Dzisiaj właśnie otrzymałem aktualizację win 10 i widzę pozytywną zmianę mój laptop Acer Aspire f5-573G chodzi dużo szybciej i zauważyłem że znacząco spadła temperatura procesora także duży plus dla Microsoftu
Czy po aktualizacji ktoś ma może problem z przeglądarką Edge, która dziwnie wyświetla czcionki?
Nie teraz po aktualizacji mój laptop Acer Aspire F5-573G w końcu chodzi dużo szybciej przynajmniej takie mam wrażenie i co najważniejsze nie grzeje się wentylatory ucichły
Przeglądarka też chodzi stabilnie u mnie wszystko poszło na lepsze
Jeżeli będziesz miał problemy może spróbuj wgrać windowsa na czysto
uruchom Program Windows PowerShell (Administrator) następnie w wierszu poleceń wpisujesz
dism /online /cleanup-image /restorehealth
Proces ten może potrwać od kilkunastu do kilkudziesięciu minut. Jak dojdzie do 100% to wpisujesz kolejne polecenie:
sfc /scannow
Po tych dwóch czynnościach uruchamiasz ponownie komputer i powinno już być ok.
spróbuj tego powinno pomuc
Ja już poinstalowałem na czysto. Pobrałem obraz z Adguard (4,3GB x64). Microsoft celowo wrzuca tam obrazy, aby ludzie mieli jak pobrać i zainstalować, bo inaczej serwery aktualizacyjne by padły. Co bądź… @FadeMind, link https://tb.rg-adguard.net jest w pełni legalny i pobieranie prowadzi do oficjalnych serwerów Microsoft.
Aktualizowałem. Czcionka nie zmieniła się u mnie w Edge, dalej jest ostra.
Ja musiałem na swoim laptopie wrócić do wersji 1709, bo na 1803 mój laptop się zawieszał i bardzo się grzał.
W nowej wersji windows 10 w przeglądarce EDGE jest brak możliwości ustawienia sobie żeby tylko ikony pokazywało na pasku ulubionych. Zamiast tego jest taka duża lista rozwijana. Musiałem wrócić do poprzedniej wersji windows 10 1709.
Ale to chyba nie był powód, aby wracać do poprzedniej wersji Win10?
Gdzie jest ta nowa opcja czyszczenia dysku, po aktualizacji?
Ustawienia chyba pierwsza zakładka, a potem pamięć i wyczyść teraz czy jakoś tak. Coś tam znajdzie, zaznaczamy i usuwamy.
Chyba to jest to.
Możesz wrzucić screen?
Ok dziękuje.
Pisałem w poprzednim poście moim już o tym, że głównym powodem mojego powrotu do poprzedniej wersji Win 10 było nowa aktualizacja. Ona spowodowała pojawienie się u mnie dysku lokalnego F. A tego nigdy nie miałem wcześniej. I co ciekawe cały ten dysk lokalny F jest pełny, a po wejściu do środka dysku pisze mi, że folder jest pusty. I co ciekawe, koło zegara w rogu wyświetla mi informacje o tym, że dysk jest pełny, Screeny dałem w moim poście, w którym o tym pisałem: Aktualizacja Win10 do wersji 1803 dostępna do pobrania
A w nowej wersji przeglądarki Edge niema tej funkcji w ustawieniach:
1 lap i aktualizacja przebiegła bez problemu. Jutro biorę się z kolejnego.
Swoją drogą, nie wiem czy to złudzenie, czy fakt, ale czcionka w całym systemie jest jakby bardziej wyostrzona. To Oczywiście plus. Lapek z rozdziałką 1440 x 900.
O tak mi porozwalało czcionki w paru miejscach na Edge - przed aktualizacją było wszystko dobrze… Ktoś wie jak można byłoby temu zaradzić?
Spróbuj może włączyć / wyłączyć akceleracje sprzętową, sprawdzić czy może jest aktualizacja sterowników do karty graficznej.
Zresetował bym flagi (about://flags
) do standardowych.
Wejdź w Ustawienia następnie wyszukaj czcionki.