Brak głosu w niektorych aplikacjach w internecie


(Barti 91) #1

Witam mam problem jw.

np w niektórych aplikacjach w ktorych uruchamia sie muzyka lub filmy w internecie nie działa głos.

Mowie to np o wmp itp.

Za tojest dźwięk w teledyskach a takze w windowsie jak włacze jakąś muzyke.

O co w tym chodzi???????????

POMOCY

Złączono Posta : 02.09.2006 (Sob) 0:39

Acha jeszcze głosyu nie ma w kalendarzu xp jak ustawiam alarm to ie pika a program mam na 100 dobrze skonfigurowany.

Pomóżcie.


(x-awier) #2

bartekkozak co do tych stron to spróbuj otworzyć w innej przeglądarce ;]

Jakie kodeki? :roll:

A co do kalendarzyka to potraktój go reinstallem :slight_smile:


(Kamycki Szymon) #3

Czy to sa pliki WMV czy raczej filmiki zapisane w formacie Macromedia Flash...takie jakj np. na popatrz.pl czy maxiorze?


(Barti 91) #4

x-awier odnośnie przegladarek to w operze mam to samo.

Z kalendarzykiem to jest tak ze te gadacze itp dzałają ale te alarmy nie.

Kodeki mam Real Alternative oraz DiVx.

Wczoraj chciałem odtworzyc piosenke w necie w wmp a macromedia flash mam zainstalowany.

Pozdro

Złączono Posta : 02.09.2006 (Sob) 10:42

A w Maxiorze sprawdziłem i też nie ma gosu.


(x-awier) #5

bartekkozak odinstaluj stare koedki ;]

Przeczyść rejestr jv16PowerTools lub RegCleaner (oba na vortalu) i zainstaluj tę paczkę:

:arrow: K-Lite Codec Pack 2.76 FULL ;]


(Spam) #6

Te lepsze:

:arrow: K-Lite Mega Codec Pack


(Barti 91) #7

Te co podajesz to ver 1.58 a te co DAJE x-awier to 2.76 to czemu lepsze 1.58???????


(Lsieko) #8

Hem, też mam ten problem:

Nie mam dźwięku z aplikacjach z Flasha. Żadnych, nawet tych filmikach z maxiora, czy youtube:/ Sterowniki mam najnowsze. Przeglądarka to firefox1.5.0.6., XP SP2, Realtec audio.

Wcześniej było w porządku


(Barti 91) #9

no a ja zrobiłem reinstalke sterów dźwęku i nic.


(Spam) #10

bartekkozak ,


(Lsieko) #11

Kodeki mam w porządku, bo filmy odtwarzają się poprawnie i z dźwiękiem, chodzi tylko o aplikacje flash


(Spam) #12

:arrow: http://twojeip.wp.pl i kliknij Zobacz więcej danych dotyczących Twoich ustawień

Potem napisz, czy wykryło flasha i którą wersję.


(Barti 91) #13

A ja zainstalowałem kodeki K-lite i to samo.

Co dalej???


(Spam) #14

:?


(Lsieko) #15

Twoja przeglądarka to:

Firefox 1.5.0.6

Twój system operacyjny to:

WindowsXP

Obsługa Flash :

Tak

Wersja Flash'a:

9


(mgr.inz.Player) #16

Miałem ten sam problem (Windows XP SP2 i wszystkie poprawki).

Jeśli masz takie objawy:

1) Brak ikony (głośniczka obok zegara)

2) W niektórych aplikacjach nie słychać dźwięku przu odtwarzaniu plików MIDI

3) Podobnie brak dźwięku w filmikach oglądanych w przeglądarce internetowej

4) Choćbyś nie wiem jak kombinował po ponownym wejściu w właściowości dźwięku (przez panel sterowania) masz tak:

plik.png


(Barti 91) #17

mam identycznie jak u kolegi.


(Lsieko) #18

(Barti 91) #19

a u mnie mimo wszystkop cały czas to samo i jeszcze nie mam głosu dodatkowo w gg.

Mam cos chyba z windą i niedługo bede robił format i problem zniknie.

Pozdrawiam i dzieki za odpowiedzi.

Złączono Posta : 08.09.2006 (Pią) 21:31

i ten problem pozostanie chyba dla mnie zagadką bo wszytsko dosłownie sprawdziłem.

Złączono Posta : 08.09.2006 (Pią) 21:34

ale zauwałżyłemze mam to co kolegA ZE jest pusto urządzeniu domyślnym i mam do wyboru jedno ale jak zastosuje i wezme ok i jescze raz wejde to jest to samo.

jak to zmienic żeby bylo na stałe?????

Złączono Posta : 09.09.2006 (Sob) 12:31

problem rozwiązany.

wpis w rejestrze pomógł.

WIELKIE DZIĘKI.

Już pare osób go oglądało i nikt nie wiedział co to jest a formatu nie chce robić narazie, więc tym bardziej dziękuje.

jesteś wielki


(Mailtofik) #20

Dokładnie jesteś wielki :slight_smile: pozbyłeś mnie konieczności robienia Formatu :slight_smile: bo mnie to strasznie denerwowało dzięx