Witam , jak widać mam problem z uruchomieniem Zapory Windows i z aktualizacją systemu
próbowałem wielu rzeczy, od resetowaniu usług zapory i update po narzędzia naprawcze microsoft .
Problem zaczął się po tym jak zainstalowałem najnowsza aktualizację oprogramowania systemu do wersji 1703.
Wyczytałem gdzieś że mogą pomóc mi klucze rejestru o nazwach BFE.reg / MpsSvc.reg / mpsdrv.reg / SharedAccess.reg ale nie mogę ich zdobyć dla windowsa 10 .
da się to jakoś naprawić ? słyszał ktoś o podobnym problemie? pozdrawiam.
Zainstaluj testową wersję jakiegoś pakietu internet security i sprawdź czy też będzie krzyczeć o błędach. Wtedy sprawdzimy czy tylko problem jest systemowy. Choć poleciłbym zgrać zdjęcia, muzykę, etc na jakiś nośnik i reset ustawień do fabrycznych z usunięciem plików użytkownika. Byłby to szybszy sposób. Czasami są to efekty upgrade kompilacji niższej na wyższą lub jakiś błąd systemowy. Jeszcze cmd jako admin sfc /scannow .
Sprawdź jakiś pakiet internet security trial czy też są problemy z zaporą pakietu av firmy trzeciej. Czy tylko systemowo. Ale wydaje mi się, że sugestia o resecie ustawień fabrycznych byłaby tu najlepsza.
edit: nie mogę zainstalować żadnego z oprogramowań zabezpieczająych komunikat dotyczy błędu usługi : podstawowego aparatu filtrowania , nie mogę też jej uruchomić , wyskakuje błąd
nie zmieniałem nic w uprawnieniach , nie wiem jak moge to sprawdzić , wszystkie infekcje jakie miałem odrazu usuwałem poprzez defendera , zazwyczaj starałem sie też mieć go zaktualizowanego , tak jak mówiłem błąd pojawił się zaraz po aktualizacji systemu windows na najnowsza wersje 1703
W panelu sterowania konta użytkowników weź wybierz inne konto i powinieneś mieć aktywne swoje, gość wyłączony i powinno być też administrator. Powinieneś wejść w jakieś konto administratora. O ile jest i nie chronione hasłem. A na adminie powinno działać.
Bo z konta admina masz już admin i możesz tylko zmienić na standardowy user. Czy z konta admina wziąłeś uruchomiłeś usługę tego aparatu filtrowania ponownie ?