Aferka z asystentem pobierania?

Dosłownie, jest tak jak piszesz (pomijając byki :wink: )

Śledzę wątek od początku, widzę, że zrobiła się z niego piaskownica, w której piasku brak i każdy kopie każdego zamiast piasek.

Administracja/redakcja/moderatorzy też nie “mają jaj” aby definitywnie wyjaśnić i zakończyć sprawę a to właśnie administracja najwięcej narozrabiała ładując ten bezdyskusyjny syf do asystenta. Tylko mydlenie oczu, wykręcanie się sianem i nic więcej.

Z mojej strony EOT.

Problem jest poważny, ale w tym wątku narobiło się już tyle spamu, że na miejscu moderatorów dawno bym go zamknął.

Kto chciał, zabrał głos, myślę że redakcja już wie, że asystent z Deltą według nas jest zły (zresztą niektórzy, przynajmniej przy części programów, Delty już nie mają), są też tacy, którzy próbują ją mimo wszystko usprawiedliwić, a najgorsi są przedstawiciele konkurencyjnych portali. Chyba już wszystko wiemy, a redakcja i tak zrobi to, co będzie uważała za stosowne.

Hej,

No Ty chyba sobie żartujesz? DP i jego członkowie zaatakowali Twoje serwery? Absurd w czystej postaci.

Brak słów. Ktoś zabrał zabawki, więc idziemy na Policję. Żenada!

Amen!

Pozdrawiam,

Dimatheus

Naprawdę?..już wszystkim wszystko wyjaśniliście?..no nie sądzę.

@Drobok

ok.11 godzin temu zadałem Ci pytanie, które cytuję poniżej…zadałem je celowo, bo miałeś sporo do powiedzenia na temat odinstalowania dodatków “asystenckich”

czy masz jakąś odpowiedź na to pytanie już?..nie staraj się mieć i nie wysilaj…nie ma takiej metody bez użycia specjalistycznych narzędzi do diagnozy/naprawy systemu, które dobrze wiesz, kiedy się stosuje, a ostatnimi czasy najczęściej we wszelkich zdarzeniach związanych z infekcjami…tu na forum DP również. Specjalnie użyłem słowa infekcja…bo z czymś takim mamy właśnie do czynienia.

No i z wielkiej burzy mały deszcz.

Łoohooh widzę, że sądy, policje, nie ma co, groźnie się zrobiło…

makensis->Nie żebym trzymał Twoją stronę, albo Ci jakoś doradzał ale Ty już swój cios zadałeś i nie powinieneś się przejmować jednorazowym atakiem na stronę ani bawić się w policje(Oni i tak nic nie zrobią). Więc spoko, nic więcej nie zdziałasz nie oczekuj cudów, gdyby Ci tak zależało na aferze z paskiem to już byś skończył dyskusje. Z ostatnich postów wynika, że masz gdzieś merytoryczną dyskusje i wchodzisz w wojny.

Ty Dimatheus też.

Zapewne makensis chciałbyś rzeczowo podyskutować z administracją na temat paska i w ogóle, ale jak zauważyłeś administracji tu nie ma. Nawet żaden moderator nie jest wstanie Ci niczego konkretnego powiedzieć. Więc chyba chciałbyś wymienić poglądy z kimś decyzyjnym i wyjaśnić parę spraw?

No chyba, że masz inne intencje, wtedy źle to o Tobie świadczy.

Diam i Makensis

Oboje się spodziewacie, że zaraz przyjdzie wróżka i nagle konflikt przestanie istnieć bo druga strona ulegnie… A taki wuj… Tym bardziej, że Diametheus z całym szacunkiem ale Ty nie jesteś stroną, i jesteś mocno subiektywny. Tak samo jak cała reszta, którzy w delcie nie widzą problemu. Ja wiem, że może byście chcieli się źle wypowiedzieć zdaję sobie sprawę, że ten pomysł administracji uważacie za zły, ale boicie się stawać przeciwko administracji portalu. Po prostu nie chcecie się narażać, bo jeszcze na zlocie admini fotki sobie z Wami nie zrobią czy smyczy nie dostaniecie i będzie smutek.

Mówi się, że człowiek w internecie jest odważniejszy, to ja nawet nie chcę myśleć jak co niektórzy sobie radzą w życiu skoro nawet na forum nie potrafią nic powiedzieć. Ale generalnie rozumiem temat, wyleciałem z moderowania jednego forum dlatego, że otwarcie sprzeciwiałem się pomysłom administratora(które były totalnie debilne i w efekcie doprowadziły forum do upadku). Ale wtedy wszyscy lizali adminowi, a za plecami każdy uważał, że głupio robi, więc mój gburowaty charakter musiał im to stanowczo powiedzieć. Więc luz chłopaki nie obrażam Was :stuck_out_tongue: Żyjcie sobie w fałszywej rzeczywistości nadal.

A administracja dalej milczy… I to Oni zachowują się najgorzej w tym wątku.

To akuratnie jest totalną bzdurą. Redakcja nigdy nie uzależniała udziału w zlocie czy nie otrzymania giftsów zlotowych od wazelniarstwa, a wręcz przeciwnie na zloty były zapraszane osoby nawet bardzo kontrowersyjne, które śmiało dyskutowały z redakcja nawet na te niezbyt popularne tematy.

A ja zapytam z innej beczki. Do kiedy macie umowę z Deltą i kiedy możecie z niej zrezygnować?

Przypomniał mi się świetny dowcip.

Chodzi ślepy po kuchni i przypadkiem złapał tarkę do warzyw.

Hmmmm zamyślił się.

W życiu większych głupot nie czytałem.

Tak można podsumować te słowa.

A tu na poparcie moich słów.

uczestnik hot zlotu

uczestnik hot zlotu

moderator uczestnik hot zlotu

uczestnik hot zlotu

uczestnik hot zlotu

uczestnik hot zlotu

uczestnik hot zlotu

uczestnik hot zlotu

uczestnik hot zlotu

uczestnik hot zlotu

Pozostawiam to bez komentarza

Administracja ignoruje wiadomosci dot delty czy ale nie odpisuje

podam przykład

Re: Beta

Wysłano: 11.07.2013 (Cz) 15:31 

Od: foreste 

Do: tomick  

Mam pytanie dot Asystenta 

czy delta search i browserder babylon kiedy zostanie osunięty pytam bo chce tą sprawę załatwić w taki sposób żeby by bardziej dyplomatyczny niż innych userów

jak wygląda ta sytuacja obecnej chwili ?.

do tej pory nie odpisano mi ;/

wieszak , No dobra, nie każdy uczestnik, ok mam tendencje do skrajności i przesadyzmu - Przepraszam. Po drugie… a chwila zapomniałem, że mieliśmy nie dyskutować. :stuck_out_tongue:

@foreste: trzeba było list napisać po polsku, to może by go przeczytali i odpowiedzieli? :stuck_out_tongue:

Choć na odpowiedzi indywidualne w tym temacie bym nie liczył i czekam na jakieś oficjalne informacje Redakcji na tym portalu.

Ja bym nawet ma to nie liczył. :stuck_out_tongue:

No cóż, to już Redakcja sama zadecyduje. Ja tylko porównam tę aferę z Asystentem, do afery z Agnieszką Radwańską, której nagie zdjęcia są teraz na topie. Jest ona strasznie krytykowana za to co zrobiła, a przecież nie ona pierwsza się rozebrała (i w dodatku nic intymnego nie pokazała), a taka Doda czy Dzołana Krupa już wiele razy pokazały się nago (piersi) i takiej afery nie było. A dlaczego nie było? Bo te osoby nie są tak szanowane jak Radwańska, no i one nie deklarowały takiej religijności jak Radwańska - ona była postrzegana jako bardzo katolicka osoba i takiej osobie nie przystoi takie zachowanie.

I właśnie tak samo jest z portalem DobreProgramy - był postrzegany za porządny i bezpieczny serwis, był polecany m.in. przez nas (użytkowników) wielu innym osobom, a teraz “wykręcił taki numer” i się tak zachowuje poniżej akceptowanego poziomu.

Nie przyszło wam do głowy że jest sezon urlopowy i najważniesze osoby w Redakcji mogą być na wczasach ? Ci którzy dyżurują mogą nie mieć kompetencji do określenia oficjalnego stanowiska DP. Poczekajcie, myślę ze w trakcie lub po HZ będzie oficjalne stanowisko. Już o to zadbamy. :smiley:

W porządku, to zrozumiałe, przecież na razie sprawa ucichła i nie bijemy piany, ale o temacie nie zapominamy. :slight_smile:

Pangrys…już lepiej byś nic nie mówił ![-o<

:smiley:

Tu masz instrukcje jak.

Już podobną aferę przezywaliśmy,jak ludzie dostali e-mail

Witaj,

Otrzymujesz tego maila jako aktywny użytkownik portalu dobreprogramy.pl.

Mamy przyjemność przesłać Ci trzy bezpłatne zaproszenia do skorzystania z naszej nowej usługi, bezpośrednio niezwiązanej z dobrymiprogramami – komputerowej pomocy technicznej on-line. Wystarczy jeden telefon na infolinię, bez konieczności posiadania skomplikowanej wiedzy czy obycia z komputerami. Następnie połączymy się z Tobą przez Internet i samodzielnie rozwiążemy problem zdalnie.

Jak to dokładnie działa? Przez telefon rejestrujemy zgłoszenie, a następnie prowadzimy Cię przez proces pobrania aplikacji TeamViewer (nie wymaga ona instalacji), która umożliwia naszemu technikowi połączenie się z Tobą. Później wystarczy już tylko obserwować, jak rozwiązujemy problem na Twoim komputerze.

Chcielibyśmy zaprosić Cię do skorzystania z naszej usługi, która obecnie, dla zaproszonych użytkowników, jest całkowicie bezpłatna. Zachęcamy też do kontaktu osoby Ci bliskie, również te nieposiadające wiedzy i obycia z komputerami — swoje zaproszenia możesz wykorzystać samodzielnie lub przekazać innym. W rozmowie telefonicznej, przed skorzystaniem z usługi, nasz technik poprosi o podanie kodu zaproszenia.

Poniżej zamieszczamy adres oraz nazwę użytkownika i hasło, które pozwolą Ci wejść na stronę usługi – jest ona jeszcze niedostępna publicznie, ponieważ zamierzamy najpierw zebrać opinie od najbardziej zaufanych osób. Na stronie znajdziesz numery telefonów, a także więcej szczegółów na temat naszej oferty i zasad działania zdalnej pomocy. Usługę z Waszą pomocą chcemy cały czas udoskonalać. Prosimy więc o uwagi, spostrzeżenia, sugestie.

Nasza usługa telefoniczna w fazie zamkniętej (na zaproszenie) jest dostępna w dni robocze w godzinach 10-16 i działa już od dzisiaj. Jeden kod zaproszenia umożliwia jednorazowe skorzystanie z usługi i jest ważny do czasu publicznego jej uruchomienia na przełomie roku. Wówczas rozszerzone zostaną także dni i godziny dostepności usługi.

Adres strony: http://netfix.dobreprogramy.pl

Jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie i komentarze.

Pozdrawiam w imieniu redakcji,

Wojciech Kowasz

Człowiek miał 20 postów i czytał w e mailu że (Otrzymujesz tego maila jako aktywny użytkownik portalu dobreprogramy.pl.) i miałem,podejrzenie (nie tylko ja) że ktoś chce zainfekować komputer.Portal Dobre programy nie zająknął się słowem,że chce nową usługę wprowadzić.Ten portal stawia forumowiczów,przed faktem dokonanym Asystent Pobierania i Usługi Serwisowe nie pytając się,co myślą forumowicze na ten temat.