Laptop ASUS A540L z Windows 10 Home… znaczy się on był na starcie, a ja ostatnio przywracałem ust. fabryczne z pewnych powodów i znowu się wziął ten McAfee jak na starcie
4gb ram, intel core i3, nvidia geforce (chyba 920m), HDD 1TB
Odinstaluj tego McAfee, bo to żart. Zostaw tylko Windows Defender. Skonfiguruj go pod siebie w ustawieniach i wsio!
Usunę go jak się skończy (zostało dni:22)
A Kaspersky Free/Bitdefender Free?
Dwa dni temu był podobny temat.
Nie polecam, Kaspersky próbuje wszystko przepychać przez swoje serwery, a bitdefender ma bardzo ograniczoną ochronę w wersji free.
Miałem Avasta, który mnie wkurzał. Przesiadłem się na Comodo nieuznającego Dobrychprogramów ale sobie poradziłem i jest OK. Polecam.
Wybierz Panda Protection, lekki i wydajny antywirus.Omijaj jak na razie Kaspersky, owszem jest dobry ale za dużo teraz zamieszania z jego szpiegowaniem.
W czym cię wkurzał Avast!
@anon36199419 ?
Wezmę Panda Protection lub ESET NOD32 ANTIVIRUS (są klucze nawet do 2019)
Jak ktoś ma jeszcze jakieś sugestie/pomysły to piszcie…
Dznk za pomoc wam
A mnie tym że wersja 2017, 2018 nie umiała wykonać pełnego skanowania / nie można było też pobrać baz sygnatur rookitów (czy czegoś tam co dodali w tej wersji) do skanowania przed uruchomieniem systemu.
A szybki skan nic nie widział i co kilka minut, wykryto zagrożenie….
Jedyne co mogłem to użyć AdwCleaner i MBAM (nie licząc skanerów antywirusowych typu eset online), ale avast wciąż krzyczał o jakimś PUP/Adware.
Brak też jakiegoś łatwo dostępnego dziennika zdarzeń był wkurzający.
A co sądzicie o Comodo Anti-Virus lub Comodo Internet Security?
Też się kiedyś zastanawiałem nad Comodo, ale chyba z nim szału ni ma
Może dlatego, że interpretacja jego komunikatów jest zbyt trudna.
Co masz na myśli?
A ty używasz Comodo? A jak tak to AntiVirus/InternetSecurity/CloudAntivirus ?
Kiedyś używałem Comodo Internet Security Premium. Potem przerzuciłem się na Kasperskiego.
Komunikaty Comodo > cieżko zdecydować czy to realne zagrożenie czy jakiś fałszywy alarm i nadgorliwość tego programu.
Taki i taki
Zainstaluj Bitdefender total security z tego linka i masz 3 miechy licencji.
https://www.bitdefender.com/site/Facebook/redFreeDownload