Portal DP wprowadził coś o nazwie “Asystent pobierania plików”.
Program ten oprócz wyświetlania reklam nie spełnia w pełni swojego zadania nie można wznowić połączenia w razie problemów trzeba pobrać plik od początku.
Wprowadzenie go spowodowało także zniknięcie linków bezpośrednich wiec jeśli ktoś posiada swój program do pobierania plików nie może z niego skorzystać.
Mam pytanie do użytkowników co Wy o tym myślicie bo według mnie pomysł jest całkowicie chybiony. :twisted:
Oj, jak dla mnie to jedna z najgorszych rzeczy jaką mogli wymyślić, jest to jeden z powodów np. dlaczego nie pobieram z takich portali jak CNET gdzie jest tak samo.
Jeszcze niech dodadzą dodatkowo instalacje niechcianych toolbarów i normalnie będzie miodzio ><
Może jednak nie Nie mam potrzeby instalowania czegokolwiek w tym momencie, jeżeli naprawdę nie ma opcji aby tylko pobrać plik to lipa, sama reklama w tym wszystkim mi nawet jakoś szczególnie nie przeszkadza ale nie lubię jak coś próbuje być “mondrzejsze” ode mnie i instalować się gdzie popadnie
Zamiast klikać w “Pobierz program” kliknijcie w tekst “wybierz wersję”, a następnie odpowiednią wersję z pola “Pozostałe opcje”. Trochę upierdliwa nowość, ale skoro jest alternatywa, to da się z nią żyć.
Po informacjach od Kamil_W już to tak strasznie nie wygląda
IMO, obie możliwości pobierania powinny być tak samo eksponowane i opisane, kolejna sprawa, dla zalogowanych można by dać wybór preferowanego pobierania, opcja w ustawieniach i byłoby git.
BTW> Pod koniec miesiąca prędkość Polsatu powinna być znacznie mniejsza niż naszego domyślnego łącza, limit… :lol:
@GuiiHz, tak, przynajmniej DP daje wybór. Pod linkiem “Pobierz program” jest odnośnik “Wybierz wersję”. Tam będzie możliwość bezpośredniego pobrania pliku.