Witam
Od pewnego czasu przy Ładowaniu sie systemu Windows 8.1 wyskkuje mi dziwny komunikat Błąd RunDLL niewiem jak sie tego pozbyc proszę o pomoc W załaczniu przesyłam zdj tego komunikatu
Witam
Od pewnego czasu przy Ładowaniu sie systemu Windows 8.1 wyskkuje mi dziwny komunikat Błąd RunDLL niewiem jak sie tego pozbyc proszę o pomoc W załaczniu przesyłam zdj tego komunikatu
Sprawdź autostart.
Hej,
Uruchom dodatkowo ADW Cleaner i wykonaj czyszczenie systemu - usuń wszystko, co znajdzie. Czyli najpierw Scan, później Clean i pozwolenie na restart systemu.
Pozdrawiam,
Niestety ADW Cleaner nie pomógł nadal błąd występuje
Hej,
Czyli sprawdź autostart, czy tam nie ma wpisu z uruchomieniem tego pliku. Może warto też pokazać logi z F.R.S.T. Wrzuć je zgodnie z tym tematem: http://forum.dobreprogramy.pl/farbar-recovery-scan-tool-raport-obowiazkowy-478727t.html - szczególnie punkt 6.
Pozdrawiam,
Dodam nowy fakt zauważyłem ze ten problem występuje po podłączeniu zasilacza do komputera
Hej,
A mógłbyś nieco bardziej to opisać? Błąd pojawia się w czasie uruchamiania komputera z podłączonym zasilaczem, a gdy korzystasz z zasilania bateryjnego, wtedy nie?
Pozdrawiam,
Hej
Tak jak napisałeś w poprzednim poście Jeżeli startuje z zasilacza to błąd się pokazuje a jeśli startuje z baterii to niema błędu dopiero po podłączeniu zasilacza błąd wyskakuje. Laptop ma 3 miesiące Dell Inspiron 15 5000 Series Wcześniej tego nie było.
Serdeczne dzięki za pomoc
Hej,
A możesz przy pomocy programu Process Explorer sprawdzić, z jakiego procesu pojawia się to okno?
Pozdrawiam,
Szukałem w Process Explorer nic nieznalazłem wpisywałem aby znalazło RunDLL albo witnessableAbstractor.dll
Hej,
Bardziej chodziło mi o to, byś skorzystał z przycisku Celownika - 10 ikona w pasku ikon. Przeciągasz go nad okno z komunikatem, i program podświetla proces, do którego komunikat należy.
Pozdrawiam,
Może to ma związek z szkodliwym programem typu adware i miałeś pokazać logi z FRST.
Hej
Zrobiłem tak jak mi poradziłeś podświetlił mi program Proces svchost.exe a dokładnie rundell32.exe
Proces hosta systemu Windows (Rundell.32) Microsoft Corporation
Dziwne przecież ja mam system 64 Bitowy
W CCleaner znalazłem te zaplanowane zadanie Najprościej by było wyłączyć i pewnie by niewyświetlanie się ale chciałbym sie dowiedzieć się co o to jest :
Tak Task DawidTurboWarmheartednessV2 Microsoft Corporation rundll32.exe WitnessableAbstractor.dll,main 7 1
DawidTurboWarmheartednessV2 to jest szkodliwe zaplanowane zadanie związane z aplikacją typu adware.
Dziękuje wszystkim za zainteresowanie się i rozwiązanie problemu temat uważam za zamknięty .