Brak kanałów DVBT-2 TV Manta LED4004

A tę prawdziwą przyczynę od kogo usłyszałeś?
P.S.

1. Na terenie całego kraju jest już mozliwośc odbioru nowego standardu.
  2. Według badań Związku Cyfrowa Polska, 2 miliony uzywanych odbiorników nie jest przystosowanych do odbioru tego standardu. Wnioski o dofinansowanie jak na razie złozyło 400 tyś osób. Sporo jeszcze brakuje do 2 milionów.
  3. 1/3 członków gospodarstw domowych nie ma najmniejszego pojęcia ze jest wprowadzany jakis nowy standard.
  4. Za granicą mamy wojnę. Moze byc i u nas. W 1939r. tez mieliśmy sojusze i gwarancje. Z mocarstwami.
  5. Logiczne że w takiej sytuacji nie można olać sporej grupy ludzi i pozbawić ich dostępu do TV.
  6. Nawet gdyby na wschodzie nic sie nie działo, to odciecie sporej grupy ludzi od TV było by idiotyzmem więc trzeba wydłuzyć okres przechodzenia.
    Nie wiem czy zauwazyłeś ale autorem tego tematu jest ktoś kto nie był zbyt dobrze poinformowany
    Oczywiście, jak sie jest ideolo-puk to łyka się każda bajkę. Radzę ostroznie bo przy twoim poczuciu humoru, można się zakrztusić :rofl:

Tak, ta 1/3 to na pewno wierni widzowie TVN. Dam sobie nawet rękę uciąć…

Nie wiem czy sa? Ale ty pewnie tak, skoro z mojej odpowiedzi na czyjś post nic nie zrozumiałeś.
Wspólczuję twojemu IQ. Musi się strasznie męczyć by ci dorównać :joy:

Ja też nie wiem, ale patrząc po twoich wpisach, pełnych buty, arogancji i pogardy, chociażby w tym temacie, sądzę że tak właśnie myślisz.

Ten wpis został oflagowany przez społeczność i został tymczasowo ukryty.

Z tego co pamiętam TVP ogłosiła 24h albo 48h przed przełączeniem na DVB-T2 na pierwszym obszarze (Dolny Śląsk). Jest to celowe i wyrachowane, że MUX-3 pozostaje w starym standardzie - poczynając od przyczyn politycznych (dostęp do jedynej słusznej telewizji), jak i ekonomicznych dla prywatnych dostawców (straty z tytułu reklam).

Ręce opadają, jak się widzi takie wpisy :
„Logiczne że w takiej sytuacji nie można olać sporej grupy ludzi i pozbawić ich dostępu do TV”.
Do TV? Czy do szczekaczki Pisu?
Więc, dlaczego pozbawia się ich dostępu do innych stacji niż TVP?
Wobec innych nadawców stosuje się inne zasady i zmusza ich do nadawania w nowym systemie, gdzie jedynie dla szczekaczki Pisu robi się wyjątek.
No właśnie, to jest Pisowskie traktowanie wszystkich na tych samych zasadach…
Ale nie ma co mielić tego tematu - bo to nic nie da.
Wystarczy włączyć TVP i wiemy do kogo jest kierowana propaganda - na pewno nie do ludzi, którzy potrafią być obiektywni, czego mamy tutaj świetny przykład.

Widze ze ideolo zrowo przywaliło, wielbicielu brodatego co jest specem od przworzadnosci w TV N-iekumatych a od lat bez prawa jazdy jeździ. Ale błazenada. :joy:

Dzięki za ten wpis.
Wszystko na temat, świetny przykład tego co napisałem wyżej.

Naprawde swietnym przykładem zakumotania błyszczysz, Jak tam poczucie humoru. Przejście dla pieszych tez cie rozsmiesza?

Nie pogrążaj się już więcej.
Na pewno nie jesteś przykładem osoby myślącej obiektywnie.

Przykro mi, że doprowadziłeś się do aż takiego stanu, wypisując, aż takie brednie.

No widzisz, ja potrafię docenić bardzo dobre anteny TVP jak: TVP Historia, TVP Kultura oraz TVP Dokument.
Tam gdzie nie ma polityki jest bardzo dobrze.
Jednak co do pozostałych anten, gdzie już włącza się propagandowa tuba jest bardzo źle.
Poziom dziennikarstwa niski i żenujący.
Ty za to, na pewno nie jesteś osobą, która potrafi myśleć obiektywnie.
Poza tym, TVN też ma wiele za uszami i wcale nie jest anteną obiektywną.
Jednak to TVP zastosowało „fikołka” i wyrugało wszystkich oponentów z DVB-T stosując nieczyste zagranie.
Przecież to niestety widać na kilometr, że ten wymyk nie był zagraniem fer wobec innych nadawców i że nie kryją się pod tym żadne polityczne cele w tle.
Trzeba oceniać fakty takimi jakie są możliwie obiektywnie a nie patrząc na nie jedynie pod względem swoich osobistych preferencji.

Bez samochwalenia.
Przypominam.
Od sporego czasu wiadomo ze nastąpi przejście na nowy standard.
Wiadomo co trzeba było zrobić by w nowym standardzie odbierać.
Wiesz co? A ruszyć dupę i kupić przynajmniej dekoder (dopłacają) zamiast pluc ideologią.
A to ze od końcówki lutego mamy obok wojnę, ze graniczymy z agresorem (pewnie nie wiesz ale graniczymy) i w tym przypadku zostaja utrzymane podstawowe kanały TV państwowej to normalne. Decyzja o tym zapadła po miesiacu agresji.
Przypominam ze TVP to telewizja państwowa i rzadzi nią ten co w wyniku wyborów przejał władzę. Tak było za kazdych rzadów. Nie tylko w Polsce. Nie ma czegos takiego jak telewizja publiczna
Jak by sie nie było ideolo-skuk, to by sie o tym wiedziało.
P.S. Sa dopłaty do dekoderów? Są. Co za problem kupić i ogladać TVN z jego reklamami. Ile czasu zajmie kupno i instalacja? Co widz TVN jest az tak niekumaty ze go to przerasta?

W 99% masz rację. Jedynie dla wyjaśnienia: celem takiego zagrania TVP było aby dość znaczna część elektoratu nie była zmuszczona zakupić dekodera za 100zł, lub nowego telewizora. Jakby MUX-3 został przełączony na DVB-T2, to bardzo dużo osób dopiero wtedy by zrozumiało „aaaa, to nie mam telewizji już zupełnie” i by pobiegło do sklepu po dekoder. Co do samej złożoności: pamiętaj, że jesteś osobą zaznajomioną technicznie. Bardzo dużo osób ma problem z obsługą podstawowych urządzeń, telewizor mają od lat i dodatkowa rzecz przerasta.
Przykład… w rodzinie jest osoba 70+. Podłączyłem dekoder, skonfigurowałem pilota do niego że obsługa jest tylko przez ten dedykowany pilot od dekodera (większość dekoderów ma opcję „nauczenia” pilota aby włączanie telewizora było przez właśnie ten pilot).
Trochę trwało tłumaczenie, obsługa pilota itd., do przeskoczenia. Telewizory mają często jeden ‘feler’: po odłączeniu od prądu zapominają ostatnie źródło sygnału, czyli np. HDMI lub ‘Euro’ i wracaj na domyślne źródło: antena TV. Starsze osoby są niereformowalne i ta osoba zawsze na noc lub w czasie burzy odłącza prawie wszystko od prądu. Wytłumaczenie telefoniczne jak przełączyć znowu na HDMI (mając nawet przed oczami instrukcję i zdjęcie pilota od TV) może trwać godzinami. Po wysłaniu pocztą nawet instrukcji krok po kroku ile razy wciskać jaki przycisk na pilocie, co ma się pojawić na ekranie może przerosnąć osobę wykluczoną cyfrowo/technicznie. No i teraz wyobraź sobie, że babinka ze wsi gdzie nie ma nawet toalety w domu (jest bardzo dużo takich miejsc) ma już ten dekoder, to jeszcze ma go podłączyć. Jest to jakieś wyzwanie dla wielu ludzi…

Kilka razy w miesiącu poruszam się po wsiach Lubelszczyzny, która jest uznawana przez resztę Polaków jako zadupie w zadupiu + chruściane płoty etc.
Co dom to antena SAT a zobaczyć antenę TV to rarytas. A jak już się zobaczy to z lekka zdziwienie bo 100% retro.
4 dni temu na takiej wsi znajomych zapytałem czy odbierają w nowym nadawaniu. Popatrzono na mnie jak na wariata. Nie obchodzi ich to, kto chce TV to kupuje antenę SAT i ma.

A to juz twoje ideolobajki. A reszta to opis jak moze nie być łatwo przejśc na nówkę.
Przy zmianach standardów zawsze sa problemy.
Chciało sie Unii to sie ma. To ich wymysł.
A to ze wielu nie wykupiło dekodera to ich problem. i problem finansowy państwa. Nie dosc ze dofinansujesz to :ram: nawet sie nie zainteresuje ze bedzie zmiana.
Media państwowe w przeciwieństwie do prywatnych sa zobowiazane, czy sie to podoba czy nie, do zapewnienia informacji. Chociażby o zagrozeniach.
Masz za płotem wojnę i masz takich co nawet nie wiedza o zmianach i co trzeba zrobić by dostosować odbiorniki.
Niestety tym tez musisz zapewnić info. I płacić za uzywanie nadajników.
P.S. Skąd wiesz jak znaczna cześc eleektoratu PiS dziedzi temu nie musiała by kupić dekodera za 100 zł.
Przypominam ze…
https://www.euro.com.pl/artykuly/wszystkie/artykul-ranking-dekoderow-dvb-t2.bhtml
ceny tych dekoderów wachaja się między 100 zł a 129 zł gdzie dopłata wynosi 100 zł.
W takim przypadku raczej trudno mówić o kupnie gdy kupuje za 100 zł i zwracaja mi 100 zł.
Juz wiem. Dopłaty sa tylko dla elektoratu PiS-u.
Mam dla ciebie i podobnych ciekawsze wyjaśnienie. By przedłuzyć nadawanie MUX-3 potrzebna była decyzja Urzedu Ochrony i … Taka decyzje zgodnie z przepisami można wydać jedynie gdy istnieje stan zagrozenia. Mamy wojnę obok. Zagrozenie jest.
Tylko zeby to zagrozenie było Kaczor dogadał sie z Putinem żeby ten najechał na Ukrainę, by dzieki temu TVP mogło wykosić konkurencję. Nie sadzisz ze to bardziej logiczne.
Wyjaśnia wszystko :man_facepalming:

Zmiana standardu nadawania to wymysł UE?