Aktywacja Windows 11 po ponownej instalacji

Chciałbym na nowo zainstalować Windows 11 (przez kilka lat nazbierało się trochę śmieci). Do tej pory korzystałem na wszystkich laptopach z konta lokalnego. Czy jest jakiś sposób (może program) żeby „zapisać” aktywację Win 11 i najlepiej Office 2021 i po ponownej instalacji aktywować Win 11 25H2 na koncie lokalnym? Czy niestety muszę założyć konto Microsoft i tam zapisze się aktywacja. Czy Office też się „zapisze”?

Z tego co słyszałem w ostatnich wersjach Windows 11 Microsoft pozamykał wszystkie znane furtki, które pozwalały na założenie konta lokalnego. Teraz musisz zalogować się na koncie online.

Z tego co wiem to są jakieś opcje z wprowadzaniem zmian w rejestrze.

Proponuję przeczytać:

Tutaj piszą, że jest nowy sposób:

30 MAR 2025
W najnowszej wersji Windows 11 Preview Build możliwość skorzystania z komendy „bypassnro” została wyłączona. Oznacza to, że użytkownicy stracili jedną z najpopularniejszych możliwości ominięcia wymogu zalogowania się na konto Microsoft.
Na szczęście problem został już rozwiązany. Użytkownicy znaleźli nowy, nawet lepszy sposób na ominięcie wymogu. Ponownie wystarczy wpisać odpowiednią komendę w wierszu poleceń. Ten uruchamia się kombinacją klawiszy Shift + F10. Gdy pojawi się odpowiednie okno, wystarczy wpisać „start ms-cxh:localonly”. Ta komenda pozwala stworzyć konto lokalne, bez konieczności logowania.
Nowa metoda została przetestowana na najnowszej wersji Windows 11, w której nie działa już „bypassnro”. Zatem śmiało z niej korzystajcie, póki jeszcze działa.

Osobiście nie sprawdzałem, może już ktoś próbował tej metody.

K…na.
Napiszcie jeszcze newsa z 2024 roku…

4 czy 5 dni temu wyszła dla insidera wersja co blokuje wszystko, niebawem tylko to będzie jako instalka.

Nawet znalazłem jak nasi coś popisali o tym:

Czyli na dziś albo metodą jak ominąć konto Microsoft albo zainstalować na jakimśkolwiek koncie Microsoft, które i tak wiele osób ma, potem założyć konto lokalne a to Microsoftu skasować.

Takie proste czy coś mi umyka?

A co z instalacją bez podłączonej sieci? Z tego co kojarzę to była metoda na instalację bez konta MS. Już nie da się instalować Windows bez Internetu?

Tak, coś Ci umyka :wink:

cholera to trzeba nowy risercz zrobić :smiley:

Jeszcze jedno umyka ludziom.
Home a PRO robi się różnica w tym pomijaniu.
Lepiej, nawet na tej samej wersji w11 a różnych odmianach sprzętu potrafi się inaczej zachować, na jednym wymusi konto na innym łyknie lokalne bez mrugnięcia oka.

Hint: wkleiłem link… :wink:

Dokładnie tak. Od wersji HOME należy się trzymać tak daleko, jak to tylko jest możliwe :wink:

Czyli to jedyna metoda, bez albo

Też używam jedynie Pro ale inni domownicy na Home nie narzekają albo nie wiedzą na co powinni narzekać;D

Och, środowisko wdrożeń nienadzorowanych i plik „autounattend.xml” dają w zasadzie znacznie więcej możliwości. Można wyciąć cały bloatware, wyłączyć coopilota, recall, od razu pozakładać konta dla userów, ustawić co ma być w domyślnym profilu… :wink:

…a ja się przyznam. Jestem pojeb@ny, posiadam Windows 11 HOME 25H2 i loguję się przez konto Microsoft. Nie narzekam. Taki już ze mnie n00b.
Uważam, że wszyscy i wszędzie zbierają o mnie dane to co mi szkodzi, że mnie i M$ pośledzi

…nie wiem nie wnikam. Może jesteście na tyle bogaci - ale dla mnie jest różnica między 600 a 1100PLN.

Za tyle to już masz wersję Pro for Workstations i to w wersji BOX :wink:

w sumie będąc szczerym, Home czy Pro, konto lokalne czy MS, to są rzeczy nad którymi zastanawia się może 5% użytkowników? Coraz więcej ludzi nie interesuje jak to tam w środku działa.

No tak, ALE TEN TUTAJ wątek zaczął się od pytania kogoś, kto jest w tych 5%, które się interesuje :wink:

To fakt pełna zgoda, myślę sobie tylko że takie konto Microsoft może i być nawet wygodniejsze dla kogoś kto jest użytkownikiem, tak jak użytkownik auta. Wsiadam i jadę, sporo mi się synchronizuje od razu, nie muszę za wiele ustawiać.

…jakoś nie ufam tym wszystkim sklepom co wysyłają klucze za ułamek ceny. Pewnie się to sprawdza. ja wolę kupić u autoryzowanego sprzedawcy. Za HOME przepłaciłem, wiem. Za to posiadam wersję OEM.

…pytanie czy jest konto lokalne potrzebne mu do szczęścia czy dał sobie wmówić jakim to cyrografem jest logowanie się przez konto Microsoft.

I słusznie bo to są wersje pirackie. Ja wkleiłem link do normalnego sprzedawcy. Co prawda, wygląda na to, że ma błąd w tytule bo niżej jest napisane, że to wersja OEM a nie BOX.