Brak koloru czerwonego


(Myfree) #1

Ostatnio zainstalowałem sobie Windows XP z Service Packiem 1

Po ponownym uruchomieni komputera ekran zrobił się zielonkawy :slight_smile:

Więc weszłem w ustawienia gammy kolorów i zobaczyłem

że brak było koloru czerwonego zamiast niego był kolor czrny.

Mam zainstalowane najnowsze sterowniki do mojej karty graficznej

i zainstalowaną najnowszą biblioteke DirectX 9.

BŁAGAM O POMOC :cry:


(fiesta) #2

Przeczytaj ten Topic może on rozwiąże Twój problem:

http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=8328


(Myfree) #3

Przecztałem ten Topic próbowałem wszystkiego.

Napewno nie jest to wina mojego monitora bo mój monitor to:

SAMSUNG SyncMaster 151BM (MA DOPIERO 1 ROK)

ALE JESZCZE RAZ POPRÓBUJE. :shock:


(fiesta) #4

To nie chodzi o wiek monitora tylko o stan pinów we wtyczce którą podpinasz monitor do karty graficznej. Sprawdź czy tam jest wszystko ok, czy któryś pin nie jest wciśnięty głębiej od pozostałych ??


(Myfree) #5

też to sprawdzałem wszystko Z PINAMI BYŁO OK!!

zresztą spawdzałem swoją jednostke centralną na innym monitorze

i też było "zielono" :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning: :frowning:


(Myfree) #6

:x :x dodatkowo cześć ustawień mojego BIOSU dotycząca Monitora

-------------------------------------------------\/

MIDI PORTS IGNORE

PRIMARY MASTER IDE MONITOR

PRIMARY SLAVE IDE IGNORE

SECONDARY MASTER IDE MONITOR

SECONDARY SLAVE IDE IGNORE :x :x


(Duch) #7

:roll: a to chyba dotyczy twardego dysku!! :roll:


(Myfree) #8

ja tylko prosze o pomoc :smiley:


(Kos@) #9

Która zostala ci udzielona. Sprawdź stery od karty. Mozliwe tez ze sama karta jest uszkodzona.


(system) #10

Ja słyszałem w necie że SP1 może nieżle namieszać.Wystarczy zrobić na nowo instalacje XP bez SP1 i zobaczyć czy wszystko wróciło do normy!


(Adarek) #11

Masz płytę xp odrazu z sp1? . Zainstaluj sam xp a potem sp1. Ktoś co wcisną pirata albo żle nagrał płytę i masz kłopot bo sterowniki sie nie zainstalowały jak trzeba. :smiley: