Cześć potrzebuje do firmy programu albo nakierowania w jaki sposób zablokować prawie wszystkie strony internetowe prócz 3-4 stron. Także ważna jest kwestia licencji darmowej, chyba że windows ma wbudowana jakaś taka opcje w kontroli rodzicielskiej. Dodam, że to Win7. Przy okazji jak zrobić drugie konto użytkowania, tak aby właściwie nic nie mógł robić (nawet zmienić tapety) kwestia użytku przeglądarki i jednego programu. Chodzi o konto dla konsultanta w callcenter.
Polski pracodawca. Nie zapomnij zablokować dostępu do wszystkich dysków twardych. Ewentualnie SSD.
A nie prościej zwolnić wszystkich i samemu ogarniać?hehe
Na rynku masz sporo firm outsourcingowych, podpisz jakąś umowę na pakiet godzin + konsultacje.
Ale ja nie proszę o rady na co mam wydać pieniądze tylko proste pytanie o program z blokada rodzicielska. `
Cytat
Polski pracodawca. Nie zapomnij zablokować dostępu do wszystkich dysków twardych. Ewentualnie SSD.
Polski spamer, który nawet nie odpowiada na zadane pytanie.
Polska pracodawcza cebula zawsze ma ból dupy.
Z tego co orientuje się, niektóre programy antywirusowe mają blokadę rodzicielską. Choćby Eset.
Sprawdzałeś na oprogramowaniu antywirusowym, którego posiadasz (zapewne posiadasz), czy taka opcja istnieje?
Polska…
Nie lepiej po prostu pracownikowi więcej zapłacić, aby nie miał powodów do działań typu surfowanie po jakiś stronach. Zablokujesz w PC to, albo w smartfonie sobie otworzy, albo bez trudu blokadę obejdzie. (w końcu to 7-demka)
Tak, choćby VPN’em obejdzie zabezpiecznie/blokadę.
W pracy się pracuje a nie kombinuje jak obejść zabezpieczenia. Gdyby mi pracownik zaczął spinać VPNy itd. to po kolejnym ostrzeżeniu już by nie pracował.
Jasne, można czasem zajrzeć, coś poszukać (przerwa przy komputerze itd.), albo na smarfonie poklikać, ale robić całe technologie? Jak się ma za dużo czasu w robocie, to wystarczy powiedzieć pracodawcy, że wystarczy pół etatu a resztę siedzieć w domu.
W robocie przeznaczam z 10 minut na prywatę i to głównie na smartfonie.
Można powiedzieć pracodawcy, jednak boimy się.
Eset endpoint może dopuścić tylko np jedną stronę jako dozwoloną
To jest callcenter chodzi o kwestie rodo itp
Tak tylko licencja dość droga, licząc 80 stanowisk.
Wszystkie maszyny callcenter przypisz do VLANa i na routerze ustaw im w regule firewalla pozwolenie ruchu na wybrane adresy i na koniec blokadę na wszystkie (pozostałe).
Ciekawe zagranie pisze o stanowisku konsultanta a potem wyjeżdżasz z 80cioma.
A jakiego masz antywirusa?(jeżeli masz - bo inaczej to strzał w stopę, przez głowę , biodro i kolano jednocześnie)
Windows security essentials
Spoko tylko że do routera nie mam dostępu bo w biurowcu są inne firmy, mam dostęp do mojego switcha, a to jest warstwą druga sieci… stąd pojscie w stronie oprogramowania na darmowej licencji z kontrolą rodzicielska