Jak pewnie zauważyliście, autor wtyczki obsługującej czat na forum wziął się ostatnio do roboty i mamy nową wersję czata w wersji pełnoekranowej po lewej stronie
Czy dlatego nie można było wejść na forum ?
Tak
Nadal jest ograniczenie 10.000 postów w czacie, czy to już było naprawione?
Nie wiem Jest?
Czy mi się wydaje, czy wreszcie czat respektuje ustawienia powiadomień? Sama idea ustawienia go jako panelu bocznego bardzo dobra moim skromnym zdaniem. Wreszcie można wykorzystać wolną boczną przestrzeń.
To trzeba sprawdzić czy jest czy limit zniesiony
Tylko ja nie dostaję żadnych powiadomień z czatu? Nawet licznika nieprzeczytanych na ikonie czatu nie mam.
Nie, nie tylko Ty. Jeden bug naprawiony, pojawia się kolejny i jakoś to się cały czas kręci.
Przez to z czatu już praktycznie nikt nie korzysta.
Jak dla mnie przy powiększeniu by na 24 calowym monitorze nie czytać z lupą, to się robi suwak poziomy…
chyba wyłapie jak to poprawić i znów wrzucę do Issues na githubie babble bubel chat.
Na otwartym wątku jak wybiorę powiększenie to też prześwituje nawigacyjny pasek z numerem czytanego posta.
Ikona zarządzania uprawnieniami powiadomień chatu w tamtym trybie też w dziwnym miejscu chce się wyświetlać… To uprawnienia czytanego wątku są i tak dziwne się wyświetlają, podobnie jak ta nawigacja…
Dawno dawno temu się nie zamknęło @system to widać wyłączyli pewnie w każdym wątku jakoś odgórnie.
Chyba że pogrzebali tylko przy tamtym i czatowym.
Komu czatownia niepotrzebna, ten powinien móc ją wyłączyć.
Na tyle tysięcy użytkowników, są setki aktualnie aktywnych, - a kilku zaledwie ma potrzebę “lecenia do magla”.
Bez tych koślawych wynalazków (czaty prostaty) - forumowi będzie lżej.
Dać opcję wyłączenia!
Dodajmy do tego nieintuicyjne otwieranie. Ikonka po prawej stronie ekranu, czat wyświetla się po lewej. To się nie dodaje. W dodatku teraz pisząc komentarz na forum okienko czatu jest zasłonięte…
Czat wyświetla się już po prawej
Jak coś widoczną nawigacje wątków już zgłosiłem, wystarczyło dla komputerowej wersji podbić z-index: 10
na 1000
.
Zasłania niestety podgląd odpowiedzi, ale chyba mało kto pisze w dwóch miejscach.
Teraz jest gicior.
@krystian3w @tomekb jest możliwość by odwrócić czat? Pole wpisywania u góry, a komentarze w odwrotnej kolejności tj. najnowsze na samej górze, a najstarsze na dole? Wtedy mamy sprawę załatwioną.
Nie sprawdzałem w opisie pluginu ale na pewno samym css-em się nie da, zbyt rozbudowane.
I chyba jeszcze nie ma:
https://github.com/gdpelican/babble/blob/master/config/settings.yml
Jeśli ktoś chce śledzić czat, to obecnie musi go cały czas mieć otwarty, bo nie ma żadnych powiadomień, ani licznika nieprzeczytanych. Zasłanianie edytora w takiej sytuacji to jest problem.
W tytule forum powinien być dopisek, że to wczesna wersja beta dla jasności