Nikt nie każe instalować zaawansowanych distro. Pytałeś co to rolling-relesde, to dostałeś odpowiedź.
Co do 10, nie będzie już innych wersji Windows. Chyba że MS zmienu zdanie. Oni przeszli właśnie na rolling-release.
Nikt nie każe instalować zaawansowanych distro. Pytałeś co to rolling-relesde, to dostałeś odpowiedź.
Co do 10, nie będzie już innych wersji Windows. Chyba że MS zmienu zdanie. Oni przeszli właśnie na rolling-release.
10 ale w ogóle nie znam tych systemów bo tam nic nie można zrobić bo i tak po jakieś większej aktualizacji wraca wszystko do stanu ( fabrycznego ) i nawet nie pyta się użytkownika czy zostawić jego ustawienia ( a już nie mówiąc że czasami wywala wszystkie po-instalowane programy ) bo system stwierdzi że dany program może wpłynąć na stabilność systemu ( no sorry ale to chyba nie tędy droga )
To o czym piszesz wynika z czegoś innego. Aktualizacje typu creators update, redstone itp. Te wydawane co pół roku, to tak naprawdę czysta instalacja systemu bez usuwania plików użytkownika. Dlatego proces aktualizacji trwa godzine, a nie 2 minuty.
Czy może jakiś admin w końcu wyciąć ten OT i zamknąć rozwiązany temat?
no jakoś zmiana u mnie na serwie z ubuntu 14.04 na 16.04 jakoś nic nie zmieniło i po reboot
wszystko wstało
i z windows powinno być tak samo przychodzi duża aktualizacja i ma wszystko wstać po restart tak jak było no ale tak się nie dzieje
Nikt nie wytnie na forum panuje nowa polityka, przyzwyczajaj się
Serwer to serwer. Przy systemach serwerowych, większe jest prawdopobienstwo, że usługa się sknoci, a nie że system nie wstanie. Choć dzieje się tak głównie, gdy usługa ma zmienione dyrektywy, co mozna zauważyć przy postfix lub sambie.
to inaczej serwer/desktop bo taki miałem w domu ( teraz tylko jako archiwum ) i wszystko wstawało z takimi ustawieniami jakie były przed aktualizacją ( na Windows tak się nie dzieje ) i po aktualizacji musisz wszystko robić od nowa w większości przypadków tak miałem na 10 ( a już w szczególności powrót całego ruchu do MS i odnowa go trzeba wycinać i firm pochodnych )
Właśnie o tym piszę.
Proszę pana, to się nie dodaje!
To, że MS zadeklarował, że Windows 10 to ostatni Windows znaczy jedynie tyle, że numerki wersji będą rosły po kropce, anie przed nią To dalej są kolejne wydania systemu a nie rolling-release
Może nie jest to 100% rolling, ale ja się już przyzwyczaiłem, że Microsoft niczego nie potrafi zrobić dobrze do końca
Aktualizacje - restart systemu. Duże aktualizacje - reinstalacja systemu Nawet w XXI wieku MS nie potrafi zaktualizować systemu bez potrzeby restartu. O co półrocznych update’ach nawet nie wspominam.
Jak zainstalowałem Ubuntu 16.04.2 i pobrał najnowsze aktualizacje systemowe tez wołał restartu
Czasem woła ale na pewno rzadziej od Windows.
Restart a nie reset systemu po którym jest jeszcze więcej bugów.
Restartu napisałem w poście wyżej i to bezbłędnie napisałem
Sluchajcie da się ten panel boczny w ubuntu gnom,e ustawić, żeby był cały czas widoczny jak w podstawowym środowisku UI ubuntu?? Bo w opcjach nigdzie nic nie ma, a jak klikam na nim prawym to zero reakcji.
Doprawdy tak ciężko wstukać w google’a choćby “gnome like unity”?
https://www.fossmint.com/gnome-layout-manager-make-gnome-into-unity-mac-windows/
Coś mi w tym poradniku nie gra
Wywaliło "Please install Curl jakiś
Ten poradnik nie działa. Sprawdziłeś zanim wkleiłes poradnik czy poprostu??
https://askubuntu.com/questions/259681/the-program-curl-is-currently-not-installed (trochę zalatuje starością).