Autostart i problem z "uruchom zminimalizowany"

A jak zrobić to samo czyli uruchomić whatappa przy starcie systemu zminimalizowany? Dorzuciłem do autostartu, zaznaczyłem zmienimalizowanie ale program uruchamia się na pulpicie (+ nie na pasku)

Załóż kolego SWÓJ temat i nie doczepiaj się do staroci po 8 latach.
Jak założyć nowy temat, poczytaj:

Ten program nie ma w swoich ustawieniach opcji uruchamiania przy starcie systemu, dlatego wrzucasz go ręcznie do autostartu?

Tak, wrzucam do folderu autostart i owszem uruchamia się - i ok - ale uruchamia się zmaksymalizowany mimo iż ustawiam zminimalizowanie

Nie pytam czy wrzucasz go do folderu autostart, bo to już napisałeś. Pytam, czy nie możesz tego zrobić bez tworzenia skrótu w autostarcie, po prostu wybierając odpowiednią opcję w ustawieniach programu.

Nie znam tego programu, ale większość komunikatorów ma w ustawieniach taką opcję.

WhatsApp nie ma takiej opcji stąd próbuje na piechotę

WhatsApp ma miliard użytkowników a na PCta opcja uboga w ustawienia wręcz wymusza korzysatanie jedynie na telefonach

Nie podpinaj się pod cudze wątki, tylko załóż swój. W dodatku podpiąłeś się pod ośmioletni temat i na całkiem inny system operacyjny - prawdopodobnie masz Windowsa 8.1 lub 10, bo WhatsApp jest tylko na te systemy dostępny w sklepie Microsoftu.

Posty wydzieliłem

1 polubienie

Jak chcesz by minimalizował się “obok zegara”, to musisz to zrobić zewnętrzną aplikacją.

Podpowiesz jak to zrobić bo działalo i uruchamiało sie zminimalizowane?

Nie wiem czy oto chodzi, ale na przykładzie Windows 10:
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4026268/windows-10-change-startup-apps
I to:

Możesz to zrobić za pomocą skryptu bat dodanego w autostarcie np.
@echo off
if not “%minimized%”=="" goto :minimized
set minimized=true
start /min cmd /C “%~dpnx0”
goto :EOF
:minimized
cd /d “C:\Program Files\Program\Nazwa_programu\”
start Program.exe
5.Umieść ten skrypt bat w
C:\Users\Nazwa uzytkownika\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Start Menu\Programs\Startup

I ten progs bedzie startował po zalogowaniu.

bad%20idea

Logowałeś się na elektrodę by przekopiować skrypt?

Aplikacja uruchamia się po dodaniu do autostartu ale nie uruchamia sie zmienimalizowana. 4t to zapewnia ale tylko wersja PRO.

1 polubienie

Musiałbym poszukać co da najłatwiej efekt startu w trayu poza np.:

AnVir Task Manager nie ma funkcji zmnimalizowania przy starcie + sam uruchamia sie zmaksymalizowany. Powróciłem do 4t z tym że do niego potrzebuję drugiego programu (Poniewaz nie mam wersji PRO) ktory uruchomi whatsappa zmienimalizowanego. Minimalizacja do ikony podczas działania załatwiona