Czy to prawda, że M$ wznowił akcję darmowej aktualizacji Win7 do Win10 po tym, jak wygasło wsparcie Win7?
Nigdy takiej możliwości nie blokował, wiec ciężko mówić o wznowieniu
Z tego, co pamiętam pierwotnie akcja miała trwać rok do lipca 2016. Ten czas już minął. Teraz ubijają Win7 i krążą różne plotki że znów można dokonać darmowej aktualizacji.
Przecież chyba wyraźnie napisałem, że upgrade był możliwy nieprzerwanie od pierwszego dnia i nigdy taka możliwość nie była wyłączona. Cały czas ludzie instalują W10 korzystając z kluczy W7.
Spokojnie. to tylko proste pytanie. Weź “Meliski”
Tak było, tzn. był nieprzekraczalny termin, do którego można było zrobić darmową aktualizację. Niemniej w interesie MS jest jak największa migracja userów do nowego systemu, więc niczego nie zablokowali.
O, i to jest odpowiedź, a nie od razu płacz a la pocolog.
Teraz po prostu pojawiło się info, że “znowu można” zaktualizować ze względu na zatrzymanie wsparcia Win7.
A jak myślicie, dlaczego MS cały czas daje możliwość zmigrowania do Windows 10 ze starszych systemów?
Bo ma cieplutkie serduszko
Jeżeli tak jest znaczy, że coś wisi w powietrzu. Może zaczną kazać płacić za aktualizacje, gdy już wszyscy przejdą
lub wprowadzą subskrypcję ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ps. Tak, można bez problemu zaktualizować system do win10 za darmo.
A niech sobie robią. Na Windows świat się nie kończy.
A jaka jest alternatywa? Linux?
Powiem to po raz pierwszy. Przymierzam się do migracji na Linux. Tak, dobrze słyszałeś. Na Linux. Dlatego obserwuję tematy, co już działa i czy odpalę na nim co mi potrzebne. I tak wiem, jestem dziwny.
Apple
Drugi artysta!
Być może to jeden z tych “lepszych od nas, nieświadomych użytkowników Windows” Nie kłoć się nawet z nim, bo i tak się nie znasz
Nie rozpatruję alternatywy od strony systemu operacyjnego ale od strony dostępności oprogramowania które JA potrzebuję.
A czy system nazywa się Windows, Linux, xOS, FreeBSD, QNX, Czarny Zad… niema znaczenia.
Gimp, Inkscape, Blender, LibreOffice, CodeTyphon, Darktable, Code Blocks, Arduino, Autodesk Eagle, Audacity etc
Windows ? Tak bo mam 4 gry.
Na dziś nigdy nie zamieniłbym Windowsa na Linuxa i nie polecałbym tego nawet najgorszemu wrogowi. To jednak jeżeli przy systemie trzymałyby mnie tylko cztery gry to po prostu Windowsa zainstalowałbym jako drugi system.
Kto lepszy? Używam cały czas Windows. Dużo rzeczy na nim potrafię. Jak czegoś nie wiem, to spytam. Ale cóż… Też patrzę na alternatywy, bo jeżeli ma zejść to wszystko w abonament (co jest głupotą abonament na system) i Windows 10 lubi mieć swoje humory, to co w tym złego, że może i ja przesiądę się na Linux?