Czy jesteście mi w stanie polecić jakieś alternatywne rozwiązanie dla Autocad?, dodam iż głównym powodem dlaczego poszukuję innego porgramu są wysokie ceny programu, szukam po prostu jakiejś tańszej dobrze funkcjonującej alternatywy.
ps.: dodam jeszcze że zależy mi na tym aby program był podobny w obsłudze do Autocad’a - tzn. żebym nie miał większych problemów z przesiadką.
Dziękuję za szybkie odpowiedzi, niestety ale wiem z doświadczenia mojego (oraz mych kolegów) że tego typu darmowe programy mają problem z odpaleniem dużych projektów, a ja operuję w sumie tylko i wyłącznie na dużych projektach, a w dalszej perspektywie nieoferują jakiegoś sensownego wsparcia technicznego oraz swoistej gwarancji - dlatego wiem że darmowe programy odpadają.
Oczywiście dodam jeszcze że posiadam Pc z Windowsem 7 oraz 3gb ram - wiem że nie za dużo ale akurat takie mam stanowisko w pracy i nic na to nie poradzę jedyne co to mogę zmienić środowisko pracy (software) z tąd moje pytanie.
Jakie jest jego praktyczne zastosowanie, oraz jak wypada on na tle konkurencji? ogólnie pracuje w zawodzie architekta - czy masz jakieś informacje czy taki problam jakoś by się dobrze sprawdził w tej roli.
Co do praktycznego zastosowania to napewno łatwo ci będzie się przesiąść z AutoCAD’a, na tle konkurencji pod względem cenowym jak i funkconalnym też całkiem dobrze wypada.
Co do kwestii twojego zawodu warto żebyś pomyślał nad konkretną wersją dopasowaną do twoich potrzeb, taka wersja nazywa się “ZwCAD architekture” i masz tam wszystko co w wersji classic + dodatkowe narzędzia potrzebne do pracy właśnie w twoim zawodzie.
Dobrze że program ZWCAD jest bardzo zbliżony funkcjonalnie do programu AutoCAD, i jeśli pracowałem na AutoCADzie, myślę, że nie będę miał problemów z pracą na ZWCADzie
tak dokładnie :), w chwili obecnej jest dostępna wersja Beta programu, w styczniu wyjdzie oficjalnej wersja oprogramowania
są dostępne 30-dniowe wersje testowe programu - w tym czasie program działa jak w pełni funkcjonalna licencja także pozwoli ci to przekonać się czy program faktycznie się sprawdzi.
w sumie przetestuje a co mi tam, powiem szczerze że to był mój cichy faworyt ale wolałem tego nie ujawniać tylko poznać wasze opinie, faktycznie dobrze też cenowo wypada szczególnie teraz, jak kupisz przed premierą to oszczędzasz 1/2k
tak więc dziekuję ogromnie jeszcze raz za polecenie
Program mam zainstalowany i z niego korzystam.
Przymierzam się do kupna wersji Architekture z licencją bezterminową, w dodatku dostaję online subskrypcje.
Jescze raz ogromne dzięki.
Cześć wszystkim. Dziwi mnie trochę polecenia zamiast AutoCAD programu ZWCAD 2017, który przecież dopiero co przegrał z Autodeskiem proces o bezprawne skopiowanie kodu i w rezultacie musiał wrócić do silnika IntelliCADa. Jest przez to obecnie programem stworzonym na szybko i niedopracowanym. Serio krtoś wierzy, że można w 1 rok osiągnąć to na co inni pracują ponad 20 lat? Kolego lepiej wybierz sobie jakiś inny zamienik za AutoCAD np. GstarCAD. Zresztą wystarczy przeczytać obiektywną recenzję zwykłego użytkownika, dostępna tutaj: Link do recenzji >