Komputer nie mógł odnowić swojego adresu z sieci (z serwera DHCP) dla karty sieciowej o adresie 000FEA4FED59. Wystąpił następujący błąd:
Operacja została anulowana przez użytkownika. . Komputer będzie dalej próbował sam uzyskać adres z serwera adresów sieciowych (DHCP).
Oraz
Urządzenie \Device\Ide\IdePort0 nie odpowiedziało w ramach ustalonego limitu czasu.
Witam mam w Podglądzie zdarzeń dwa takie problemy jak to naprawić ? czym to jest spowodowane? Proszę o pomoc.
Mój system to XP Home SP3 + wszystkie aktualizacje.
Drugi problem ,to już coś innego ,albo coś z dyskiem ,załącz zrzuty z programu HD Tune z zakładek Healt i Error Scan ,albo z taśmą ,rozłącz i podłącz ponownie taśmę do dysku.
Hdd regenerator jest płtany i nie naprawi tych badów. Rozwiązaniem darmowym jest mhdd i zerowanie, ale on wywala wszystkie partycje, tak więc musisz skopiować dane z całego dysku na płytki/pendrive/inny fizyczny dysk twardy.
Instrukcja do programu: http://helpc.eu/mhdd-t4463.html. Z tego co pamiętam, tam jest podany link do specjalnego pliku exe, który wypakowuje pliki na dyskietkę i czyni ją bootowalą tak więc jeżeli nie masz flopa, to jest jeszcze ten program dostępny w postaci obrazu iso. Tutaj masz link do programy i w postaci na dyskietkę(plik exe) i na płytę(obraz iso): http://legalne.info/MHDD,program,download,1492,1399
Niby nie, ale wszystko się może zdarzyć. Mówię Ci, posłuchaj mojej rady, bo ten program na prawdę nie jest za dobry, ponieważ choćby nawet jest do tego zdolny, że odłączysz mu dysk a on nadal będzie pracować. Drugim minusem jest to, że on w zależności od pojemności hdd może skanować nawet kilka dni, a mhdd jak włączysz mu zerowanie, to wyeliminuje badu w ciągu paru godzin, czy parunastu minut(tu też czas jest zależny od pojemności dysku). Mnie np. dysk 250gb zerował godzinę piętnaście minut z tego co dobrze pamiętam.
Po co hdd regeneratorem skanować cały dysk, skoro wie gdzie występują bad sectory? Jak ktoś jest sprytny to użycie hdd regeneratorem zajmie kilka minut.