Problem jest tylko na czaterii na innych czatach wszystko działa. Problem od kilku dni i nie mam pojęcia dlaczego bo nic nie było instalowane czy aktualizowane. Java się ładuje, aplet czaterii też potem wczytuje parametry a następnie nie pokazuje się okno z logowaniem.
Kiedy problem wystapił zainstalowałem jeszcze raz jave i nadal to samo. Taki jest objaw na operze na IE pokazuje się okno logowania ale takie że nic nie można zrobić. Załączam skrina ekranu.
java 7 update67
opera 12.17
winXP
Sprawdzałem otwarcie portów i są ok w javie są wpisane wyjatki.
Sprawdź po dokładnym wyczyszczeniu ciasteczek. Jakieś uszkodzone, będą sypały błędami logowania. Potrafisz skasować dokładnie wszystkie ciasteczka w operze i ie? W opcjach internetowych, zawartość, wyczyść stan SSL, to czyści bufor SSL dla wszystkich przeglądarek.
jednak kasowanie plików chyba odnosi się do starszej wersji niż ta którą ja mam więc to nie działa.
Udało mi się znaleźć przyczyne. Czateria zmieniła wygląd okna logowania a w operze miałem ustawione w pliku urlfilter blokowanie reklam. Widocznie po zmianie przez czaterie jeden z wpisów blokujących reklamy był tym który blokował okno logowania. Znalazłem jego w pliku i został usuniety. Problem rozwiązany.