Witam.
Jak w temacie, używam gg8 lecz po włączeniu go następuje samoistna aktualizacja, której nie chcę bo gg 10 nie podoba mi się.
Nie mogę używać komunikatora BO PO WYŁĄCZENIU AKTUALIZACJI W Menedżeże Zadań to gg sie wyłącza.
Czy da się jakoś to wyłączyć? Już nie mogę wybrać “Przypomnij później”
NECcod4
(Nec)
23 Sierpień 2010 19:12
wiesz troche jestes smieszny mowiac ze gg10 ci sie nie podba …
gg10 jest poprostu nowa stabilna wersjia i trzeba ja zainstalowac zeby cie nie meczyly takie komunikaty
trudno trzeba updateowac soft takie sa prawa natury
Co śmieszny? Mam dość szybkiego kompa a te gg 10 tak się “muli” , że mam go dość i gg 8 jest wystarczające dla mnie.
floyd
(floyd)
23 Sierpień 2010 20:05
Ja tam używam gg w wersji 7.7 gdzie jeszcze nie bylo automatycznych aktualizacji i jestem z tego bardzo zadowolony, a te ‘prawa natury’ jak to określiłeś mam w nosie i nie dotyczy to tylko takiego programu jak gg.
GarrD
(Dawid Czernek)
30 Sierpień 2010 20:17
Gó**o prawda!
I ty śmiesz mnie nazywać idiotą? Pomyśl następnym razem zanim znów nabijesz swój bezsensowny post.
tu jest rozwiązanie problemu
http://forum.dobreprogramy.pl/nowe-gadu-gadu-ciagle-uruchamia-aktualizacje-t409883.html
amorek273
(Kuczkowiak)
30 Sierpień 2010 21:04
Ja mam takie pytanko, bo aktualizacja zdążyła się pobrać tego GG10 i gdzie ona się zapisała?
Dobry jesteś.
odhacz w opcjach aktualizację i usuń plik ggupdate.exe bodajże. Jeśli chcesz mieć pełną obsługę protokołu gg10 to radzę zainstalować np. AQQ
amorek273
(Kuczkowiak)
30 Sierpień 2010 21:31
GG nie posiada takiego czegoś jak okienko do odhaczenia żeby nie pobierał aktualizacji.Chodzi o to że tez używam GG8 (nie potrzeba mi alternatywa AQQ itp.) i zdążył mi pobrać tą aktualizację i chcę ją usunąć , tylko nie mam pojęcia gdzie została ona zapisana.
PS.
‘‘ggupdate.exe’’, takiego pliku nie ma.
no to pech. Moja wiedza zatrzymała się na gg7
– Dodane 31.08.2010 (Wt) 0:31 –
ten plik to update.tmp
C:\Documents and Settings\Administrator\Ustawienia lokalne\Temp
Tu są dwa pliki od aktualizacji gg:
nowegg.upgr
nowegg.upgr.sha1
Jak je usuniesz to przy ponownym włączeniu gg znów pobierze kilkanaście MB nowej wersji.
Czy ma ktoś pomysł jak się tego pozbyć?
Apus
(Apus)
3 Wrzesień 2010 17:47
Jest coś takiego . Nie znalazłem, czy blokuje aktualizacje, można sprawdzić, przetestować i napisać czy działa.
GigaByterS
(Gigabyters2)
5 Wrzesień 2010 10:52
ludzie to potrafią robić sobie z niczego problemy. proponuje ściągnąć bardzo stabilny komunikator i uwież mi jak tak bardzo ci zależy mozesz nawet w nim zmienic skórke taka jaka jest w GG a nazywa sie AQQ
Apus
(Apus)
5 Wrzesień 2010 10:57
GigaByterS tylko że QuQać możesz z osobom, które mają zainstalowany ten program, a póki co GG używa miliony ludzi, a QuQacza “troszkę” mniej.
Apus , - typowy użytkownik gg. A wiesz, że przez AQQ możesz gadać z osobami z gg, tlen itd?
Apus
(Apus)
6 Wrzesień 2010 19:08
master_zonk6 nie sprawdzałem, ale jeśli jest taka możliwość to warto spróbować.
Sosna91
(Sosna9191)
7 Wrzesień 2010 12:49
mialem ten sam problem co autor, po prostu gg8 odpowiada mi najbardziej, nie jest przesycona pierdolami, i co raz wiekszymi reklamami. (wiem da sie wylaczyc) dlatego gg 10 omijam z daleka,
dzieki za tego linka nowe-gadu-gadu-ciagle-uruchamia-aktualizacje-t409883.html
zrobilem i pomogło. pzdr
– Dodane 07.09.2010 (Wt) 21:08 –
za wczesnie sie cieszyłem, niestety nie pomogło, macie inne pomysły?
Y_Berion
(Y`Berion)
7 Wrzesień 2010 22:06
Witam
Kiedyś sam miałem ten identyczny problem. Nie rozumiem dla czego autorzy nie wzięli pod uwagę możliwości wyłączenia automatycznej aktualizacji.
Ale do rzeczy… Stworzyłem crack-a rozwiązującego ten problem wystarczy skopiować i wszystko gra.
Crack jest do wersji 8.0.0.7669
http://archiv.to/GET/FILE4C86B59933B38