W każdym newsie otrzymuję błąd wczytywania komentarzy. W dodatku, to czasem przekierowuje mnie na stronę (nie pamiętam, jaką) niby różnych promocji. URI jest dziwne, nie ma certyfikatu/szyfrowania i (w przypadku plusa), pytają o rzeczy, które powinny im być znane.
Nie mam czegoś takiego, nigdzie. Dlatego „winy” raczej szukałbym na urządzeniu z którego korzystasz. Może warto założyć temat w dziale Bezpieczeństwo - dobreprogramy - forum i tam zamieścić logi zgodnie z instrukcją?
W wątku w dziale „Bezpieczeństwo” znalazło się rozwiązanie: [Linux] LuckyPapa.top - #12 przez nintyfan . Wynika z niego, że to jednak było coś w wortalu. Wiedziałem, że mój system został nienaruszony. Dopuszczałem jedynie świadomość, że może coś z routerem lub u operatora być nie tak.
No tak, reklamy…
A to jest kolejny powód, dlaczego ich nie lubię i zawsze blokuję.
To też wyjaśnia, dlaczego u mnie nigdy nic takiego się nie pojawiło, pomimo odwiedzania witryn z listy.
Po prostu muszę zmienić bloker. Jednak nie warto zaśmiecać tematu. Problem było to, że ta reklama przekierowała na stronę z oszustwem, a do tego przekierowała (w przypadku Firefoksa choćby) po wejściu na stronę. Bez klikania w link, ani nic takiego.