Nieźle. A jak bezstratnie tego posłuchać? Bo BT jest stratnym połączeniem.
Airplay ?
A jakie sensowne słuchawki obsługują Airplay?
Nie, no czepiam się. Fajnie, że jest. Jest kilka wzmacniaczy z sensownym dźwiękiem, które to obsługują. Yamaha trochę tego np. wypuściła. A sam format jest otwarty, w sensie, że producenci mogą robić sprzęt, bo jest opisany, tylko nie wiem, czy Apple nie życzy sobie kasy za to.
DAC na USB np ja mam ProdigyCube24/96 pod piety do Yamahy R-M303D Coaxialem. AirPlay z tego co czytałem maks obsługuje 16/44,1 więc nie pójdzie przez niego 24/96, a tym bardziej 24/192.
Tak tak, sam mam MusicCast R-N402D
Teraz jak odpowiedziałeś, to zobaczyłem, że mi wkleiło przez ch i nie podświetliło, nie wiedzieć czemu.
Nie spodziewałem się, że Apple wejdzie w rynek lossless, zapotrzebowanie na muzykę w takiej jakości to raczej nisza.
Przy okazji witamy „nowego” użytkownika na forum DP! ;D
Siema
Fajnie, a teraz zapoznaj się z tym.
Czyli co, żadna usługa z HiFi nie ma prawa działać na urządzeniach mobilnych Apple w pełni możliwości?
Wygląda na to, że teraz nie, ale oni patrzą na kilka lat do przodu. Będzie im łatwiej sprzedać nowe urządzenia wyposażone w ficzer HiFi
To na pewno się wydarzy
Mimo wszystko muzyka w lossless na AM ma jakiś pozytywny wpływ na jakość dla obecnych urządzeń,
przynajmniej proces kompresji na potrzeby Bluetooth będzie przebiegał z plików bezstratnych.
Mi wystarczy Hi-Fi 16 bitów/44,1 khz jak z płyty CD
No I Apple rozwaliło system moim zdaniem za 19,99 zł. Działa bezstratny dźwięk i nawet działa na LTE T-M do 60Mb/s
Ustawienia:
Idzie przez Prodigy Cube black edition na US z maca mini i SLYCHAC ROZNICE nawet na takim Afromental.
Koniec z Deezer i Tidal. Nie mam zamiaru im dopłacać.
Bezstratny skompresowany strumień to max. kilka Mbps, zazwyczaj ~1 Mbps także spokojnie zadziała nawet na neostradzie 10Mbps
Taka jakość to coś, co przy obecnej szerokopasmowej sieci powinno być standardem
Technicznie nie ma już przecież żadnych ograniczeń.
Teraz niech Spotfy to wprowadzi i będzie komplet.
Spotify będzie dodatkowo płatne jak w Tidal i Deezer. W tej kwestii Apple zmiotło, ze za 19,99 dało lossles. Trochę ta aplikacja mnie wkurza, ze nie ma oddzielnie pojedynczych, ulubionych utworów, ale dal 10-20 zł mniej to strawie.
Zobaczymy z głośnikiem audio pro addon c5 i AirPlay 2 czy pójdzie bezstratnie chociaż to 24/96khz. Niby w specyfikacji głośnika pisze, ze obsługuje ALAC.