Aktualizacja Win7 do Win10

Czy to prawda, że M$ wznowił akcję darmowej aktualizacji Win7 do Win10 po tym, jak wygasło wsparcie Win7?

1 polubienie

Nigdy takiej możliwości nie blokował, wiec ciężko mówić o wznowieniu :wink:

1 polubienie

Z tego, co pamiętam pierwotnie akcja miała trwać rok do lipca 2016. Ten czas już minął. Teraz ubijają Win7 i krążą różne plotki że znów można dokonać darmowej aktualizacji.

Przecież chyba wyraźnie napisałem, że upgrade był możliwy nieprzerwanie od pierwszego dnia i nigdy taka możliwość nie była wyłączona. Cały czas ludzie instalują W10 korzystając z kluczy W7.

1 polubienie

Spokojnie. to tylko proste pytanie. Weź “Meliski” :slight_smile:

2 polubienia

Tak było, tzn. był nieprzekraczalny termin, do którego można było zrobić darmową aktualizację. Niemniej w interesie MS jest jak największa migracja userów do nowego systemu, więc niczego nie zablokowali.

O, i to jest odpowiedź, a nie od razu płacz a la pocolog.
Teraz po prostu pojawiło się info, że “znowu można” zaktualizować ze względu na zatrzymanie wsparcia Win7.

A jak myślicie, dlaczego MS cały czas daje możliwość zmigrowania do Windows 10 ze starszych systemów? :grin::grin::grin:

Bo ma cieplutkie serduszko :wink:

Jeżeli tak jest znaczy, że coś wisi w powietrzu. Może zaczną kazać płacić za aktualizacje, gdy już wszyscy przejdą :slight_smile:

lub wprowadzą subskrypcję ( ͡° ͜ʖ ͡°)

ps. Tak, można bez problemu zaktualizować system do win10 za darmo.

A niech sobie robią. Na Windows świat się nie kończy.

A jaka jest alternatywa? Linux?

Powiem to po raz pierwszy. Przymierzam się do migracji na Linux. Tak, dobrze słyszałeś. Na Linux. Dlatego obserwuję tematy, co już działa i czy odpalę na nim co mi potrzebne. I tak wiem, jestem dziwny. :joy:

Apple :wink:

Drugi artysta! :joy:

Być może to jeden z tych “lepszych od nas, nieświadomych użytkowników Windows” :slight_smile: Nie kłoć się nawet z nim, bo i tak się nie znasz :slight_smile:

Nie rozpatruję alternatywy od strony systemu operacyjnego ale od strony dostępności oprogramowania które JA potrzebuję.
A czy system nazywa się Windows, Linux, xOS, FreeBSD, QNX, Czarny Zad… niema znaczenia.
Gimp, Inkscape, Blender, LibreOffice, CodeTyphon, Darktable, Code Blocks, Arduino, Autodesk Eagle, Audacity etc

Windows ? Tak bo mam 4 gry.

Na dziś nigdy nie zamieniłbym Windowsa na Linuxa i nie polecałbym tego nawet najgorszemu wrogowi. To jednak jeżeli przy systemie trzymałyby mnie tylko cztery gry to po prostu Windowsa zainstalowałbym jako drugi system.

1 polubienie

Kto lepszy? Używam cały czas Windows. Dużo rzeczy na nim potrafię. Jak czegoś nie wiem, to spytam. Ale cóż… Też patrzę na alternatywy, bo jeżeli ma zejść to wszystko w abonament (co jest głupotą abonament na system) i Windows 10 lubi mieć swoje humory, to co w tym złego, że może i ja przesiądę się na Linux? :grinning: