zakupiłem niedawno nowy AudioBox USB. Niestety mam problem z jego podłączeniem - ponieważ laptop mi go nie wykrywa. Wyskakuje komunikat:
Próbowałem na innym laptopie - również coś takiego się pojawiło. Zmieniałem kabel USB - nic nie dało. Laptop kompletnie go nie wykrywa. W menedżerze urządzeń wyskakuje jako ‘Unknown Device’.
Posiadam win7, 64-bitowy. Ze sterownikami sie bawiłem, pobierałem - ale żeby zainstalować trzeba poczekać aż zostanie wykryty sprzęt - a ten notabene nie został wykryty.
Czy możliwe, że nowy sprzęt jest uszkodzony? Przykładowo myszka, drukarka (korzystałem z 2 kabli USB co w AudioBoxie) działa.
Z reguły stery do takich urządzeń instaluje się przy odłączonym urządzeniu.Po instalacji należy wyłączy komp,podłączyć urządzenie a następnie włączyć komp.
Ale chyba nie rozumiecie. Ten sterownik się nie zainstaluje, jeśli nie wykryje urządzenia.
Jak oczywiście kliknę żeby zainstalowało - po chwili pojawi się komunikat że nie wykrył urządzenia (’'No device has been found.
Plug in your AudioBox device. If a device is already plugged in, unplug and replug it. Wait for any system device installers to complete.Then try installing driver again.’’)
Potem pojawia się oczywiście opcja czy zrestartować komputer ale to nie pomaga…
A że tak zapytam - podłączyłeś do niego zasilacz. Z tego, co widzę, ten BOX posiada możliwość włączenie zasilania Phantom 48V, a takiego z USB nie uzyska.
Świetny sprzęt - sam korzystam z Behringer Xenyx Q1202USB.
więc próbował innego kabla USB. Jak na innym kompie też nie działa to może oznaczać, że urządzenie jest zepsute. Masz na niego reklamacje? Może spróbuj na innej wersji windowsa? masz taką możliwość?
Odpalałem audioboxa u kumpla na XP i normalnie wykryło wszystko. Można było instalować. Sprawdzałem też kabel - u niego normalnie działał. Wina systemu, więc dziś zainstaluje sobie XP :).
– Dodane 12.11.2013 (Wt) 12:02 –
mimo zmiany systemu nadal nie wykrywa. ale tylko na laptopach. hm, problem z zasilaniem?
Bardziej obstawiałbym na problemy z USB. Powtórzę więc pytanie - podłączasz kartę do portu USB 2.0 czy USB 3.0? W przypadku tych ostatnich może być problem z poprawnym połączeniem.
Wszystkie poprawki i Service Pack 3 zainstalowane?