Firefox 64, czyszczenie nic nie daje.
Opera 57, już nie potrzebuję ich ładować Stylusem.
Scaliłem z głównym wątkiem. Nie potrzeba nam masy tematów o tym samym. Zresztą problem naprawiony.
Nie wiadomo jakie cache by było na komputerach programistów, Fizda pisał że mu działała czcionka cały czas i niby leciała z cache.
Informacja o problemie z ikonkami poszła niemal od razu. Tylko potem zaczęło się lamentowanie, które zasypało wątek. Nie widziałem sensu w robieniu aż takiego cyrku.
To może i ten temat tu włączyć:
Nie/raczej nie, bo to musi naprawić raczej twórca wtyczki, widać on nie był przygotowany na Awesome Font 5 i wersje SVG.
W końcu
Musiałem napisać i odbierzcie to jako sarkazm, a nie dobierajcie mi się znowu do dupy
P.S. Może ikonki to pierdoła, ale raz, że przyjemniej z nimi forum wygląda dla oczu, a dwa przyjemniej się korzysta.
U kogo naprawione, u tego naprawione. U mnie ciągle brak ikon.
EDIT.
Po przelogować ilu działa.
Firefox??
Wyczyść cache przeglądarki, pamięć podręczna, ciastka etc. Chociaz mnie godzinę przy kompie nie było bo księdza wizytowałem wracam, klikam na logo dobreprogramy i ikonki są, ale na Firefoksie. Na Safari, które korzysta z chromium nie ma.
Safari korzysta z WebKitu i raczej dalej im nie w głowie pomoc Google w rozwijaniu Blink.
Po ostatniej aktualizacji (tak mi się wydaje) z jakiegoś powodu logo forum w jego mobilnej wersji się nieco skurczyło:
W dodatku, gdy przewinie się nieco bardziej w głąb tematu i poza postami widać jedynie belkę z nazwą tematu i nazwą działu/działów, w jakim się znajduje, czcionka się stała nieco zbyt ciemna:
Z tego co widzę, to na screenshocie drugiego problemu aż tak nie widać, bo jednak da się jeszcze rozczytać, w jakim dziale dany temat jest, czy jak się nazywa, ale jednak na ekranie mojego telefonu praktycznie nazwy te zlewają się z tłem belki i za nic nie idzie tego przeczytać. Przeglądarka to Firefox 64.0.1, chociaż na 90% jestem pewien, że problem występuje też w Chrome, gdyż i na nim chwilę forum przeglądałem (właściwie to na Brave, ale dużo się te przeglądarki nie różnią na Andku).
Może wyświetliłeś stronę na urządzenia mobilne.
I mnie logo wygląda też na przycięte. Przed aktualizacją też tak wyglądało, po aktualizacji, wróciło do normy, po “naprawie” ikon, znowu zrobiło się takie jak ma screenie wyżej.
Mówisz więc, że aktualizacja sama coś wpisała do tych tematów lub w nowszej wersji silnika są jakieś rażące bugi, że łatwiej botom o rejestracje i np. umieją pomijać:
https://ssl.dobreprogramy.pl/Rejestracja.html
Mówię że forum samo wypycha stare tematy na główną co powoduje odkopywanie tematów. Z resztą masz podany link do dyskusji do której odpowiedziałem.
Ja tam nie widzę linka, zakopał się gdzieś, najwyżej sam mogę otworzyć ręcznie “Start Aliexpress”. I w sumie bez uprawnień nie widzę co wykopało wątek. I post duch.4.pl
też nie ruszany jakby przez nikogo (brak cytatu z nadrzędnego posta by wywalił go nadgorliwy bot @system a “system archiwizowania” grafik wyłączony od jakiegoś roku po skargach w modyfikacji postów z np. 2014).
Monitor LG 24MP59G
to moja wina, bo dodałem tagowanie Discourse a nie jak na forach bez tagów, że w tytule jest “Sprzedam” / [S] (to niby jest tag).
Kliknij sobie w strzałkę. Pokażę ci na jaki post napisałem odpowiedzi więc i zapewne znajdziesz resztę tamtej dyskusji.
Nie wiem co powoduje pojawianie się takich tematów ale znam z doświadczenia takie przypadki praktycznie od początku tego silnika tutaj bo sam wiele razy nabrałem się i odpowiadałem na tematy które mają dwa lata itp. gdzie sam błąd był już kiedyś zgłaszany.
Może z sekcji Sugerowane tematy - Na sugerowane tematy nie działa opcja wyciszenia wątku, mnie jakimś cudem ta sekcja pokazała temat wyciszony i widać opcja wyciszenia jakby była popsuta lub dawała mniej niż myślałem.
Ale z nią już jest dużo lepiej pokazuje tematy do maksymalnie 2 miesięcy wstecz i jak już cały przeczytałem to mam szary i takich nie otwieram.