Mój problem polega na błędach, które uruchamiają ponownie komputer przy dziennym korzystaniu.
Za pomocą programu “BlueScreenView” udało mi się określić rodzaj błędów. Niestety nie potrafię ich rozwiązać.
Poniżej przedstawiam zrzut pokazujący rodzaje błędów
u mnie kiedyś też łapałem BSODy za które odpowiadał stary już SSD ,a później płyta główna i coś związane z sekcją zasilania i w sumie szkoda było kasy na naprawy więc skończyłem na zakupie nowych bebechów .
Zrobiłem zrzuty po analizie. Przed analizą w konsoli wyskakują mi komunikaty : " Symbols can not be loaded because symbol path is no initialized". Niestety nie umiem wyczytać czegoś pożytecznego z tych zrzutów.
Witam,
Czy zna ktoś sposób na wyeliminowanie tych błędów ? Po woli doprowadza mnie to do szału. Zauważyłem też że podczas grania w gry zdecydowanie rzadziej te błędy wyskakują.
Przy tym procesorze i płycie na B450 na pewno BIOS względnie nowy. Ostatni to F62a. Kolejność aktualizacji to wersja 32, potem 40 i dopiero można ostatni. Chyba, że już jest nowszy.
Potem na stronę AMD i najnowszy sterownik chipsetu.
Jeszcze jedno, jak masz tam dwie kości RAM to wyjmij jedną na czas robienia BIOSu i nie rób z pod Windowsa, tylko rozpakuj, wrzuć na pendrive i z pod BIOSu, jest tam narzędzie do tego.