Xanthia , chyba masz jakieś rozdwojenie jaźni.
-
Nie napisałem tego, co zacytowałeś.
-
Śmieszne jest to, że podajesz się za kobietę - ROTFL!
Xanthia , chyba masz jakieś rozdwojenie jaźni.
Nie napisałem tego, co zacytowałeś.
Śmieszne jest to, że podajesz się za kobietę - ROTFL!
Przy pobieraniu programów typu Audacity i innych popularnych jest downloader, a avast ściąga się normalnie.
Chwyt reklamowy?
ad 1 - źle nacisnęłam cytuj - nie moja wina że skrypt forum tego nie uwzględnia - zaznaczone gdzie indziej, dodaje użytkownika z innego postu
ad 2 - Xyrcon też się podaje za kobietę? I Anna Lalik ze SpidersWeb? Wierz mi, sporo kobiet interesuje się technologiami i informatyką, tyle, że wiele przez takie głupie komentarze jak twój szybko się zniechęca.
Totalne nadużycie,dla czego pobrany plik nie ma nazwy “Asystent pobierania” a nazwę programu - celowe wprowadzenie w błąd.
Właśnie osięgneliście dno.
ps. prosze o usunięcie mego konta na DP.
A ja się spytam o jedną sprawę.
Do kiedy macie umowę z CP i kiedy możnaby usunąć ten program-reklamę? #-o
Droga administracjo, a może zamiast takich bardzo inwazyjnych reklam, wprowadzić jakiś system “płatności”, aby móc sobie wykupić DP bez reklam i bez asystenta? Machnąć nieco złociszy i mieć na pół roku/rok spokój z tym wszystkim.
Tak czytam te komentarze tutaj i na głównej DP i zastanawiam się czy to ja jestem taki obojętny do wszystkiego i wisi mi to czy program będę instalował 2 sekundy dłużej, a na reklamy macham ręką bo w dzisiejszym świecie są one po prostu wszędzie … czy to ludzie wokół mnie są tacy uciążliwi, że wszystko im nie pasuje, zbawia ich jedno czy dwa kliknięcia więcej i z powodu tego są gotów iść na inny portal ?
A może prawda leży gdzieś po środku ?
A już myślałem, że to tylko ze mną coś nie tak :).
Ja Antywebu nie czytam od czasów gdy takie i inne głupoty tam wypisują http://antyweb.pl/bramki-szukam-ale-nie-na-wikipedia/ … portal tamten podąża za tanią sensacją jak różnego rodzaju gazety typu Fakt krótko pisząc, oni piszą by tylko pisać.
Niestety, ja jak widzę takie rzeczy to od z miejsca zamykam stronę i szukam dalej. Jak dla mnie “to coś” jest totalnie bez sensu, osobiście nie słyszałem o sprawach, że ktoś ściągnął instalkę i myślał, że zainstalował - ani tutaj na forum (chociaż może dlatego, że w inne działy poza Hardware rzadko zaglądam), ani w ogóle - wśród znajomych, ciotek, wujków - a wiadomo, są i osoby czy to w moim czy to w otoczeniu znajomych, co jedynie potrafią odpalić komputer i przeglądarkę
Dlaczego nie lubię takich rzeczy :
Reklama - jestem bombardowany reklamami, na ulicy - bilbordy, banery reklamowe, jakieś jeżdżące cudaki z megafonami co puszczają zapętlone nagranie, ulotki prawie że do rąk wciskane - ale od tych ostatnich biorę, jakaś ładna pani rozdaje, to czemu nie wziąć W telewizji, radiu, gazetach - tamtych reklam nie wytnę, tak więc chociażby w internecie ograniczam je do minimum i jak nie trzeba, to mam włączonego AdBlocka (są oczywiście strony wyjątkowe, które są warte wyłączenia jak choćby ten portal - chociaż, czasem myślę czy aby zachować równowagę nie włączyć z powrotem, skoro dodatkowe reklamy są w jakiś asystentach )
Niepotrzebne udziwnianie - na co to komu, jest instalator, jasny, przejrzysty a od głupoty nawet najlepszy asystent nie uchroni
Osobiście wierzę, że tutaj takiego czegoś nie ma i nigdy nie będzie, ale dodatkowe udziwnienia to zawsze większa obawa o bezpieczeństwo, wiadomo - coś można przemycić (chociaż wierzę, że tutaj nie ma i nigdy nie będzie), ale zawsze ktoś o niecnych celach może spreparować kod - pojedynczej instalki się nie opłaca, ale na tak dużym portalu asystent, który przy każdym programie jest - no, pole rażenia duże, zachęca (chociaż nie wiem czy to możliwe bo się na tym nie znam, ale obawiać się mam prawo )
Takie coś jak dla mnie beznadziejne, ale pomysł z tym programem co będzie uaktualniał (albo automatycznie, albo za zgodą) wydaje się całkiem mądry.
Przykro, przez dziesięć lat (czy ile dobreprogramy istnieją) takich udziwnień nie było trzeba
– Dodane 03.09.2012 (Pn) 21:02 –
@teraz mi wpadł taki pomysł, aby każdemu dogodzić - z tych zarejestrowanych.
Opcja w ustawieniach portalu, gdzie można by było wybrać, coś na zasadzie :
Preferowany sposób pobierania programów :
Asystent pobierania
Wersja stabilna 64-bit (jeśli nie ma, to 32-bit)
Wersja stabilna 32-bit
Wersja testowa 64-bit (jeśli nie ma, to 32-bit)
Wersja testowa 32-bit
Coś w te klimaty, np. każdemu kto się zaloguje to żeby od razu wybrał - bez kombinowania, z asystentem przypuśćmy jako zalecany sposób - nic lepszego na tą chwilę mi nie przyszło
W najwieksym skrocie, bo nie mam ochoty na rozpisywanie sie po raz setny [-X
Jakis czas temu na tym forum z kolega poruszylismy ten temat i zainteresowanie bylo znikome. Teraz o dziwo nagle kazdy sie wypowiada na ten temat, bo sami niejako “padli ofiara” takiego pomyslu. Fajny “eksperyment” nie ma co. Skoro utrzymanie serwisow tego typu kosztuje troche grosza to dla mnie jest sprawa prosta. Nikt mi nie powie, ze Polak od tak sobie pozwoli na wydanie niemalej kwoty (krata piwa to nie byla) na implementacje takiego cuda. Co moze myle sie? Praca programista kosztowala nie? Ciezko mi uwierzyc, ze DP wydaly “troszke kaski” na “eksperyment” aby uslyszec fale krytyki i przeprowadzic “badania spoleczne”. Jak dla mnie przekalkulowali to na zimno i doszli do wniosku, ze im sie oplaci serwowanie reklamowek.
Podzielam poglad kolegi. Teraz spoleczenstwo ma byc prostymi konsumentami. Ogladac niezliczone ilosci produktow na polkach, na ktore ich nie stac (nie oszukujmy sie jest masa towarow, ktora zalega na polkach i tak wiemy, ze nie pojda, a potem? utylizacja i koszta, bo jak rozdasz chlebek za darmo to US Cie dogrzeje). Wszystko dla mnie teraz pachnie konsumpcjonizmem w czystej formie. Harder, Better, Faster, Stronger. Szczekaczki, osoby na deptakach z ulotkami, migajace telebimy, grajaca muza przy sklepach i w sklepach, zapachy, zapychanie skrzynek pocztowych, bo UE nakazala ich wymiane aby bylo wygodniej tam wrzucac syf, ktorego malo kto czyta, reklamy w TV, radiu, gazetach, sieci. Jest taki bombard informacji typu kup to, bo [tutaj sobie dodaj], ze to sie w pale nie miesci.
A co za problem w profilu se tego asystenta wyłączyć jak się nie podoba ?
No to przecież odkąd wprowadzono tę możliwość, głosy negatywne ucichły.
Jestem programistą. Przez ostatni kilka lat byłem aktywnym czytelnikiem dobrychprogramów, ale to co teraz się dzieje z artykułami/newsami to… to jest kicz, TANDETA!! Jeszcze ten Asystent Pobierania… on utwierdził mnie w przekonaniu, że portal dobreprogramy chyba zmienia grupę docelową, albo po prostu chce wykorzystać na max’a możliwości zysku z portalu. Tak więc żegnam…
Papa:)
Też nie jestem zadowolony z asystenta, ale już go wyłączyłem, ale takie akcje konkurencyjnych portali to trochę poniżej poziomu:P
P.S.
Może już zamkniemy temat?
Poniżej poziomu to takie osądzanie ;/
Jestem czytelnikiem portalu, forum już nie… i skąd miałem wiedzieć, że istnieje opcja wyłączenia Downloader’a w ustawieniach profilu (nie sprawdzam tych ustawień co tydzień). Możliwość wyłączenia Downloader’a powinna być na poziomie pobierania programu (np. pierwszego pobrania - jakiś popup np. którą z opcji wybierasz). Jeśli ktoś nie czyta forum to się zniechęci tak jak ja… To tylko dobra rada… a nie hejtowanie ze strony konkurencyjnego portalu - o co zostałem posądzony przez kolegę wyżej.
Z tego miejsca z którego mogłem urazić kolegę, pragnę go przeprosić za słowa, które mogły go urazić.
Też jestem anty dla całego asystenta i nie ukrywam tego jak wiele osób, ale w chwili gdy się pojawia osoba z jednym postem w którym wypowiedź wieńczy się słowami
uruchamia mi się czerwona lampka, że konkurencja złapała fale i tworzy konta by ciągnąć bojkot.
Jeszcze raz bardzo przepraszam.
Nie ma sprawy. Mogłem sobie podarować końcowe słowa, pewnie i tak się szybko nie pożegnam z portalem bo dalej subskrybuję newsy przez RSS.