Asystent pobierania

To tak jakby"mieszkaniec plebanii"handlował marichuaną.

Też mało kto się spodziewa.

Dobrze mówisz, ale teraz gdy jeszcze się ludzie nie nauczyli tego omijać to właściciele zbierają zyski. To się kiedyś skończy jak będą mieć złą opinię.

Niedowiarek masochista.

I na dodatek jeszcze demagog.

Jak widzisz jest jeszcze spore grono świadomych użytkowników internetu, którym to nie przeszkadza.

Jestem świadomym użytkownikiem internetu i mnie to przeszkadza.

Masz do tego prawo, nikt ci go nie odbiera.

Też jestem świadomym użytkownikiem i jeszcze raz stwierdzę.

Na takie plewy nie nabierze się “fiesta"czy"Odyniec stary”(szacunek panowie), ale niech ktoś odpowiedzialny wbije sobie do swojego RAMu że:

Jest cała masa użytkowników którzy swoją przygodę z komputerem dopiero zaczynają lub z różnych powodów jeszcze biegli nie są. Pobiera swój poszukiwany(być może pierwszy) program, i na dzień dobry dostaje"prezent" po którym bez pomocy Acorusa czy Atisa(również szacunek), ich maszyna przypomina kibel na śmieci.

Ten"geszenk" otrzymują od kogoś, kto jak ta żona Cezara powinien być poza podejrzeniami!. Nikt mi nie powie że to"moralne i dopuszczalne".

Ja doskonale rozumiem że trzeba zarabiać, ale jeżeli zarabia się krzywdząc innych to dla mnie jest to …syństwo, i zdania nie zmienię.

Dobre Programy to nie tylko fabryka, to również “S Z K O Ł A”!.

Amen.

A jedna z niepisanych zasad dydaktyki brzmi:

powiedział instruktor góral, do adepta sztuki narciarskiej :wink:

Jeżeli to powiedział człowiek z takim stażem(i autorytetem) to znaczy że lepiej nie będzie.

Fiesta, przewrócić można się też tak, że już się człek nie pozbiera.

Wtedy w d…e z nauką.

Jak się czyta niektóre komentarze to człowieka ściska. Na temat asystenta zostało wiele powiedziane(myślę, że już wszystko nie tylko na portalu czy forum, ale też na zlotach). Każdy wie, że jest to opisane(redakcja to wytłumaczyła), ale userzy i tak nie czytają czy słuchają(bo po co), lepiej wylać na kogoś swoją frustrację. 

Jest bardzo dużo niezalogowanych pobierających pogramy z dobreprogramy. Obok zielonego przycisku Pobierz program (asystent włączony) powinien być także przycisk wyłączający agenta (taki do skryptu wyłączającego) dla niezalogowanych, a jeśli nie takie rozwiązanie, - strzałka wskazująca na linku bezpośrednie a nad strzałką napis - wszystkie wersje bez agenta pobierania.

Coś takiego: http://prntscr.com/76xxao

Fakt, wystarczy się upilnować. Widzę, że zadbano aby dla każdego niezalogowanego były linki bezpośrednie, a gdy nie ma linków bezpośrednich przy programach, to nie ma agenta.

Według mnie, to strzałka z takim napisem byłaby na tyle sugestywna, że niechcący agenta, ślepo by nie klikali. Kto zechce agenta pobierania, temu nawet oklaski…

Ano widzisz, ministerstwa, ministry, dyrektory, sekretarki-wszyscy zadowoleni, tylko pacjenci jakby coś mniej

Parafrazując: Gdy jedna osoba mówi ci że jesteś osłem-olej to.

Gdy ci to mówi druga osoba-zastanów się, coś chyba na rzeczy jest.

Gdy ci to mówi więcej ludzi-gromadź siano.

Na temat AP wylano tyle żółci, że chyba trza siano zacząć zbierać.

Naprawdę uważasz, że tak poczytny portal jak DP musi uciekać się do takich chwytów, aby utrzymać się w Internecie? dobreprogramy.pl są członkiem grupy o2 oraz mają wsparcie potężnych firm z branży IT. Od wielu lat organizują HotZlot i ColdZlot, do których użytkownicy muszą dopłacić śmieszne kwoty (w zeszłym roku wpłacaliśmy za HZ bodajże 50 złotych, nie wiem jak w poprzednich latach), mimo że samo wydarzenie zawsze odbywa się w bardzo atrakcyjnych miejscach. Wątpię aby wciskanie syfu miało jakiekolwiek większe znaczenie dla finansów DP.

Oby ta odpowiedzialna osoba nie posłuchała Twojej rady, bo wbijanie czegokolwiek do RAM-u nie wyjdzie nam na dobre. Myślę, że ROM byłby lepszym miejscem dla zdania użytkowników na temat AP.

xyzzyx, dnia 19 Maj 2015 - 09:39, napisał:

niech ktoś odpowiedzialny wbije sobie do swojego RAMu (…)

Oby ta odpowiedzialna osoba nie posłuchała Twojej rady, bo wbijanie czegokolwiek do RAM-u nie wyjdzie nam na dobre. Myślę, że ROM byłby lepszym miejscem dla zdania użytkowników na temat AP.

neXt-błagam o wybaczenie. To się więcej nie powtórzy!

Po wysłaniu instalki do VirusTotal Comodo, Panda, Dr. Web, K7GW, K7AV, Bkav uważają asystenta pobierania za wirusa.

Pierwszy pokos traw  już niebawem, więc zbierajta, zbierajta   :wink:

To nie  jest  żadna opłata, tylko zabezpieczenie przed takimi  co  się zarejestrują i nie przyjadą zajmując komuś innemu miejsce. Jaki  jest  sens pobierania opłaty  za którą nawet nie zjesz nawet śniadania w hotelach  takiej klasy.  Zloty są finansowane z zupełnie innych  środków, więc nie mieszaj ich z kosztami utrzymania portalu.

Reklama sponsorowana ma wręcz znaczenie kluczowe dla zapewnienia kosztów utrzymania przedsięwzięcia.

W dydaktyce to się nazywa"odwracanie kota ogonem" [-X

Czymkolwiek ta opłata by nie była, jest symboliczna wobec tego, co oferują zloty. I o tym pisałem. Te pieniądze mogą służyć nawet do wypychania butów - nieważne - po prostu przedstawiłem kontrargument dla @LosTigeros, który powiązał AP z koniecznością opłat związanych z istnieniem w Internecie. Fajnie byłoby zobaczyć jakieś podsumowanie finansowe DP, skoro twierdzisz, że koszty zlotów i utrzymania portalu to zupełnie inne pieniądze.

DP przez 12 lat radziło sobie (podejrzewam że całkiem nieźle) z utrzymywaniem się na rynku, a teraz nagle stwierdzili, że hajs od sponsorów, reklamodawców i z innych źródeł to zbyt mało, aby się utrzymać i rozwijać? No chyba, że przez te 12 lat dokładali do interesu.

Żeby nie było - rozumiem, że DP musi i chce na siebie zarabiać. Nie widzę w tym nic złego. Tylko że to, co obecnie jest serwowane mniej obeznanym użytkownikom (a tych jest mnóstwo) to zwyczajne sukinsyństwo i brak etyki zawodowej. Sama nazwa “dobre programy” powinna być świadectwem na to, że tutaj czegoś takiego nie uświadczymy.

Tak dokładnie z początku było. Vortal i forum  stały na jednym serwerku stojącym w siedzibie Xenium. 

Problemem było dokupienie Kilkugigowej kostki  RAMu żeby  forum nie zamulało  przy rosnącej liczbie odsłon. Teraz przy  takim  ruchu  to  fragment jednej z większych serwerowni w Polsce. Jakie są koszty, sam sobie odpowiedz.

Jeżeli DP ma takie wysokie koszta utrzymania i musi uciekać się do mało etycznych rozwiązań w celu dalszego utrzymania i rozwoju to ja się pytam - po jaką cholerę ktoś to kupił? Żeby mieć zbędny ciężar? Raczej nie.

Dokładnie, a ja podałem tylko przykład na co te zyski mogą iść [emoji1]