A jak zrobić to samo czyli uruchomić whatappa przy starcie systemu zminimalizowany? Dorzuciłem do autostartu, zaznaczyłem zmienimalizowanie ale program uruchamia się na pulpicie (+ nie na pasku)
Załóż kolego SWÓJ temat i nie doczepiaj się do staroci po 8 latach.
Jak założyć nowy temat, poczytaj:
Ten program nie ma w swoich ustawieniach opcji uruchamiania przy starcie systemu, dlatego wrzucasz go ręcznie do autostartu?
Tak, wrzucam do folderu autostart i owszem uruchamia się - i ok - ale uruchamia się zmaksymalizowany mimo iż ustawiam zminimalizowanie
Nie pytam czy wrzucasz go do folderu autostart, bo to już napisałeś. Pytam, czy nie możesz tego zrobić bez tworzenia skrótu w autostarcie, po prostu wybierając odpowiednią opcję w ustawieniach programu.
Nie znam tego programu, ale większość komunikatorów ma w ustawieniach taką opcję.
WhatsApp nie ma takiej opcji stąd próbuje na piechotę
WhatsApp ma miliard użytkowników a na PCta opcja uboga w ustawienia wręcz wymusza korzysatanie jedynie na telefonach
Nie podpinaj się pod cudze wątki, tylko załóż swój. W dodatku podpiąłeś się pod ośmioletni temat i na całkiem inny system operacyjny - prawdopodobnie masz Windowsa 8.1 lub 10, bo WhatsApp jest tylko na te systemy dostępny w sklepie Microsoftu.
Posty wydzieliłem
Jak chcesz by minimalizował się “obok zegara”, to musisz to zrobić zewnętrzną aplikacją.
Podpowiesz jak to zrobić bo działalo i uruchamiało sie zminimalizowane?
Nie wiem czy oto chodzi, ale na przykładzie Windows 10:
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4026268/windows-10-change-startup-apps
I to:
Możesz to zrobić za pomocą skryptu bat dodanego w autostarcie np.
@echo off
if not “%minimized%”=="" goto :minimized
set minimized=true
start /min cmd /C “%~dpnx0”
goto :EOF
:minimized
cd /d “C:\Program Files\Program\Nazwa_programu\”
start Program.exe
5.Umieść ten skrypt bat w
C:\Users\Nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup
I ten progs bedzie startował po zalogowaniu.
Logowałeś się na elektrodę by przekopiować skrypt?
Aplikacja uruchamia się po dodaniu do autostartu ale nie uruchamia sie zmienimalizowana. 4t to zapewnia ale tylko wersja PRO.
Musiałbym poszukać co da najłatwiej efekt startu w trayu poza np.:
AnVir Task Manager nie ma funkcji zmnimalizowania przy starcie + sam uruchamia sie zmaksymalizowany. Powróciłem do 4t z tym że do niego potrzebuję drugiego programu (Poniewaz nie mam wersji PRO) ktory uruchomi whatsappa zmienimalizowanego. Minimalizacja do ikony podczas działania załatwiona