Była informacja w newsie.
TEGO JUŻ ZA DUŻO
Rozumiem, ktoś chce się szybko wzbogacić, niech to robi kosztem downloadera, nie przeszkadza mi to.
Ale po cho*ere jest ToolBar!
Ten toolbar nie jest śmieciowym jak to w większości przypadków bywa
Toolbar swoją drogą, ale dlaczego rezygnacja z jego instalacji jest myląca, sugeruje anulowanie całego procesu pobierania.
Tam nie powinno być przycisku “anuluj” tylko przycisk “nie instaluj toolbaru czy innej pierdoły”
DP zmienia się w Orange, pełno gwiazdek i niedomówień, próby naciągania użytkowników na instalację zbędnego oprogramowania, no i ta reklama internetu CP #-o ja mam jakoś internet z CP na LTE i jakoś plik nie pobrał mi się w dwie sekundy #-o
To jest po prostu żenujące, TomkowiB i Krogulcowi naprawdę muszą dobrze płacić skoro potrafili z tego całego menadżera wyciągnąć jakiś pozytyw #-o
Toć masz kliknąć nietypowa, a potem odznaczyć toolbar …
Lepszym rozwiązaniem byłby przycisk “nie instaluj”
Takie odznaczanie to raczej pułapka dla tych klikających tylko “dalej”
Właśnie nie instaluj byłoby mylące. Bowiem możesz nie instalować programu, lub toolbara, a tak sobie zaznaczysz i jest ok. (taki jest standard instalatorów, więc po co go zmieniać)
Uważam że asystent jest mało irytujący. Jedyna jego wada to instalator online. Zawsze korzystałem z DP żeby pobrać instalatory offline. Ma również zalety: reklama Cyfrowego Polsatu + AVG Toolbar! reklama CP ponieważ mogę się dzięki niej dowiedzieć z jaką prędkością mógłbym pobierać dany program Dziwne dla mnie jest to że DP poleca AVG Toolbar… Przecież redakcja ZAWSZE odradzała instalację toolbarów! Chciałbym żeby były usunięte wszystkie teksty mówiące o tym żeby nie instalować toolbarów oraz umieszczenie paska CP na stronie danego programu
Gdybyś przeczytał komentarze administracji (w newsach czy na blogu), dowiedziałbyś się, że właśnie o toolbar chodziło.
Ja się wcale nie przejmuję asystentem, po prostu przestałem korzystać z dobreprogramy nigdy nie lubiłem jakiś “ulepszaczy”, przyspieszaczy. Także żegnam
Widzę że dla niektórych za trudne jest zalogowanie się do swojego profilu i wyłączenie asystenta.
papa.
Może by ten temat zamknąć?
Chyba masz rację, bo raczej nic więcej dodać tutaj nie można.