobie. Jak macie jakieś problemy względem siebie, umówić się, załatwić to po męsku i do widzenia a nie wylewać złość w tym poście. Już na to patrzeć nie można a co dopiero czytać. Poczekajcie na oficjalne stanowisko redakcji.
Taka mała anegdota: “Nie kłóć się z głupszy, ponieważ najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu a następnie pokona doświadczeniem”.
Dla niektórych z Was wieczorem polecam melise, siusiu i spać.
No ja właśnie też nie wiem, gdzie są moderatorzy (biorący udział w tej dyskusji…), którzy za literówkę, źle “ułożony” temat dają ostrzeżenia - miało być na temat “asystenta”.
– Dodane 08.07.2013 (Pn) 11:04 –
Właśnie otrzymałem groźbę podania mojej osoby na “policję”, jeżeli nie usunę “danych osobowych” z jednego z wpisów, co też zrobiłem.
Nadmienię, ze:
dane są te ogólnie dostępne na stronie osoby grożącej,
osoba jest ta powiązana z tym portalem i sama się przedstawiła,
jedyny powód, jaki usunąłem dane: przebywam poza Polską i zwyczajnie nie mam czasu ciągać się po sądach, jest mi to nie na rękę zarówno zawodowo, jak i w życiu prywatnym. Nigdy nie wdaję się w dyskusje w takiej sytuacji, jest pewne powiedzienie dotyczące tego, ale może być też obraźliwe dla autora maila,
Otrzymałem też sugestię, że w jakiś sposób stoję za DDoS na ten portal (że co?!? Jak to mawiał klasyk to jakieś “kuzorium”). Jak podobny email się powtórzy, będę jednak zmuszony odwiedzać częścię Polskę - w tym miejscu nie straszę, tylko obiecuję.
Jest mi też bardzo przykro, że:
w tak prostej dyskusji ludzie skaczą sobie do oczu i są to głównie mało technicze dyskusje,
redakcja olała temat i czeka, aż wszystko samo przyschnie.
A wiesz że mnie też oskarża o atak DDoS ? :o #-o
Ja mam wszystkie swoje posty usunąć bo on o 13 jest umówiony na Policji i naprawdę nie omieszka poruszyć i mój temat. :x
[przeciera oczy]Zaczęło się od paska a skończy się na policji i w sądzie ? Nie którym to rozum chyba odebrało, niezła parodia z tego wyszła. To wszystko przez te łapanie za słówka i obracanie kota ogonem teraz macie akty oskarżenia, kalumnie, moja jest bardziej mojsza niż twojsza. ehhh dorośli ludzie…puknijcie się w dekle.
A ja się zapytam. Gdzie jest MODERACJA???
Jeżeli z tematu asystenta przejdziecie do sądów i do aktów oskarżenia… Nie znam Was… Będzie to miało mądre dzieci?
Ja myślałem, że na tym vortalu siedzą ludzie, co mają olej w głowie, wiedzą czego od życia chcą i reprezentują pewien wysoki poziom kultury, szacunku. Myliłem się i przejechałem się na całej linii…
Ja mam lepiej, muszę usunąć tylko dane osobowe - może przez to, że też mi się “asystent” nie podoba.
bachus, a on nie powinien przypadkiem do twojego miejsca zameldowania do sądu jeździć ??
Jeszcze nigdzie nie jeździ, to byla tylko groźba a nie obietnica
Dosłownie jak dzieci w piaskownicy
tak sprawy nie załatwicie tylko redakcji dacie powód żeby wasze prośby/żądania zostały zignorowane
wybierzcie swojego przedstawiciela i piszcie do głównych adminów w tej sprawie do liska i tomick ale dyplomatycznie anie miesem armatnim jak tu i już poszuwacie do sądów błachej sprawie =;
.