Jak wróciłeś to weź wejdź w aplikację Centrum opinii i wyślij bug report (wystarczy słowny opis i może być po polsku, da się bez logowania na konto MS). Niech wiedzą, że jest błąd, to prędzej naprawią. A prędzej czy później, system podejmie ponowną próbę aktualizacji, chyba że ukryjesz aktualizację narzędziem od MS (mogę dać linka jakby co). Ja wysłałem bug report odnośnie tego zamarzania. Ważne: zrób to z kompa, na którym był problem, bo Centrum opinii do raportu dołącza automatycznie dane diagnostyczne, które zawierają np. podzespoły komputera i wersje sterowników, BIOS-u.
Kursorem na zakładkę i z pod prawego przycisku masz menu, wybierasz co chcesz i masz same ikony
Ustawiasz wszystko na NIE.
A czy ktoś po instalacji tego cufownego update ma problem z drukarką HP ? Jak zawsze chcę coś wydrukować, klikam jak trzeba i czekam… nic, mimo że zadanie jest do wykonania, drukarka nic.
Będę musiał znów się bawić. Kochamy Microszit.
Jakie HP? Mam DJ i drukuje.
HP DeskJet 4535.
Ja mam 2130 i drukuje po aktualizacji systemu. Nie wiem w czym problem. Może pytaj supportu HP.
Dobrze przeczuwałem, że aktualizacja nie będzie taka piękna i na to wskazuje widoczny folder F. Od razu wyłączyłem aktualizację.
To pojedynczy przypadek jakiegoś pechowca.
A jaką masz pewność, że też u innych osób, to się nie pojawi?
Skoro jesteś czarnowidzem negatywnie nastawionym do wszystkiego, lepiej nie instaluj.
Co za cuda wprowadza WDDM 2.4 ? Bo na wiki piszą to samo co o wersji 2.3 tzn że została wprowadzona z X wersją i tyle:
PS. Zauważyłem że teraz pokazuje w dxdiag nie teoretyczną a prawdziwą (teoretyczna minus zarezerwowana) ilość pamięci VRAM i tyle
PS 2 Dla posiadaczy AMD polecam sterowniki 18.4.1 Beta specjalnie zrobioną pod April Update… niektórzy co zostali na np 18.2.1 WHQL skarżą się na pojawienie stutteringu w grach po instalacji tej aktualizacji.
HP DeskJet 4535 w okienku cos się drukuje widzę listę. Skasowałem wszystko, chciałem wydrukować foto i widzę w miejscu “Stan” pusto… ani że drukuje, ani że błąd, ani abym pocałował ją w kabelek… Nic.
Sterowniki zainstalowane ponownie, drukarka włączona do sieci ponownie, połączona z siecią i komputerem za pomocą wi-fi. Wysyłanie drukowania z programu w celu czyszczenia itp działa, ale drukowanie inne nie…
Mam ten sam model drukarki i mogę drukować, ale skanować do kompa, to już nie, a to dlatego, że w lutym aktualizacje instalowałem na W10 i nie działa. W support HP, powiedzieli mi, że po kwietniowej aktualizacji ma mi to działać lub zdeinstalować stery i na nowo zainstalować.
“A w nowej wersji przeglądarki Edge niema tej funkcji w ustawieniach”
-Pokaż tylko ikony na pasku ulubionych -
Ta funkcja została przeniesiona do menu kontekstowego ,kliknij PPM na wybranej zakładce z paska ulubionych i wybierz “Pokaż tylko ikonę” .
A wystarczyło w zarządzaniu dyskami usunąć literę dysku…
Zapewne twoje F to ukryta partycja, która jakimś cudem niepotrzebnie dostała tę literę, więc ukrywasz ją z powrotem usuwając przydzieloną literę w Zarządzaniu dyskami.
Logowanie w przeglądarce… straszne, jest to od lat w Chrome, jest i w FF, normalnie szok, bo Edge też dostał możliwość synchronizacji.
A jak wytłumaczysz fakt, że na moim laptopie (naprawdę nowym, 8-gen Core i5) po aktualizacji system “zamarzał” co kilkanaście minut i potrzebował wtedy reboota? A nawet jak nie zamarzał całkowicie, to łapał na każdym kroku ok. sekundowe zwiechy interfejsu GUI. Sterowniki były aktualne.
Nie wiem co za syf (programy do podmiany menu start, anty szpiegowskie i inne badziewie głęboko ingerujące w system) jest na tym lapku, ale na moim 10-latku all poszło bez problemów. Teraz biorę się za trochę młodszego.
U mnie przeszło z StartIsBack++ (Classic Shell zaczął się zawieszać) jedynie audio do przeinstalowania by normalnie słuchawki wykrywało, a nie jako tylne głośniki (najważniejsze, że na “dwa kliknięcia” w Realtek udało mi się je aktywować by odtwarzały dźwięk).