Wiesz co chyba masz jednak rację z tym olejem cokolwiek by to nie znaczyło, bo ja też uważam że HWInfo w opcji Sensors trochę przekłamuje pokazując te informacje o temperaturach CPU, ale należy też pamiętać, że on to robi w bardzo konkretnym momencie bo i sytuacja tutaj stale i dynamicznie się przecież zmienia dobrze o tym wiesz, a nie żaden tam olej.
Poza tym u mnie inny program do ID pokazuje zgoła coś innego - że temperatura średnio obciążonego procka oscyluje wokół 21 góra 22 stopni.
Na chłodzenie CPU też specjalnie nie narzekam, jest standardowe od wentyla, a żadnym tam podkręcaniem, overclocking’iem czy innymi sposobami dodatkowego chłodzenia się nie zajmowałem i nie zamierzam.
Wciąż nie widać w logach tego co potrzeba ? No to co jeszcze mogę zrobić by było widać więcej ?
Nie mam pojęcia co to jest i co oznacza bo się na tym nie znam: nt!MiGetTopLeve1Pfn+65, szukałem oczywiście w Googlach ale niczego konkretnego nie znalazłem. Poza tym może, jest tam coś analogicznego napomknięte: klik
Czyli generalnie nadal rzeczywiście nic nie wiadomo, analizy wskazują możliwość różnych przyczyn, a nie tylko jednej ?
Tym bardziej jeśli dorzucić to, że dotąd obrabiamy tylko jednego .dmp-a, a chociażby w BSV widać że jest ich więcej i o odmiennej zapewne genezie powstania i wystąpienia ?
Co do AV. Właściwie mam aktywne dwa antywiry Avasta Free i systemowego Defendera, poza tym oczywiście Firewall jest włączony.
Czy zatem taki układ jest dobrym rozwiązaniem ?
Głównie rezydentnie to Avast działa, nie wiem o jakich stronach dziwnych mówisz, ale bardzo rzadko wykrywa on coś złośliwego z net-a i natychmiast zresztą to blokuje. Regularnie też skanuję system ww. AV na obecność szkodników, a także aktualizuję system co jest bardzo ważne bo od czasu do czasu M$ informuje np. o dziurach i to krytycznych we wszystkich Windows’ach. Ostatnio było o tym głośno.
A więc czy np. jakaś infekcja się mogła wdać i jest powodem tych BSOD-ów - raczej wykluczam, chociaż to nigdy nie jest pewne na 100%, one bywają perfidne.
Odnośnie dwóch instrukcji - skoro tak to w porządku, miło słyszeć że wszystko idzie jak w szwajcarskim zegarku. 
A koledze @Veers.
Tak wiem, że na początku nie podałem tych informacji zwłaszcza o objawach, to pewien mały błąd. Ale te objawy ograniczają się praktycznie do dwóch rzeczy: pewnej nagłości wystąpienia zdarzenia i restartu komputera, ot co.
Ale też skąd niby mam to wiedzieć czego oczekuje odpowiadający ? Niech zapyta o co mu chodzi to z całą pewnością odpowiem nawet wyczerpująco na jego pytania tylko muszę wiedzieć jakie, na co ?
Gdybym sam to wiedział nigdy bym nawet nie śmiał napisać tego wątku.
Osobiście nie porównywał bym mechanika z komputerem. Ten pierwszy pewnie i tak będzie musiał zobaczyć ten wóz w warsztacie i już będzie wiedział co jest na rzeczy, a tutaj mówimy o czymś dużo trudniejszym bo poruszamy się w warstwie stricte teoretycznej bo zdalnej.
Gdybym chciał po prostu zaniósłbym ten komputer do serwisu bez zadawania jakichkolwiek pytań. Ale to ostateczność.
Czyli koniec końców dochodzimy tutaj do momentu, który szczerze mówiąc jest dla mnie pewnym wyzwaniem bo np. Memtest-a nigdy nie używałem czy też w ogóle nie znam właściwie idei Live CD, na której się on opiera, nie mówiąc już co dalej.
O ile to rzeczywiście jest jedyna i podstawowa przyczyna, a nie jedna z wielu np. ?
Nie do końca też jest pewne o problem z jaką pamięcią chodzi ? o RAM, czy też może o czym już wspomniano o wewnętrzny układ pamięci GPU ?
A może po prostu wymiana, ale to już w serwisie bo ja zdecydowanie “sprzętowcem” nie jestem - tej kości pamięci RAM o ile to on zawinił, na model innej marki rozwiązałaby problem ? Może po prostu jest źle dobrany ? Gdzieś już o tym słyszałem, że te moduły czymś tam się od siebie różnią jedne są gorsze, inne lepsze, ale żeby aż tak ?
Tylko jeszcze jedno chciałbym przypomnieć bo już o tym pisałem. Mianowicie przez długi czas właściwie od samego kupna komputera nie było u mnie tych Blue Screen-ów w ogóle, dopiero od jakiegoś czasu miesiąca, góra dwóch je obserwuję. To by wykluczało np. przyczynę kości RAM a z kolei wskazywałoby na sterowniki jednak bo te aktualizowane były ostatnimi czasy.
Niestety moim skromnym zdaniem jeśli można je wyrazić, chociażby testy w BSV wykazują, że te przyczyny mogą być różne jednocześnie.
Ale czy też np. dałoby się na tej podstawie wysnuć wniosek o jednej, generalnej przyczynie ?
Czy też bez dodatkowych, dokładniejszych analiz się nie obejdzie ?