Aktualizacja gg8-jak wyłączyć autoaktualizację?

Witam.

Jak w temacie, używam gg8 lecz po włączeniu go następuje samoistna aktualizacja, której nie chcę bo gg 10 nie podoba mi się.

Nie mogę używać komunikatora BO PO WYŁĄCZENIU AKTUALIZACJI W Menedżeże Zadań to gg sie wyłącza.

Czy da się jakoś to wyłączyć? Już nie mogę wybrać “Przypomnij później”

wiesz troche jestes smieszny mowiac ze gg10 ci sie nie podba …

gg10 jest poprostu nowa stabilna wersjia i trzeba ja zainstalowac zeby cie nie meczyly takie komunikaty

trudno trzeba updateowac soft takie sa prawa natury

Co śmieszny? Mam dość szybkiego kompa a te gg 10 tak się “muli” , że mam go dość i gg 8 jest wystarczające dla mnie.

Ja tam używam gg w wersji 7.7 gdzie jeszcze nie bylo automatycznych aktualizacji i jestem z tego bardzo zadowolony, a te ‘prawa natury’ jak to określiłeś mam w nosie i nie dotyczy to tylko takiego programu jak gg.

Gó**o prawda!

I ty śmiesz mnie nazywać idiotą? Pomyśl następnym razem zanim znów nabijesz swój bezsensowny post.

tu jest rozwiązanie problemu

http://forum.dobreprogramy.pl/nowe-gadu-gadu-ciagle-uruchamia-aktualizacje-t409883.html

Ja mam takie pytanko, bo aktualizacja zdążyła się pobrać tego GG10 i gdzie ona się zapisała?

Dobry jesteś.

odhacz w opcjach aktualizację i usuń plik ggupdate.exe bodajże. Jeśli chcesz mieć pełną obsługę protokołu gg10 to radzę zainstalować np. AQQ

GG nie posiada takiego czegoś jak okienko do odhaczenia żeby nie pobierał aktualizacji.Chodzi o to że tez używam GG8 (nie potrzeba mi alternatywa AQQ itp.) i zdążył mi pobrać tą aktualizację i chcę ją usunąć , tylko nie mam pojęcia gdzie została ona zapisana.

PS.

‘‘ggupdate.exe’’, takiego pliku nie ma.

no to pech. Moja wiedza zatrzymała się na gg7 :wink:

Dodane 31.08.2010 (Wt) 0:31

ten plik to update.tmp

C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp

Tu są dwa pliki od aktualizacji gg:

nowegg.upgr

nowegg.upgr.sha1

Jak je usuniesz to przy ponownym włączeniu gg znów pobierze kilkanaście MB nowej wersji.

Czy ma ktoś pomysł jak się tego pozbyć?

Jest coś takiego. Nie znalazłem, czy blokuje aktualizacje, można sprawdzić, przetestować i napisać czy działa. :slight_smile:

nie ma takiego pliku.

ludzie to potrafią robić sobie z niczego problemy. proponuje ściągnąć bardzo stabilny komunikator i uwież mi jak tak bardzo ci zależy mozesz nawet w nim zmienic skórke taka jaka jest w GG a nazywa sie AQQ

GigaByterS tylko że QuQać możesz z osobom, które mają zainstalowany ten program, a póki co GG używa miliony ludzi, a QuQacza “troszkę” mniej.

Apus , - typowy użytkownik gg. A wiesz, że przez AQQ możesz gadać z osobami z gg, tlen itd?

master_zonk6 nie sprawdzałem, ale jeśli jest taka możliwość to warto spróbować. :slight_smile:

mialem ten sam problem co autor, po prostu gg8 odpowiada mi najbardziej, nie jest przesycona pierdolami, i co raz wiekszymi reklamami. (wiem da sie wylaczyc) dlatego gg 10 omijam z daleka,

dzieki za tego linka nowe-gadu-gadu-ciagle-uruchamia-aktualizacje-t409883.html

zrobilem i pomogło. pzdr

Dodane 07.09.2010 (Wt) 21:08

za wczesnie sie cieszyłem, niestety nie pomogło, macie inne pomysły?

Witam

Kiedyś sam miałem ten identyczny problem. Nie rozumiem dla czego autorzy nie wzięli pod uwagę możliwości wyłączenia automatycznej aktualizacji.

Ale do rzeczy… Stworzyłem crack-a rozwiązującego ten problem wystarczy skopiować i wszystko gra.

Crack jest do wersji 8.0.0.7669

http://archiv.to/GET/FILE4C86B59933B38