Chcąc wyrazić swój sprzeciw przeciw temu, co się dzieje z Portalem DP po jego przejęciu przez WP, ogłaszam akcję banowania wszystkich stron WP. Oni mogą banować niewygodnych użytkowników, ale my, użytkownicy, też możemy ich banować. Ja osobiście ustawiłem reguły blokujące WP w pliku host, ale można również ustawić reguły w blokerze reklam. Jeżeli możecie, to poustawiajcie reguły blokujące również w swoich firmach i uczelniach. Jeżeli do tej akcji przystąpi dużo osób i nastąpi znaczny spadek klików na strony WP, to może się zastanowią i zmienią swoje działanie.
A co się dzieje?
No i tym jednym postem zbawiłeś świat… oczywiście żartuje. Nie wiem chcesz być zabawny czy na serio masz tak infantylny obraz świata. Równie dobrze możesz karmić syryjskie dzieci facebookowymi lajkami.
Wszystkim się strajkować chce ostatnio…
WP jak WP… Ja bym bardziej stanął po stronie blokowania domen, które serwują te wszelkiej maści reklamy i źle dobrane w dodatku pod gusta użytkowników internetu. Całe te google AdSense, Adocean z Gemius i itp. i 3/4 internetu od razu wolne od Malware/Miner/etc.
Wiesz, wszystko ma dwie strony medalu. Mnie też się pewne rzeczy przestały podobać, ale jest jeszcze kwestia pieniędzy - portal ma się monetyzować. Ma zarabiać. Ktoś gdzieś w Excelu wyliczył, że więcej sie zarabia na treściach miałkich. Odzejdzie od portalu taki Simon70, ale przyjdzie na jego miejsce dziesięciu innych.
A jaką Ty masz władzę nad tym co robią użytkownicy na swoich komputerach? Nadal podniecasz się plakietką admina na forum?
Dziwi mnie czepianie się WP. To takie upierdliwe zacięcie według jakiejś kategorii pokrętnego wyboru.
Spam reklamowy, samogranie, clickbaity, wciskanie płatnych propozycji itp wysypisko chłamu i wyszukiwanie interesujących treści jak szpilek w stogu siana - to przecież cecha wielu grup biznesowych - portali zarabiających w internecie.
Nie tylko WP, ale grupa ONET i i wiele innych - można wymieniać do koloru i podtarcia.
Niechciane treści blokuję niezależnie od nazwy portali. Trzeba znaleźć się w internecie i korzystać wg potrzeb.
Że też ktoś jeszcze wchodzi na główną tego raczyska, przecież tam pewnie są same reklamy z góry na dół. A poniżej tusk ■■■ na kaczyńskiego (kolejność można zmienić w zależności od aktualnych sympatii).
Może mają za dużo zarejestrowanych użytkowników?
Albo to są tacy, co nie umieją jeszcze sobie radzić z reklamami i innym spamem WP?
Ano - podziwiać, jak niektórzy mają:
Toż tłumaczę, że jest sporo takich stron z wysypem spamu i trzeba sobie radzić.
Nie chcą być zwyzywani od złodziei.
Wszyscy w żartobliwym dość tonie, ale nie, musi się ktoś znaleźć z kijem w tyłku. Wyluzuj.
Jeśli wszystkie strony wp blokujesz w pliku host to jak piszesz na forum?
@smbody i cały misterny plan w PiS.du
Reklamy były są i będą. Teraz serwisy zarabiają specjalnymi akcjami marketingowymi, poleceniem produktu czy usługi bo wiedzą dobrze, że część użyszkodników korzysta z blokerów treści. Współczesny internet bez blokera treści jest nie do zniesienia. Nie dość, że reklamy pożerają zbędne GB danych transferu (dzięki LTE), to na dodatek szpiegują na potęgę.
Tutaj raczej chodzi o zmiany w samym portalu dobreprogramy, a nie o samą techniczną stronę reklam - jak portal się zmienił i czym już nie jest … szkoda wchodzić w szczegóły. Być może po prostu kiedyś nadejdzie czas, że trzeba będzie usunąć konto i tyle.
To zawsze będzie jakaś demonstracja.
A nie zakładam czarnych scenariuszy. Po co.
Zakładamy pomarańczowe koszulki na awatary?
Do tego dresy i halówki.